Help, koekjes mislukken.

Heeeey,
Ik ben koekjes aan het bakken, maar het deeg is TE kleverig. Ben zonet al aan de slag geweest met extra bloem, maar het werkt niet. Zo nog maar eens proberen. Heeft iemand nog andere tips om deeg minder kleverig te maken?

XXX

Bloem zou echt moeten helpen

Te kleverig? Misschien wat melk of ei er door gooien?

dat maakt het toch juist erger

http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/het-algemene-baking-topic-208479.0.html

Heb je niet te warme handen? Even in de koelkast zetten?

Inderdaad, bloem zou moeten helpen. Misschien wat meer anders?

Baking topic :slightly_smiling_face: (food&sport)… En bloem en koelkast.

heb je teveel boter gebruikt waarschijnlijk
als je meer bloem doet zou ik ook nog wat suiker erdoor doen anders wordt het heel bloemig, en in de koelkast zetten

oja heb je het uit zo’n goedkoop “alleen water toevoegen” pak gemaakt? dan wordt het altijd kleverig

Ohmymurs daar heb ik nooit last van met zo’n ‘goedkoop’ alleen water toevoegen pak.
Je moet deeg gewoon altijd even 15 min in de koelkast zetten voor je het gebruikt.

oh ik heb altijd slechte ervaringen gehad met dat soort pakjes
vooral dat driekwart van het deeg op je handen, in de kom en aan lepels blijft plakken en uiteindelijk als een kotsdrapje in de gootsteen terechtkomt :’)
dus ik maak het eigenlijk altijd from scratch

een ander recept proberen misschien?

Nu heb ik zin om koekjes te bakken :frowning_face:

Ja ik ook :c
Zandkoekjes