Het algemene Baking topic

Allerlei verschillende soorten bonbons! Zelfgemaakt :grinning:

http://i41.tinypic.com/2qvyrlx.jpg

Vorig jaar samen met m’n vriendin deze taart gemaakt voor ons ‘verjaardagsfeest’

http://i44.tinypic.com/106xz5f.jpg

:open_mouth: Ziet er super leuk en lekker uit!!

Vandaag chocolate chip mint cookies proberen :upside_down_face:

Echt leuk, hoeveel werk is t uitzoeken van die smarties geweest :stuck_out_tongue:

Net worteltaart gemaakt, hij is nu aan het afkoelen maar heb er slecht gevoel over haha. Recept vond ik beetje gek uitkomen toen ik klaar was met het beslag. Maargoed hij is nu aan het afkoelen en zo doorsnijden en dan roomkaas ding ertussen. Zal vast lekker zijn :cold_sweat:

vanmiddag gemaakt ^^ gewoon alleen cakemix, en vervolgens witte chocola gesmolten en erover, en pure chocola in cirkels en die uitvegen :slightly_smiling_face:

http://i39.tinypic.com/2ljnbr8.jpg

Die ziet er lekker uit :flushed:

Misschien een beetje domme vraag, maar ik ga speculaasbrokken maken. En in het recept staat dat ik het moet
mengen tot een deeg (in een keukenmachine)
Nu heb ik geen keukenmachine maar wel een mixer. Is het beter om de deeghaken of die ronde gardes te gebruiken ?

Het zou fijn zijn als iemand snel zou reageren want ik sta hier letterlijk nu met al die ingredienten haha

Staat erbij met welke haken van een keukenmachine moet gebruiken? Daar zitten namelijk ook verschillende bij.
Ik zou gaan voor de deeghaken.

Nee dat staat er niet bij, maar bedankt voor je antwoord. Dan ga ik maar voor de deeghaken :slightly_smiling_face:

Ik zou die spiraalvormige doen weet niet hoe je dat noemt, of lekker ouderwets met de hand

Ik zou ook voor de deeghaken gaan…

@Carmen: dankjewel voor je lieve reactie! :grinning:

Geen probleem meis! :flushed:

net weer een lekkere appeltaart gemaakt ! :grinning:
Echt leuke dingen staan hier tussen !

Zelfgemaakte appelcompote! :upside_down_face:

http://i44.tinypic.com/zyeplf.jpg

Ik zag echt een superlekkere taart op de fb pagina https://m.facebook.com/photo.php?fbid=259211167560046&id=217741915040305&set=a.245678315579998.1073741829.217741915040305&source=48&refid=17 van magnum, maar staat geen recept bij :< (nouja er staat een niet werkende link)
Iemand die een recept weet voor een soortgelijke?

^
ik heb op de link geklikt en kreeg dit recept :
Recept Magnum Vanille-Chocolade Dessert Cake
Benodigdheden:

  • 2x Magnum Vanille
  • Chocolade pint (450ml)
  • 1x Magnum Chocolade pint (450ml)
  • 200 gram verse aardbeien
  • 300 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

  1. Vet een 22-cm bakvorm in en bedek de onderkant en zijkanten met bakpapier, zorg er voor dat het bakpapier 5cm boven de vorm uit komt.
  2. Schep een bak Magnum Vanille & Chocolate ijs uit in een schaal en laat 5 minuten staan, tot het ijs een wat zachtere structuur heeft verworven. Verspreid het ijs daarna over de bodem van de bakvorm en strijk met een spatel glad. Zet de vorm met het ijs een uur in de vriezer, tot het ijs weer de harde consistentie heeft teruggekregen.
    3)Schep een bak Magnum Chocolate ijs uit in een schaal en laat 5 minuten staan, tot het ijs een wat zachtere structuur heeft verworven. Haal de bakvorm uit de vriezer. Verspreid het ijs daarna over de vanille laag in de bakvorm en strijk met een spatel recht, zorg ervoor dat de randen van de taart verticaal gelijk lopen. Zet de vorm met het ijs in de vriezer voor een uur, tot het ijs weer de harde consistentie heeft terug gekregen.
  3. Schep een bak Magnum Vanille & Chocolade ijs uit in een schaal en laat 5 minuten staan, tot het ijs een wat zachtere structuur heeft verworven. Haal de bakvorm uit de vriezer. Verspreid het ijs daarna uit over de andere lagen in de bakvorm en strijk met een spatel glad, zorg ervoor dat de randen van de taart verticaal gelijk lopen. Zet de vorm met het ijs in de vriezer voor een uur, tot het ijs weer de harde consistentie heeft terug gekregen.
  4. Om te serveren, haal de bakvorm uit de vriezer en open de vorm en plaats de taart op een gekoeld bord. Laat staan voor 5 minuten.
  5. Giet de slagroom in een steelpan en breng tot aan de kook, hak de pure chocolade fijn en meng de ingrediënten tot een zachte romige saus. Giet de chocolade saus zorgvuldig over de ijstaart heen, zodat de saus stolt en een beschermde chocolade laag creëert. Garneer de taart met de aardbeien.