Help-- rekenen nood

ik haat dit ik haat dit
kunnen jullie me helpen met 2 reken sommen?
klinkt dom he xD
oke 1. :
een eierhandelaar koop 2000 eieren voor 25 eurocent per stuk.
bij de verkoop blijken er 100 stuk te zijn.
de hele eieren verkoopt hij voor 40 eurocent per stuk. zijn winst is…
2. hoeveel rijd je over een weg van 44 km als je 8 km per uur rijdt?

oke ik ben zeker dom xD

Wow, even kijken of ik kan rekenen na 3 jaar geen wiskunde…

Ehm
oke 1. :
een eierhandelaar koop 2000 eieren voor 25 eurocent per stuk.
bij de verkoop blijken er 100 stuk te zijn.
de hele eieren verkoopt hij voor 40 eurocent per stuk. zijn winst is…

2000 x 0,25 = 500 euro
2000 - 100 = 1900 hele eieren over
1900 x 0,40 = 760

760 - 500 = 160 winst.

(de tweede doe ik maar niet, want als ik deze al fout heb dan oeh…)

EDIT: 260 winst.
Oeps, vergeef me mensen :cry: ik was te haastig…

760-500 is 260 (A)

Wow, even wakker worden!
Hahaha!

een eierhandelaar koop 2000 eieren voor 25 eurocent per stuk.
bij de verkoop blijken er 100 stuk te zijn.
de hele eieren verkoopt hij voor 40 eurocent per stuk. zijn winst is…

2000 x 0,25 = 500
1900 x 0,40 = 760

760 - 500 = 260
Dus 260 euro winst.

  1. hoeveel rijd je over een weg van 44 km als je 8 km per uur rijdt?

Eh geen idee, ik heb dyscalculie dus hier houdt het al op voor mij (’:

&nd die 2de is dan toch gewoon 44:8 = 5,5 uur.
Althans, ik neem aan dat je hoelang bedoeld

Oh al te laat, haha XD

2000 eieren voor 25 cent = 500 euro
100 kapotte, dus hij kan er 1900 verkopen voor 40 cent = 760 euro
760 - 500 = 260 euro winst.

8 km per uur en een weg van 44 km. 44/8 = 5.5 uur.

Wat voor klas zit je?

"Dankje :grin:

Zolang je er maar iets van leert… :slightly_smiling_face:

Ik ben voor jullie een baby XD
ik ben laten leerling en ben blijven zitten …
zit in gr 8 …
en nu gaan jullie lachen .,

Nee joh, is niet erg. Ik ben toch ook brugger.
Iedereen heeft in groep 8 gezeten en ik vond dit ook heel moeilijk.

Hij koopt 2000 eieren voor 25ct per stuk → hij geeft dus 500 euro uit (2000 x 0,25).
Dan moet je ervan uitgaan dat hij die 2000 eieren allemaal verkoopt (voor 40ct) → Hij verdient dan 800 euro (2000 delen door 25)
MAAR: 100 eieren kan hij niét verkopen. 100x0,40 = 40 dus : hij verdient 800-40 euro = 760 euro :slightly_smiling_face:

Winst: 760 - 500= 260

  1. 44/8 = 5,5 uur :slightly_smiling_face: Deze weet ik niet zeker trouwens!

A
Omzet is (2000-100)* 0.40 = 760
Inkoopwaarde omzet = 2000*0.25 = 500
Winst is 760-500 = 260
B 44/8 = 5 en een half uur