Henna en haar

Ik verf mijn haar nu al bijna 5 jaar met natuurlijke henna. Mijn haar is normaal lichtbruin, na het verven met henna mooi natuurlijk rood.
Nu ben ik mijn kapsel een beetje zat en wil het misschien een andere kleur verven of permanenten. Maar ik hoorde dat dat niet gaat omdat henna de haarschubben sluit??
klopt dit?

http://www.beautygloss.nl/2008/05/28/henna-verven/

Er staat :

Wat ook een nadeel is, is dat je ná henna geen normale verf mag gebruiken, ook dit kan groen of blauw worden. Maar ook hier geld dat je gewoon zelf een plukjestest kan doen. Bovendien heb ik gelezen dat het bij de meeste na een paar maanden niet echt veel meer uitmaakt (dan is de henna al een beetje vervaagd).

en bleken of permanten?

bleken kan volgens mij wel, tenminste als de henna die je gebruikt hebt ook puur natuur is, zonder ander rotzooi erin. permanenten weet ik niet.

Na henna mag je idd geen chemische verf gebruiken, omdat je dan een chemische reactie krijgt waardoor je haar gekke kleuren (blauw, groen,…) kan krijgen.

Als je het toch wil doen, doe het dan eerst met een testpluk.

En sorry hoor, maar zodra je ‘henna’ googlet krijg je een miljoen sites waarop het antwoord van je vraag automatisch staat. Bovendien was er hier onlangs een topic over.

ok verwijder de topic maar :slightly_smiling_face:

Je kan henna er echt wel uit bleken! Alleen gaat je haar gewoon dood, het wordt echt niet groen, en sowieso doe je eerst een plukjestest.

Toevallig op een forum waar ik vaker kom is er een meisje die haar henna er ook uit wil, en ik las net dat ze binnenkort een topic gaat beginnen over henna uit je haar krijgen, en wat zij al heer geprobeerd.

Dit is het forum: http://raponsje.forumup.be/index.php?mforum=raponsje