Het algemeen recepten topic

Hooi,
Omdat ik van koken/bakken houd, en er nog geen 1 is (een van 3 jaar geleden, alleen voor gebak…) :

Het algemeen recepten topic!

Dus dump hier ál je recepten!
voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, taart, koek, cupcakes…
alles!
Ik zal zelf ook dingen posten.
xoxo

leuk idee (:
Ingrediënten: Voor ongeveer 8 pannenkoeken

200 gram tarwebloem
mespunt zout
2 eieren
1/2 liter melk
ca.50 gram boter
eventueel 1 eetlepel suiker voor zoete pannenkoeken
----------------------------------------------------------------------------------------
Roer de bloem met een mespunt zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren er boven. Voeg 2 dl. melk toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een klontje boter in een pan met anti baklaag en schep met een soep opschep lepel het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water
Eet smakelijk.

http://www.bibliotheekgytsjerk.nl/documents/Midden/pannenkoeken.jpg

:rainbow_flag:

Muffins zwarte bessen

Ingrediënten:
300 gr bloem
2,5 tl bakpoeder
1/4 tl zuiveringszout
snufje zout
100 gr witte basterdsuiker
1-2 tl citroenschil
150 gr verse zwarte bessen
1 ei
2,5 dl melk
90 gr boter

extra:
oven
cakevormpjes

--------------------------------------------------------------------------------------
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Bestrijk 14 cakevormpjes met olie of gesmolten boter.
Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een grote kom en voeg dan suiker en fijn geraspte citroenschil toe. Goed mengen en daarna de zwarte bessen erdoor roeren.
Ei, melk en afgekoelde, gesmolten boter met een garde kloppen en over het meelmengsel gieten. Met een lepel tot een gladde massa mengen. Deeg in de cakevormpjes scheppen en tot 2/3 vullen.
Muffins 15-20 minuten bakken tot ze lichtbruin en gerezen zijn.
3-5 Minuten in de vormpjes laten, dan op een rooster laten afkoelen.
Maak ze ook eens met verse of ingevroren frambozen, aardbeien of kersen.

Chips:

Ingrediënten:
aardappels (bintjes)
zout
(paprikapoeder,
zakje cup-a-soup)

extra:
olie om te frituren

------------------------------------------------------------------------------------------

Bereiding:

Schil de aardappels en snij ze in plakjes van 2 mm dikte. Bewaar ze tot het bakken in water met wat zout tegen het bruin worden.
Verhit de olie totdat een chipsplakje wat er in gegooid wordt onmiddellijk weer naar de oppervlakte stijgt. Droog de chips goed af met keukenpapier en gooi ze snel (alsof je geld telt) stuk voor stuk in de olie. Bak totdat ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi ze onmiddellijk na het bakken met wat zout.

Voor de variatie:
Bestrooi met paprikapoeder of schud de chips eens om met bijvoorbeeld cup-a-soup: Toscaanse tomaat, uiensoep of een ander pittig smaakje.

Heeft iemand anders nog leuke recepten?

Suikerappels

Ingrediënten:
olie of boter
12 kleine rode harde appels
4 kopjes suiker
2 kopjes water
2 el natuurazijn
rode levensmiddelen
kleurstof
12 houten stokjes

Bereiding:
2 grote bakplaten met folie bekleden en licht met olie of gesmolten boter bestrijken.
De appels (op kamertemperatuur) met een schone, droge theedoek schoonvegen en een houten ijsstokje of dikke satéprikker stevig in de appel steken.
Suiker, water en azijn in een hoge pan met dikke bodem boven matig vuur zonder koken roeren tot de suiker is opgelost. Suiker aan de zijkanten van de pan wegvegen met een nat kwastje. Levensmiddelenkleurstof toevoegen. Mengsel aan de kook brengen, vuur iets lager zetten en zonder roeren 15 minuten laten koken. 1 tl van het mengsel wat je in koud water laat vallen moet een balletje vormen. Pan dan direct van het vuur halen.
Appels een voor een in het suikermengsel onderdompelen, eruit halen en door snel te draaien de appels geheel met het mengsel bedekken (pas op: suikermengsel is heet!).
Elke appel laten uitlekken en op de bakplaat hard laten worden bij kamertemperatuur.
In cellofaan wikkelen en met een lint vaststrikken.
Maximaal 2 dagen bewaren.

Dat lijkt me zó lekker…
Heb het alleen nog nooit op…
haha

Ik heb hier een recepten boek met Italiaanse gerechten :smiling_face_with_three_hearts:

Heeft iemand nog wat hartige gerechten?

Oeh…
kan je wat posten…?

ik zal wat hartige dingen opzoeken!

Hartig:

Mini-quiche bacon/ui
(24 stuks)

Ingrediënten:
6 plakjes bladerdeeg
100 gr bacon
2 uien
zout
125 gr crème fraiche
1 ei
2 el melk

extra:
2 12 gat’s muffinvormen
boter en bloem
oven

Voorbereiding:
Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.
Bak de bacon en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snipper de uien en bak deze met wat zout in wat olie.
Klop de crème fraiche, ei en melk goed door elkaar.
Verkruimel de bacon en meng deze met de gebakken uiensnippers.

