HELP: vader heeft verboden dat vriendje langskomt

Iig bedankt voor de tips, ik ga echt heel hard naar oplossingen zoeken! :slightly_smiling_face:

SLOTJE

DUMPEN… je vader dan. die man is echt niet goed hoor. je moeder moet bij hem weggaan en ik zou m aangeven bij de politie.

Waaauuw, dat is wel behoorlijk kut ja. Volgens mij is je vader psychisch niet helemaal in orde als ik het zo lees. Heb je enig idee wat je vader zou doen als je je vriendje wél zomaar een keer meeneemt naar huis? En het niet alleen om het slapen toch?
Ik weet eigenlijk niet zo heel goed wat je hiermee zou moeten doen, kan me niet voorstellen dat mijn ouders zoiets zouden doen. Ik snap je moeder inderdaad ook wel, haar kan je niet veel verwijten, wat een kutzooi!

Misschien moet je erover praten (ook over je vader dus) met een volwassene die je vertrouwd en je kan helpen met de situatie met je vader. Want zo leiden jullie hier allemaal onder en gaat het alleen maar door en wordt het alleen maar erger. Er is vast ook wel een reden waarschijnlijk dat jullie nog bij die man zijn? Want anders zou ik actie ondernemen…
Succes :slightly_smiling_face:

wat heftig! ik heb daar totaal geen ervaring mee en weet dus niet of het zou kunnen, of helpen, maar kan je niet naar je vriendje toe? ookal zeg je dat je bij een vriendin bent ofzo? dan ben je bij je vriendje, en weg bij je vader?!

veel succes!

@Missgwen:meestal is psychische mishandeling lastig aan te geven bij de politie. althans. je kan wel aangeven maar ze kunnen er weinig mee, helaas.

Maargoed ik leef met je mee! Wat een hel moet dat zijn zeg! Je zit zeker in een lastig parket omdat je niks/weinig tegen je vader kan doen. Mijn pogingen om mijn ouders te overtuigen zijn altijd debatten. Dat zal natuurlijk veel minder effect hebben op je vader, maar het is het proberen waard toch? Ga er eens goed voor zitten, bedenkt(met hulp van ons of anderen, misschien zelfs je moeder- in dat geval is het misschien niet handig als je vader dat wéét) en bedenk sterke argumenten, mocht hij het weerleggen, denk van tevoren na over wat zijn reactie zal zijn om daar ook een weerwoord op te hebben.

Je kan ook ‘gewoon’ tegen je vader zeggen dat hij je kapot maakt en juist je vriendje je je uit de put haalt/blij en geweldig maakt! Over je opa’s en oma’s huis, waarom probeer je niet het aan je moeder te vragen en haar te overtuigen? Dat lijkt me stukken makkelijker, of is dat met jouw vader onmogelijk om dingen langs hem heen te sluizen?
Oké lange reactie en misschien heb je er niks aan, maar ik hoop voor je dat je situatie verbetert!

[b]Heel erg bedankt voor de reacties alvast!
Het rare is dat mijn vader het wel goed vind als ik wegga, maar niet als mijn vriendje hier komt.

De reden dat mijn moeder hier nog zit met ons is vooral financieel. Ze heeft niet zo’n goede baan, mn vader heeft haar er ook nog is ingeluisd om een contract te tekenen waardoor ze aan de hypotheek van ons huis vastzit, terwijl het haar huis niet is. Dat soort dingen bijv. Ook zijn ze niet in gemeen. goederen getrouwd, oftewel, als ze scheiden, krijgt mn moeder niks.

Aangeven bij politie heeft niet veel nut, we kunnen eigenlijk niks bewijzen.

Mijn moeder overtuigen is makkelijk, ze doet echt zo haar best! het gaat nu al paar daagjes goed, alleen zit ik dus nog steeds met mn vriendje…

En mijn vader is sowieso psychisch gestoord. Mn moeder denkt dat het een narcist is. moet je maar opzoeken op internet als je niet weet wat het is[/b]

een normaal gesprek voeren is me nog nooit gelukt. Een discussie al helemaal niet…

Geen idee, nouja. Ik heb een keer terwijl we ruzie hadden gezegd dat ik hem gewoon laat komen. Maar toen zei hij dat ie m gewoon het huis uit zou gooien…
Ik wordt er echt zo compleet gestoord van.

Tsja ik zou zelf iig een heerlijk weekend bij je opa en oma gaan logeren als ze wegzijn(of langer, ik weet niet hoelang jij nog vakantie hebt:P) om een superweekend te beleven! Probeer het met je moeder te regelen dat het mag. Dat is in ieder geval al een start. En zoals dodger zegt… Misschien kun je hulp inschakelen door iemand in vertrouwen te nemen. Niet je moeder dus, maarmisschien zelfs je oma, je tante, de buurvrouw, iemand van school(daar heb je echt gespecialiseerde mensen hierin vaak rondlopen, vraag rond wie de vertrouwenspersoon is) ofweetikveelwie. Misschien kunnen zíj helpen met je probleemvader! Hij is immers geen koning en heeft geen recht op alleenheerschappij op je moeder, of jou en je broertjes en zusjes! Óók niet als hij praktisch gezien al het geld heeft.

dat ze niet in gemeenschap van goederen zijn getrouwd betekend niet vaak dat dat negatief hoeft te zijn en je niks krijgt.
Ik ken scheidingen waarbij dat juist problemen gaf.

Geef me je adres.
Ik heb neven, nichten en knuppels.

Sorry heel offtopic, maar hier heb ik best om moeten lachen :laughing:

Go with the flow. Je moet eventjes geduld hebben tot je uit huis mag. Tot dan heb je geen andere keuze dan bij je vriendje hangen.

Ik zag een keer een aflevering van oprah, en dat ging er ook over dat vrouwen hun man bijvoorbeeld niet aan durven te geven omdat ze niks kunnen bewijzen.
Ze gaf als tip om alles precies op te schrijven zoals het gebeurd is, met datum er bij. Foto’s te maken van eventuele blauwe plekken en krassen. En als ik jou was zou ik een keer een camera verbergen als het weer zo ver is.
En zo SNEL MOGELIJK weg daar. Je vader lijkt me een gevaarlijk persoon om bij in de buurt te moeten leven.

Aangeven bij de politie is wél nuttig. Je moet eerst eens langsgaan met je moeder naar zo’n speciaal centra waar ze mishandelde vrouwen behandelen en waar ze ze tips geven om van hun man los te komen.

Best de moeite waard.

^^ Ik sluit me volkomen aan bij Brod :3