help! maatschappijleer!

heej allemaal!
ik heb morgen toets maatschappijleer en die vrouw heeft ons al een vraag gegeven die op de toets komt, natuurlijk gaf ze het antwoord niet.
de vraag was: waarom is het logisch, dat direct na de 2e kamersverkiezingen, word gestart met het vormen van een nieuw kabinet?

Ik heb al een antwoord. Maar dat is alleen een uitleg van wat een kabinet is enzo… ik heb al een hele discussie gehad met vriendinnen dat dat niet het hele antwoord is, maar zij zeggen dus van wel! dus kunnen jullie me misschien helpen?

edit: is trouwens het oude kabinet nog actief tijdens de formatie? dus dat ze wetten mogen maken enzo?

no one?

anders kan het land niet goed geregeerd worden? kabinet zijn toch paar partijen die met elkaar gaan regeren? anders laat maar xD… maar als het wel zo is dan is het misschien moeilijk om een meerderheid te krijgen voor een wet?

Ik wou dat ik al de vragen kreeg voor het proefwerk…

Als er geen kabinet is met meerdere partijen is er geen meerderheid aan zetels en kunnen ze niet stemmen wat dan wordt gedaan. Als bijvoorbeeld de pvv en vvd (nog iets?) samen zijn krijgen ze een meerderheid en kunnen ze dus stemmen, is deze er niet zullen ze dus niet de meeste stemmen krijgen en winnen ze niet… zoiets?

haha dit was de enige vraag die we alvast kregen xD
maar nu heb ik alsnog niet echt de antwoord op de vraag? ik heb ongeveer hetzelfde als lonnnnnnnnnnn (geen idee hoeveel n’en xD)
maar dan heb ik nog steeds niet echt beschreven waarom het meteen na de verkiezingen moet gebeuren?

ik dacht omdat het oude kabinet niks mag veranderen aan de wetten enzo… maar dat weet ik neit zeker?

De oude formatie blijft nog wel even, alleen mogen ze geen nieuwe wetten meer maken enzo alleen mogen ze afmaken waar ze mee bezig waren

ik had ook ongeveer t zelfde
ze kunnen wel gaan stemmen alleen er is geen zekerheid over of er wel een meerderheid komt
en zo kan een land dan moeilijk bestuurd worden
want dan kunnen de wetten moeilijk aangepast worden
maar dan is het toch een beetje vanzelfsprekend?

^ ik zat daar over te twijfelen, omdat we dat helemaal niet hebben besproken in de les! maar dan schrijf ik dat wel gewoon op ^^ dankjee voor de hulp!!

oh hier nog ff wat opgezocht… maar misschien brengt t je in de war
http://www.elsevier.nl/we…binet-vormen.htm?rss=true

http://tk2010.nlkiest.nl/…gelijk-nieuw-kabinet.html

http://www.parlement.com/9291000/modulesf/g87mio4d

Een demissionair kabinet mag alleen plannen uitvoeren die echt noodzakelijk zijn en snel moeten gebeuren, ze mogen niet ehct nieuwe dingen verzinnen en volgens mij ook niet echt grote beslissingen nemen. Dus heeft het land snel een nieuwe regering nodig!

(demissionair kabinet= kabinet dat is gevallen)