help!! ik weet echt niet wat ik moet doen!

hallo…

ik heb een vriendin en die heeft een eetstoornis het duurde lang voordat ik het eruit kreeg maar het lukte me!!
maar, ik heb belooft dat ik haar zou helpen…

maar hoe moet ik dat doen???!!!

tips;;;

(ze kotst het uit dus kan niet naast haar gaan zitten zodat ze het opeet…)

help me pliess… hier is niks over te vinden!!

je kunt denk ik het beste bellen/mailen/informeren bij een kliniek of een arts die er verstand van heeft, zij kunnen je vaak wel helpen en tips geven

beetje lullig: naar haar ouders gaan
praat met haar erover, en belangrijker heb er begrip voor anders raak je d’r kwijt.

weten haar ouders het ook?
want als je op school bent, kun je het wel merken als ze naar de wc gaat, en dan kun je haar tegenhouden. Maar thuis kan je haar niet altijd controleren ofzo, en als haar ouders het weten kunnen die het doen.
Maar eet ze veel of weinig?
want als ze veel eet, kan ze wat minder gaan eten, en dan proberen het binnen te houden, en het steeds zo opbouwen. En als ze weinig eet, dan weet ik het eigenlijk niet. Misschien is het het beste als ze naar een of andere persoon gaat, die daar veel verstand van heeft?

Iemand opzoeken die ervoor opgeleid is dit soort problemen te verhelpen.

nee, haar ouders weten het niet en ze wil ook niet dat haar ouders het weten… en ik denk dat ik knallende ruzie krijg als ik het wel vertel! en dat ze me nooit meer aankijkt:S

ze eet heeeeel weinig het enige wat zei op school eet is zo’n pakje evergreen eentje in de eerste pauze en een in de tweede pauze…

Het klinkt misschien nu als verraad als je het verteld aan haar ouders. Maar wat heb je uiteindelijk liever: knallende ruzie en een vriendin waar het op een gegeven moment beter mee gaat of super goede vriendinnen zijn en merken dat je vriendin met de dag achteruit gaat en steeds slechter er uit gaat zien en flauw valt etc.?

oke ik snap het wel dat je het niet aan der ouders wilt vertellen,
je kunt ook met haar naar iemand die gespecialiseerd is in eetstoornissen,
en die hebbe nvolgensmij wel zwijgplicht, dus komen haar ouders er niet achter, en gaat haar eetprobleem weg.

je hebt beloofd dat je haar zou helpen, maar je kan haar niet helpen.
altans niet als je zelf niet naar haar ouders gaat, in het begin zal je ruzie met d’r krijgen maar later zal ze je echt dankbaar zijn.
iig kan het ook achter haar ouders om, door naar een kliniek te gaan, ga met haar mee op gesprek, luister naar d’r ondersteun d’r.

het heeft ook geen zin om naar haar ouders toe te gaan…

want, die kunnen er wel op letten maar dan spuugt ze het uit tegen die tijd… omdat ze niet kan stoppen zegt ze!

mentor, ouders, therapie.
het is geen verraad om het tegen haar ouders te zeggen. Ze vindt het nu misschien niet leuk, maar wat heb je liever; dat ze steeds achteruit gaat of dat ze geholpen kan worden? Als je het vertelt aan iemand zal ze je later dankbaar zijn, geloof me.

Praat er met haar over en als ze niet wil luisteren, zeg dan dat je verplicht bent het aan haar ouders te vertellen. Misschien dat ze dan luistert. Zo niet, moet je het aan haar ouders vertellen, voor haar eigen bestwil. Als je dat zelf klikken vindt, dan zou ik er met iemand over praten die je vertrouwt bvb. je moeder/vader of een leerkracht, desnoods een dokter ofzo. Maar ik denk wel dat als het erg met haar gesteld is, haar ouders dat ook wel zelf zullen merken. En anders zou ik het echt tegen iemand vertellen, het is tenslotte voor haar eigen bestwil.