Help ik wil stoppen!

Ik loop al een tijdje na te denken dat ik wil stoppen met school, want dit is de 2e opleiding in ongeveer een jaar tijd die ik niet leuk vind of mij eigenlijk niet genoeg intereseert waarvan ik dacht dat dat het was. Nou wil ik graag een jaartje gewoon gaan werken zodat ik eens goed kan nadenken wat ik nou eigenlijk wil doen en naar open dagen gaan etc. Nou is mijn probleem ik ben 17 jaar en in maart word ik pas 18. Weet iemand of er een mogelijkheid is om toch te stoppen? Ik heb al een beetje gezocht op internet maar kon niet echt iets duidelijks vinden. Weet iemand hier iets van af?
xxx

Wat voor middelbaren school heb je gedaan?

Heb je een VMBO diploma? Dan kan het volgens mij niet.

Ja dat was dus ook het probleem ik heb geen startkwalificatie omdat ik vmbo-kader diploma heb.

Heb je niet een soort cursus op een roc, voor mensen die niet weten wat ze willen doen? Kun je ondertussen werken.

Je kan, voor zover ik weet, nog niet stoppen met school. Bedenk wel goed of stoppen de juiste optie is. Heb je al aan een BBL opleiding gedacht?

Leerplicht, vrees ik.

^Idd tot je 18e ben je leerplichtig

^Idd tot je 18e ben je leerplichtig

hmm ken genoeg mensen die op een 17de zijn gestopt en er nooit wat van hebben gehoord. Maar vraag het aan je school?

Ja dat moet ik nog gaan doen heb binnekort een gesprek met mijn mentor. Maar ik wou eerst even zelf een beetje uitzoeken, Thopklas is er voor mensen die het nog niet weten maar ik ken mensen die daarop zitten en die zeggen dat ze daar helemaal niks doen en voor niks daar naar toe gaan en dat zie ik nou ook niet zitten kan ik beter mn tijd goed besteden

Volgens de wet ben je leerplichtig tot je 16e jaar.
Daarnaast is er ook nog een kwalificatiewet, deze houdt in dat je een mbo2-diploma, een havo-diploma of vwo-diploma moet hebben behaald, wil je met 16 of 17 jaar al met school stoppen.
Zodra je 18 bent, geldt de kwalificatiewet niet meer en kun je dus ook zonder 1 van de bovengenoemde diploma’s stoppen.
In jouw geval, ben je dus niet meer leerplichtig, maar er geldt nog steeds de kwalificatiewet, je kunt dus niet met school stoppen, je zult tot je 18e moeten wachten.

Nee tot je 16e.

Je mag officieel inderdaad niet stoppen als je 17 bent en alleen een vmbo-diploma hebt… Ken wel iemand die het wel gedaan heeft en er nooit wat van gehoord heeft, hoe dat zit weet ik ook niet :stuck_out_tongue:

Ik heb hetzelfde probleem. Ik ga ook stoppen met de opleiding, en weet totaal niet wat ik nu moet doen. Ik moet nu dus heroriënteren, maar ik denk net zoals Emptiness, dat als je gaat werken dat je daarna totaal geen motivatie meer hebt om naar school te gaan.

Misschien geldt het voor andere mensen wel hoor, maar ik heb het totaal niet zo ervaren. Ik heb ook een jaar niet gestudeerd, omdat ik met m’n studie gestopt was. Als je dan een tijdje zulk niveauloos werk doet word je juist meer gemotiveerd om door te studeren zodat je iets kan doen wat wel op niveau is en wat je leuk vindt :] Dat had ik tenminste heel erg, en dat heb ik van veel andere mensen ook gehoord, niemand wil bij wijze van spreken z’n hele leven in de supermarkt werken :stuck_out_tongue:

doe bbl 1 dag school 4/5 dagen werken

Het probleem is ook dat ik niet weet wat ik nou eigenlijk wil gaan doen. Want je kan idd januarie/februari of zelfs al na de kerstvakantie al wisselen van opleiding. Maar ik heb hiervoor schoonheidsspecialiste gedaan (ook mee gestopt) En nou Saw (kinderopvang etc.) En ook dat is dus de verkeerde keuze. En dat klopt wel dat veel mensen geen motivatie meer hebben. maar ik heb zoiets van met een diploma kom je veel verder dus ik denk dat ik wel terug zou beginnen. En heb nog eens wat rond gekeken en kan niet echt duidelijk iets vindne of het nou mogelijk is of niet