Help ik twijfel echt heel erg!

Hey iedereen

Ik twijfel echt heel erg of ik weg zou gaan van school en dan naar een andere. Er gaan bij ons al 4 mensen weg en nu twijfel ik ook. Ik zit nu op ggymnasium maar ik vind latijn en grieks echt vreselijk door latijn en grieks haal ik voor andere vakken hele slechte cijfers en dat wil ik niet dus ik zit te twijfelen of ik naar vwo zou gaan. Maar wat is het verschill eigenlijk willen jullie dat ook vertellen. Ook gaat mijn beste vriendin weg en zonder haar ben ik echt alleen en alle leraren haten mij. Maar wat sdenken jullie dat best bij mij past? Ik ben heel creatief en hou echt heel erg van tekenen maar bij ons op school heb je helaas geen tekenen in de bovenbouw (ik zit in de 1e trouwens). Later wil ik ook echt geen saaie kantoorbaan. Zou je ook willen vertellen als je het weet voor welke banen je latijn en grieks nodig hebt.

Ja dat dacht ik dus ook en een van mijn beste vriendinnen gaat daar ook naar toe dus dat is ook een +

Kan je niet op dezelfde school blijven en gewoon naar atheneum gaan? of zit je op een alleen gymnasium school? Als niet goed bent in grieks en latijn, kun je er beter mee stoppen omdat het echt moeilijk wordt, vooral in de bovenbouw. Verder is er geen enkele studie waarvoor je grieks en latijn moet hebben gehad, behalve als je deze talen wilt studeren :slightly_smiling_face:

Als je Latijn en Grieks niks vindt moet je naar het atheneum. En je moet niet letten op wat je beste vriendin doet, want straks maak je alleen door haar de verkeerde keuze en daar word je alleen maar ongelukkig van. Ik zou ook willen dat toen ik voor een middelbare school koos ik meer naar mezelf had geluisterd in plaats van kijken naar wat andere mensen doen en sommige scholen niet eens een kans geven omdat die als ‘kakkerig’ bekend stonden. Uiteindelijk was ik niet echt blij met mijn keuze.

Ik zit op een alleen gymnasium school. Als ik naar een andere school ga word het een school waar van alles zit enzo ook havo en mavo maar dat vind ik heel stom want meestal doen ze daar veel aan pesten. En ze hebben allenaal gezeik met roken drank en drugs (zeg nu niet dat ik te snel oordeel a.u.b.)