Heel dringend nodig jullie hulp

Heyyy meiden ik weet niet of dit hier thuishoort!
Maar ik ben een 15jarig meisje en ik voel me zo ongelukkig ik sta elke dag 3/4 keer op de weegschaal 64kg en 1m70 ik voel me zo slecht heb ook al een paar keer gedacht aan stop gewoon met eten dan hou ik mezelf daar niet aan nu heb ik op mijn toegangsscherm er iets op gezet zodat ik het kan volhouden nu is het grote probleem dat ik het allemaal wil eindigen ik dacht eraan om de pillen te nemen om dan gewoon in slaap te vallen en nooit meer wakker te worden Michiel is de enige die mij nog in leven hou met mijn twee hondjes heb er aan gedacht om in therapie te gaan maar durf alles niet te vertellen aan mijn ouders daarom kom ik bij jullie terecht jullie zijn mijn laatste hoop! Daarna geef ik het op!
Mijn vraag voor jullie is:”hoe vertel ik het aan mijn ouders dat ik in therapie wil gaan?” Danku en jowkes!

2 likes

Ik ben zelf 17 en heb ook heel erg therapie nodig vanwege mijn sociale angst… ik ga er kapot aan en mijn moeder begrijpt dat niet. Als je ouders hebt die open zijn en je alles met hun kunt bespreken, zou ik vooral niet bang zijn! Gewoon doen + je lage zelfbeeld ik weet niet waarom je hebt dat, maar een tip is vergelijk jezelf niet teveel met dames op social media.

(Kijk naar videos van Lorry Hill of Stephanie Lange, dan zul je wel zien hoe nep social media wel niet is :heart: )

Komt goed!

Oh gut meis, ik ben 27, en heb me eigen problemen achter de rug.

Ik kan vrijwel zeker zeggen dat iedereen en vooral wij meiden erg onzeker over onszelf zijn.

Ik vond mezelf lelijk en achterlijk lang.
Maar ja dat is iets waar ik amper iets aan kan doen maar ik heb geleerd dat er mensen zijn die van me houde zo als ik ben.

Maar nu terug naar jou situatie,
Als eerste begrijp ik heel goed dat je door je onzekerheid over je gewicht heel erg vanstreek ben en gek genoeg is het heel normaal om daardoor totaal niet lekker in je vel te zitten.
En ook ik denk dat het beste is om met je vader of moeder in iedergeval 1 van de twee waar je het beste mee kan praten als je ergens mee zit, zo als jongens ect, dan ga ik liever naar mijn vader en met vriendinnen ga ik liever naar me moeder, maar voor ieder is dat anders, dat voel jij het beste aan, maar anyway, vraag hun even om hun tijd omdat je graag wil dat ze je aan horen, en geef ook in het gesprek aan dat je er echt heel erg mee zit. En mischien is het wel goed om te noemmen dat het zo erg is dat je zelfs het leven er door niet ziet zitten en gewoon echt hulp nodig heb.

Dan pas komt ook de ernst van de situatie over naar je ouders, en het is mischien wel een schok voor hun, maar het gaat hier om jou, en jij moet je beter voelen.

Dus dit eerlijk zeggen is eendingetje.

Ik heb een tijdje gelopen bij GGNet dat is ook een soort Geestelijke Gezondheids Zorg instantie die juist open staan om alles te bespreken waar je mee zit. Enkel weet ik niet of hun door heel Nederland zitten, maar er zijn zeker genoeg instanties die je kan helpen om je zelfbeeld te verbeteren.

Wees sterk meid, het leven valt tegen maar kent ook zijn mooiere kanten. En je bent nog jong. En het komt vast goed.
En anders vind je een manier hoe je kan accepteren hoe je er uit ziet.

Keep in maind, ther is always somone Who wll love you the way you are (hou dit in je hoofd, er is altijd iemand die van je houd zo als je bent)

En als je iemand nodig heb om je verhaal aan te vertellen dan kan je me altijd een berichtje sturen, maar ja denk dat een specialist je beter kan helpen.

Maar hou ons op de hoogte, want maak me best wel zorgen om je geestelijke toestand.
En hoop echt dat je geen domme dingen doet. Want er is genoeg om voor te leven.

Be save.
Xoxoxo Juul

Als je denkt aan zelfmoord, en ons als je laatste hoop ziet, dan zou ik vandaag nog een afspraak bij de huisarts maken.

Je hebt steun nodig in je omgeving en die is er echt wel, maar daarvoor moet je om hulp vragen. Ga naar de huisarts alsjeblieft, zo snel mogelijk. En bel 113 op momenten dat het niet gaat.

1 like

Dit inderdaad! En ik zou sowieso 113 bellen, dat is gratis en mensen die daar werken hebben wat meer verstand van dan wij!

Sterkte!!

hey
je kan toch ook gewoon eerst stiekem gaan als je de geld er voor hebt ofs k weet hier niet echt veel van of je kan eerst aan je fav tante/neef/zus/broer/nicht/oma of opa… vragen zodat jij er over kan praten met die persoon en dan kunne die mss met jou ouders praten of je kan ook gewoon zelf op een dieet gaan persoonlijk vind ik dat je eigenlijk niet veel weegt. mss ook gwn minder wegen 1keer in de week ofs want als je het elke dag gaat doen ga je mss ook wel veel stress krijgen en overdenken over je zelf . en telkens op schrijven en dan zien hvl je bent afgevallen of bent bij gekomen. of op pintrest/youtube… zoeken voor zo van die dieet dingens…

oke k nu juist geen idee wat k net heb geschreven maar bonne k hoop dat dit je heeft geholpen veel geluk xx