Bereiding:
Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel het bacon/ui mengsel over de vormpjes.
Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.
Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200°C (heteluchtoven 180°C).

zal strax nog wat meer posten, als je het leuk vind…?

Ja kan wel wat posten. Is morgen ook oké? Ben te lui nu :angel:

Beter laat dan nooit…

haha, nee graag!

Oeeh lekker ik vind bakken ook erg leuk en straks moet ik ook zelf koken dus altijd leuk!!:)ben benieuwd…!
Zal zelf ook wel wat posten!

Hebben jullie nog recepten?
nog een hartige:

Mini-quiche feta, tomaat en ui
(24 stuks)

Ingrediënten:
6 plakjes bladerdeeg
100 gr feta
1 pomodori
1 ui
125 gr crème fraiche
1 ei
2 el melk
peper en zout

extra:
2 12 gat’s muffinvormen
boter en bloem
oven

Voorbereiding:
Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.
Snij de ui in dunne ringen en bak ze zacht in wat olie.
Klop de crème fraiche, ei, melk, zout en peper goed door elkaar.

Bereiding:
Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel de gebakken ui, de in stukjes gesneden tomaat en de verbrokkelde feta over de vormpjes.
Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.
Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200°C (heteluchtoven 180°C).

Wentelteefjes
Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 1/2 dl melk
  • 8 sneetjes wit-casinobrood(Liefst oud)
  • 40 g boter of margarine

Bereiden:

In diep bord ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Korstjes van brood snijden. Sneetjes brood één voor één door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Rest van eimengsel over broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn. In grote koekenpan helft van boter verhitten en helft van sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit pan nemen en op (warm) bord leggen. Rest van boter verhitten en op dezelfde manier rest van wentelteefjes bakken. Serveren met suiker en kaneelpoeder.

Recept voor appeltaart van officiële (banket)bakker
ietswat aangepast

Benodigdheden:
• 215 gr. bloem
• 140gr. boter/margarine
• 100 gr. suiker (en evt. nog een eetlepel honing)
• Helft van een losgeklopt ei (de rest om de taart te bestrijken)
• 15 gr bakpoeder
• 5 appels
• 3 tl. kaneel
• 100gr. rozijnen

Zeef de bakpoeder met de bloem, los de suiker op met het ei en kneed dit door de boter. Kneed er dan de bloem door tot een samenhangend deeg en laat dit enkele uren in de koelkast opstijven.
Maak intussen de vulling.

Kneed het deeg even soepel en rol het uit op 3 mm. dik en bekleed een gesmeerde springvorm Ø 24 cm. Leg daarop de appelvulling en leg daarover reepjes deeg in een ruit motief. Bestrijk de taart 1x met ei en na 15 min. nogmaals. Bak hem af op 185°C. in 35-40 min.
Laat de taart in de vorm afkoelen en als hij voldoende stevig is,haal je hem uit de vorm (evt heel even verwarmen op gasvlam) zet hem op een rooster en bestrijk hem met wat hete abrikozen jam of taartgelei.

Variaties: kruimelvlaai door bijv. de taartbodem i.p.v. appel ook eens te vullen met kersen,abrikoos pruimen of banketbakkersroom.

Wafels met chocobanaan

Benodigdheden (6 personen)

  • 6 wafels

  • 6 el Nutella

  • 3 bananen

  • poedersuiker

Bereiding (10 minuten)

Halveer de wafels en bestrijk de ene helft met chocopasta. Schil de bananen en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes banaan over de chocopasta en dek af met de andere wafelhelften. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.

Hoera! Wat een goed idee om zo’n topic te openen :stuck_out_tongue:
Ik ben namelijk ook gek op koken enz :S
Zal binnenkort receptjes plaatsen :slightly_smiling_face:

Er staan al lekkere dingen in zeg… :ok_woman:

Gelukskoekjes
(± 30 stuks)

Ingrediënten:
3 eiwitten
60 gr poedersuiker
45 gr boter
60 gr bloem

extra:
oven

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels van 8 cm op het papier en draai het papier om.
Klop de eiwitten in een kom schuimig. Voeg poedersuiker en boter toe en roer alles glad. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat het beslag 15 minuten rusten.
Verdeel met een cakemes 1,5 tl mengsel over elke cirkel. Bak ze 5 minuten, totdat de randen iets verkleuren. Neem de koekjes met een cakemes snel van de bakplaat. Leg in elk Chinese gelukskoekje een opgevouwen briefje met een spreuk. Werk met drie koekjes tegelijk. Ze worden snel hard en kunnen bij het vouwen breken. Als ze breken, weer even in de oven opwarmen. Vouw de koekjes dubbel en vouw ze dan om een stomp voorwerp (bijv de steel van een houten lepel). Laat ze op een rooster afkoelen.

Ik wil dat echt eens maken!
Lijkt me zo leuk voor mn bff ofso!

up!

Ik ben appelflappen aan het maken. ze staan nu in de oven. yammie :grinning: