Help Kan iemand mij vertellen wat ik heb?!

Hoi, ik ben Lisa en ik ben 16 jaar.
Ik heb nu al een jaar lang last van rode soort bultjes op mijn armen, het zijn eerst kleine ronde bultjes en daarna worden ze groot en rood en komt er pus/vocht uit. Het jeukt niet. Daarna kreeg ik heel veel last van mijn spieren, moeite met mijn handen normaal houden ( mijn vingers werden paars en begonnen krom te staan), last van mijn benen en stijfheid in mijn nek + schouders en heel erg verkouden en heel moe zijn. Heeft iemand hier misschien hetzelfde als mij, en zou iemand mij misschien kunnen vertellen wat dit is.
Heel erg bedankt alvast…
Groetjs Lisa.

Ga naar de dokter?

Sorry, maar hier moet je echt mee naar de huisarts. Wij kunnen je ook niet vertellen wat dit is.

Al geweest, weten niet wat het is. vandaar dat ik vraag of iemand anders hier het misschien ook heeft… x

wat heeft de huisarts voor onderzoeken gedaan dan of ben je al eens doorgestuurd naar een specialist?

Jup, bloed onderzoeken gehad, naar de dermatoloog geweest en zo’n 6 keer naar de huisarts zelf haha.

Nog een keer naar de dokter gaan? Zeggen dat je er echt veel last van hebt?
Wij zijn geen dokter en kunnen dus niet vertellen wat je hebt.
Ik snap dat je wilt weten of andere het ook hebben, maar dan zul je waarschijnlijk nog naar de huisarts moeten voor een eventuele behandeling ofzo.

Zie nu je reactie haha.

Oei dat klinkt niet goed… Het kan zijn dat bijvoorbeeld dat moe zijn en die verkoudheid er niks mee te maken heeft, maar dat met die kromme vingers lijkt me echt niet oke! Misschien een andere huisarts of de huisartsenpost proberen? ik zou je niet zomaar laten afschepen, want dit is niet normaal hoor.

Ik dacht toen ik het begin las dat je last had van verhoornde haarvaatjes, (dat hebben heel veel mensen, incl. ik) Dan heb je een beetje last van rode bultjes, vooral op je bovenarm. Als er pus uit komt is het ontstoken, misschien zijn jou verhoornde haarvaatjes gaan ontsteken? maar ik ben geen dokter of wat dan ook dus ik zou maar niet zomaar aanemen dat dat aan de hand is, xd … ik denk als dat het geval was dat de dokter dat wel gezien had… dus… je hebt niks aan mijn reactie… up!

Ja ik loop me eigen helemaal gek naar de dokter, ja ik begrijp wat je bedoelt, maar ik hoopte dat iemand misschien het zelfde had die misschien wel wist wat het nou precies was…

Heb je ook al een andere dokter geprobeerd?
Want misschien ziet die iets wat je eigen huisarts niet ziet?

Ja klopt suus, het zit alleen op me boven armen en op mijn benen dan maar niet veel, het kan ook zijn dat de bultjes en mn pijn in mijn vingers niks met elkaar te maken hebben, achja ik weet het allemaal niet meer! haha

Heb je het idee dat je een beetje wordt afgescheept door je huisarts of gaat hij serieus met jou probleem om?

Ja hij neemt het wel serieus, maar het word allemaal opgelost met zalfjes ( die totaaaal niet werken zelfs en waardoor ik zelfs nog peesontsteking heb opgelopen) -____-

hmm. gewoon duidelijk zeggen dat je door verwezen wil worden naar een specialist, omdat je wilt weten wat het is.
En anders een naar een andere huisarts gaan en kijken wat die er van zegt. Hier moet je namelijk echt niet mee door gaan lopen, helemaal niet met die vergroeiingen in je vingers. Lijkt haast een beetje op reuma… maar dit kan ik je ook niet zeggen! Echt vol blijven houden en zeggen dat je door verwezen wilt worden.

Ik zou toch nog een andere huisarts proberen voor de zekerheid.

Eis gewoon dat je doorverwezen wordt, je huisarts moet zelf ook wel door hebben dat al die zalfjes niks uithalen.

Dubbel

Probeer een iriscopist :slightly_smiling_face: Het klinkt best vaag, en het lijkt heel paranormaal van wat je er allemaal van hoort, maar die mensen zijn ook soort van dokters, iriscopen hebben ook moeten studeren. Als je het echt niet weet moet je dat een keertje proberen? Wel rekening mee houden dat de verzekeringsmaatschappij dit waarschijnlijk ziet als “alternatieve geneeswijze” en het misschien niet wilt vergoeden.

Succes in ieder geval, hoop dat je snel beter wordt! :slightly_smiling_face: