Help! Schamend probleem!

Hey meiden.

Ik zit met een schamend probleem…
Ik heb dunne haartjes op mijn buik, en ik schaam me er heel erg voor :frowning_face:
Ik weet niet wat ik ermee moet doen. Misschien komt het door mijn gewicht? Ik weeg 71kg en ben 1.74.
Laseren wil ik niet omdat ik pas 14 ben…

Iemand tips voor mijn schamend probleem?

Alvast bedankt x

Iedereen heeft haartjes op zijn buik, net zoals dat je haren op je benen hebt, op je armen, op je hoofd, daar beneden. Gewoon niks aan doen als het toch niet opvalt

Het is vrij normaal om (lichte) haartjes op je buik te hebben, hoor. Daar hoef je je niet voor te schamen.

Als je ze echt weg wil hebben kan je met een pincet aan de slag, harsen of met een epilady het weghalen. Zolang je maar niet gaat scheren, want volgens mij wordt het daar alleen maar erger van.

Ontharingscreme dan? Ik heb gelezen dat je dat ook kunt doen maar ik weet niet of dat echt gaat helpen :confused: want als ik met mijn hand over mijn buik ga voel ik die haartjes wel. Ik word er echt gek van pfff :confused:

Dat heeft niet met je gewicht te maken hoor, je bent niet te zwaar of te dun. En ja, iedereen heeft haar op zijn of haar buik. Maar als je het lelijk vind en het valt erg op, dan kun je het epileren of harsen toch? :slightly_smiling_face:

Ten eerste heeft dit niks met je gewicht te maken.
Ten tweede hoef je je er niet voor te schamen want iedereen heeft dat, net zoals op armen en benen. Als je het echt niet mooi vind kun je misschien epileren of harsen zolang je het maar niet scheert want dan komen ze dikker en stugger terug.

Dus het idee met ontharingscreme afzetten?

Hm ja kun je ook proberen, maar ik zou dat dan eerst ff op een klein plekje uitproberen om te kijken of je geen vervelende reactie op je huid krijgt en of het werkt.

Ik zag alleen die ontharingscreme van Veet. Kan je die ook op je lichaam gebruiken? en niet alleen op je benen?

er zijn meer mensen met haartjes op hun buik :flushed:

Niks om je voor te schamen! Ik heb zwarte haren op mn buik, ik vind het natuurlijk vervelend maar zo ben ik nou eenmaal! Ik scheer ze weg, alleen het lijntje van mn navel naar onder, verder laat ik het allemaal zitten.
Je bent niet de enige meis, niets om je voor te schamen (:

En dat je haartjes dikker en stugger terug komen is bij mij niet het geval als ik het scheer, ik scheer ze weg en komen pas na 3/4 dagen weer heel klein en voorzichtig terug. Terwijl op mn benen binnen een dag al stoppeltjes zijn ontstaan.

Je kan in een tijd dat je bijv. geen bikini of topjes etc draagt waarbij je buik te zien is, even testen hoe dat bij jou is.

Mijn nicht van 21 draagt een bikini als we ergens gaan zwemmen enzo, en bij haar zie ik dat niet :confused: Ik dacht dat het door mijn gewicht komt. Bijvoorbeeld Zwangere vrouwen hebben ook haar omdat ze dan dik zijn door de zwangerschap :confused: Pfff geen idee wat ik moet doen met die haartjes . Het is zo lelijk :frowning_face:

Gewicht heeft er niks mee te maken hoor.

Dit is normaal.

Oke als het normaal is ben ik wel opgelucht :grinning: Bedankt voor alles :grinning:

Dit is heel normaal, ja.
Maar als je er aan irriteert kan je ze altijd weghalen met een pincet (zo blijven ze lang weg)

Heeft niet met gewicht van doen bij zwangere dames, maar met hormonen dacht ik.

Iedereen heeft buikhaartjes.

zoals meerdere al zeiden; geen zorgen , dat is heel normaal ! :wink:

Ik heb er ook last van en die van mij zijn heel zwart en zitten over mn hele buik en zelfs nog klein stukje tussen mijn borsten. niks aan te doen! Heb het nu eenmaal van mn vader -.-’ in de winter laat ik het tenzij ik ga zwemmen. Ik laat het harsen bij een schoonheidsspecialiste :slightly_smiling_face: