henna als haarverf?

Hee
ik heb een hele tijd geleden mijn haar donkerder geverft met gewone verf, maar het werd in plaats van alleen donkerder ook rood. En nu ik het niet meer bijverf wordt het alleen maar roder! Ik vind het echt heel lelijk, maar ik wil er niet weer opnieuw overheen verven, omdat het dan toch weer rood wordt. Nou hoorde ik over henna als haarverf en dat het ook in een bruine variant was. Ik geloof dat je dan wel eerst je gewoon geverfde haar moet laten uitgroeien, maar daarna zou ik dat wel willen proberen. Weten jullie of het dan echt niet rood wordt? Want volgens mij kwam het rode door de metaaldeeltjes in de verf, maar zit dat niet ook gewoon in henna? en waar koop je zoiets?

edit: Aangezien je het er eerst helemaal uit moet laten groeien en ik toch wel graag van die lelijke rode kleur afwil, weet iemand wat ik daartegen kan doen? Ik had wel eens gehoord van zilvershampoo, maar zou niet weten of dat werkt?
thanks

Je kunt zo kopen bij Lush. (www.lush.nl).
En volgens mij wordt het wel gwn bruin, maar heb het zelf niet gebropeerd of zo!

hoelang kun je met 1 zo’n blok van 325 gr doen? want ik vind ze wel een beetje duur… (a)

Ligt denk ik een beetje aan je haar?
Als je heel lang en dik haar hebt zal je meer blokjes per keer moeten gebruiken dan wanneer je dun haar hebt.

http://www.youtube.com/watch?v=NALC3k7e8II
:wink:

Dit gaat gigantisch fout.
Doe het alsjeblieft niet, als je HENNA over VERF gaat gooien kan je je al je haar namelijk af gaan lopen knippen. Door die verven op elkaar te gooien krijg je een chemische reactie. Dat betekent, wondjes op je hoofdhuid en je haren zijn verneukt. In sommige gevallen wilt dit goed gaan maar die kans is heel erg gering, als je echt henna wilt moet je eerst je geverfde haar of afknippen of laten uitgroeien (lees: helemaal)

Ja okee dat is niet goed xD
Maar dan laat ik het eerst wel uitgroeien, het punt is gewoon dat ik niet weer wil dat het rood wordt.

Er zit dus niks anders op dan het helemaal uit laten groeien of eraf knippen. Maar dat lijkt me ook niet wat je wilt.

bij een kapperswinkel hebben ze dat misschien ook wel.
google → kapperswinkel + woonplaats :slightly_smiling_face:

up!

Ik koop mijn henna bij de afro winkel, veel goedkoper en niet in rare blokken :slightly_smiling_face:
Gewoon poeder met water mengen!
Zitten geloof ik 5 zakjes in en kostte destijds 2.50, maar je hebt veel varianten. Maar Lush is over het algemeen best duur en de afro winkel niet, dusss… Zou het daar proberen als je goedkoop en goed wilt :slightly_smiling_face:

En je moet het er echt helemaal goed uit laten groeien, henna over “chemisch” geverfd haar (of andersom) is echt niet goed!

UP
Aangezien je het er eerst helemaal uit moet laten groeien en ik toch wel graag van die lelijke rode kleur afwil, weet iemand wat ik daartegen kan doen? Ik had wel eens gehoord van zilvershampoo, maar zou niet weten of dat werkt?
thanks

Ik was wk oranje toen ik me haar blond verfte (4 pakjes pornoblond)
en toen 2 pakjes donkerbruin en je zag er niks meer van…
Henna kun je volgens mij alleen gebruiken als je je haar nog niet hebt geverft of je donkerder wil?

ja klopt dus daarom wil ik het nu eerst laten uitgroeien en dan pas henna gebruiken, maar dan wil ik wel eerst van die lelijke rode kleur af xD

kan ik er niet blond overheen verven? of wordt het dan groen ofso xD

Bij de kruidvat heb je ook van die pakjes Henna. Zelf nooit geprobeerd, maar ik zag ze toevallig en wil het misschien later eens doen. Die zijn ook goedkoper dan zo’n blok.

En met blond zou ik niet gaan experimenteren als ik jou was.

ik zou het niet doen, ik werk bij een kapsalon en er kwam laatst een vrouw die henna had gebruikt en daarna highlights er in wou, en haar haar werd helemaal groen dus verder weet ik het ook niet, maar ik zou geen henna gebruiken.

natuur winkel koop ik altijd henna

en bij de tuinen