Help?

Hee allemaal, ik voel me behoorlijk lullig en ik hoop dat jullie me een beetje kunnen helpen hiermee…

Ik heb een goeie vriend, Lars. Ik ken hem nog niet heel lang, maar ik kan fijn met hem praten en ook gewoon uren samen met hem zijn. Ik ben heel blij dat ik hem heb leren kennen, maar qua verkering is hij niet echt wat voor mij, hij voelt gewoon als zo’n goeie vriend enzo…
Nu roepen mijn vrienden al tijden dat hij me leuk vind, en mijn beste vriendin en zijn beste vriend praten ook wel ‘ns met elkaar, en toen gaf Lars’ beste vriend ook soort toe dat Lars me leuk vond, en wat ik dan van hem vond. Waarop mijn beste vriendin antwoorde dat Lars dat maar aan mij zelf moet vragen.

Nou goed, dit gaat allemaal nog wel. Alleen over gisteravond voel ik me écht lullig. Lars en ik gingen cammen, en het geluid stond uit. Alleen viel mijn msn een keer uit, dus wij weer opnieuw cam aangezet, en op het begin staat het geluid wel altijd gewoon aan. Ik viel midden in een gesprek tussen hem en zijn moeder, en ik zette het met m’n nieuwsgierige kop niet uit.
Hij vertelde dat hij een paar jaar geleden afgewezen was door 'n meisje, en later nog 'n keer, en dat dat hem best wel onzeker maakte. En toen zei die van Jaa en nu met Sarah (ik), dat is echt heel lastig. Want ik merk niks aan haar, maar ik blijf wel hoop houden. Want je gevoel kun je niet zomaar uitzetten.
Toen ik hem dat hoorde vertellen begon ik gewoon te shaken ik wil hem absoluut niet kwijt als vriend en vind dit zo lullig voor hem! Helemaal dat hij niet weet dat ik dit nu gehoord heb. Wat moet ik nou doen, straks gaat hij me echt nog vragen ofzo…

Samengevat:
Ik was aan het cammen met een goeie vriend van me, waar ik niet verliefd op ben en die ik ook niet kwijt wil als vriend. Hij wist niet dat ik hem kon horen, en was met zijn moeder aan het praten, over mij, dat hij me leuk vond. Wth moet ik nou ;s

Vervolg:
Oh shit, help. Ik had gehoopt dat 't naar de achtergrond zou verdwijnen, en ga daarom gewoon nog hetzelfde met hem om als hiervoor. Dat leek ook wel goed uit te pakken, alleen gisteravond lag ik in m’n bed en kreeg opeens een sms van Lars;
“Eigenlijk zou je die gesprekken tussen mij en sarah (ik) 'n keer moeten zien, met cam en alles, is gewoon geweldig(:
ik kan alleen nog hopen en wachten, en m’n beste beentje voorzetten natuurlijk(:”

en die sms was vaaaaaast niet voor mij bedoeld. Istie nou zo dom of juist zo slim? Ik heb het genegeerd, en gereageerd op een andere sms van hem waarin hij iets vroeg over morgen, maar ik weet zeker dat hij er achterkomt dat hij het naar de verkeerde heeft gestuurd, als het al niet expres was. shit shit shit, ik ben zo bang om hem te moeten kwetsen! Heeft er iemand tips?

Ehh eerlijk zeggen dat je hem niet leuk vind? Of gewoon iets zeggen als: Ja op dit moment heb ik echt even geen zin in een vriendje…
Oke slechte tips, geen idee!

Als er geen mogelijkheid is dat je hem leuk zal vinden, wees dan eerlijk. Het leven zit vol met tegenslagen en hij komt er wel overheen. Je zegt het zelf; je waardeert momenteel jullie vriendschap enorm en dat maakt je een prima persoon.

Jullie delen niet dezelfde gevoelens en dat kan. Ik denk niet zozeer dat je hem als vriend zal kwijtraken als je gewoon een gesprek met hem aangaat hierover. Ik zal zeker niet wachten tot hij je echt persoonlijk gaat vragen, want misschien komt de klap dan nog harder aan (mijn opinie)

ik heb dat ook gedaan bij een jongen en toen vroeg ik vind je me leuk? en hij ontkende het allemaal en toen zei ik maar dat ik hem niet leuk vond omdat hij nogal verlegen en onzeker was dacht ik dan bespaar ik hem dat gedoe.
Je kan ook gewoon doen wat je nu doet en hem afwijzen en dan hem gewoon een knuffel geven en zeggen dat je wel iets merkte maar dat hij gewoon voelt als een goede vriend.
Je kan ook een keer zeggen als hij je heeft geholpen bijvoorbeeld: ik ben blij dat we goede vrienden zijn, misschien kut om te horen maar het is toch een soort van hint dat je niet meer wilt.
Ohja en over die jongen, ik ga nog steeds met hem om maarja ik vind hem een beetje raar en zie het ook niet zitten om er vrienden mee te blijven.

als die je vraagt kan je gewoon eerlijk vertellen wat je van he vind. of vertel gewoon wat je net tegen ons hebt vertelt. dat begrijpt die heus. en het zou ook niet leuk zijn voor hem als je niks tegen hem zecht, je moet je er niet voor schamen om nee te zeggen.

Dit. Absoluut, je kunt het jezelf niet kwalijk nemen dat je hem niet leuk vind dus je hoeft je ook niet schuldig te voelen, hoe lullig het ook voor hem is.

Dit ja.

Het is nooit leuk om iemand te moeten zeggen dat je niet zo geïnteresseerd bent in een persoon, heb 't zaterdag nog tegen een jongen moeten zeggen. Maar het is voorj ou ook niet leuk als je steeds het gevoel krijgt dat hij achter je aanloopt, althans, ik vond dat vrij irriterend omdat ik die gevoelens voor hem niet koesterde (en mn vriendje vond 't ook niet zo geweldig meer;p…). Dus eerlijkheid duurt het langst:). Weest gwoon aardig, zeg dat je hem aardig vind, maar niet op die manier. Het is ook zielig, maar het is nog zieliger als hij steeds verliefder wordt en jij toch niets voor hem gaat voelen. Succes :slightly_smiling_face:.

EDIT: je loopt wel het risico dat hij je dan even niet meer wil/kan spreken omdat hij die klap moet verwerken, maar dat hoort er bij. Je kunt niet lief blijven om zijn gevoelens te sparen, vrees ik…