Help met ideetjes rolstoelbus

Hoi allemaaal,

ik loop stage bij kinderen met een ernstige beperking.
Ik moet hier allemaal opdrachten doen, één van mijn opdrachten is helpen in de mobiliteit.
Nou zijn de ouders van één van de kindjes bezig met geld ophalen voor een rolstoelbus, dit past bij mijn opdracht dus ga ik proberen geld voor haar op te halen.

Maar nou loop ik een beetje vast in ideeën bedenken, sowieso ik ga op facebook dingen van haar delen, aangezien er een facebook voor haar is aangemaakt. Maar ik wil graag een actie bedenken. Er worden al sponsorlopen gehouden en er wordt ook iets met cartridges gedaan.
Nou ben ik benieuwd of jullie leuke ideeën hebben. Ik zat zelf ook te denken om supermarkten langs te gaan voor de statiegeld bonnetjes, om daar z’n ton neer te zetten. Maar ik weet niet in hoeverre dit mag en sowieso qua vergunningen en dingen wat ik wel en niet mag. Ik heb maar een paar weken voor de uitvoering dus daar moet ik ook rekening mee houden.
Dus als jullie leuke ideetjes hebben heeeel graag !
Het gaat om een super lief en schattig meisje van 4 jaar oud en ik gun het haar en de ouders ontzettend !

Het is een opdracht voor school daarom heb ik hem ook maar hieronder gezet :slightly_smiling_face:

:wave: :wave:

Misschien kan je een evenement organiseren waar iedereen entreekosten betaald en dan haal je de kosten van de prijs van het evenement er makkelijk uit, je kan ook aan organisaties/bedrijven vragen om je producten toe te sturen die je kan verloten/bingo weet ik veel wat. Ik heb dit ooit gedaan en kreeg toen kaartjes voor de bios toegestuurd en vervolgens verloot.

Hopelijk heb je hier iets aan en veel succes!

Dat is een heel goed idee !!
Ben zelf niet zo creatief in die dingen dus dacht wat hulp is wel handig haha.
Bedankt!

Voor embalagebonnen te vragen heb je geen vergunning nodig, misschien dat je met je stagekindjes iets kunt maken of versieren en dit doorverkopen? Bloempotjes verven of iets?

Ik zou wat kleine acties combineren

  • bak koekjes/taart en verkoop deze
  • laat op het werk van je ouders een bestelbon doorgaan voor broodjes tijdens de middagpauze en maak deze (als je tijd hebt natuurlijk)

Ipv embalagebonnen kun je ook lege flessen verzamelen als 1 van de activiteiten. Verder is dingen maken met de kinderen en verkopen ook heel erg leuk!

Ik loop ook stage met die doelgroep, ben benieuwd waar je stage loopt! Mag ik je noten?

Met die kinderen of zelf ansichtkaarten maken en die verkopen langs de deuren. Armbandjes maken en die verkopen.

Lege flessen en bierflesjes ophalen langs de deuren.
Eten maken en dit verkopen. Als je dan ergens gaat staan waar mensen honger hebben verkoop je het vast wel, bijvoorbeeld rond etenstijd bij een station ofzo.

Je kunt ook bedrijven vragen om je te sponsoren. Je moet ze dan natuurlijk wel precies uitleggen wat je met het geld van plan bent.

Helaas is met deze doelgroep niets mogelijk in die zin, de ontwikkelingsleeftijd zit op 7 maanden…

Tuurlijk !

Dat is inderdaad een goeie om het bij hun werk op te zoeken !