Heeft iemand ervaring met worden opgenomen?

Ik laat me zeer waarschijnlijk (vrijwillig) opnemen in een kliniek, dit in verband met mijn angststoornis en bijkomende depressie. Ik krijg morgen daar een rondleiding en dan kan ik nog de nodige vragen stellen.
Maar heeft een van jullie ooit deze ervaring gehad, en zou je het erg vinden om daarover te vertellen?
Dit mag ook privé via een note.

Hoi!

Stel vooral zoveel vragen als je nodig vind! Het is belangrijk dat jij je er goed bij voelt! Ik heb er al 5 opnames opzitten. Je mag me altijd note :slightly_smiling_face:

Ja, wat wil je weten?

Vraag raak, mag ook via note eventueel ^^

Ikzelf niet, maar een vriend van mij wel. Het contact is toen helemaal verwaterd omdat hij het gevoel had dat wij hem niet goed steunden en er niet voor hem waren, terwijl onze levens gewoon doorgingen en onze examens eraan kwamen, hetgeen wij ook heel belangrijk vonden.

Ik niet, wil je wel sterkte wensen!

Dank je wel :slightly_smiling_face:

Als je word opgenomen gaat dat niet vrijwillig, dat doet een bezorgd iemand uit de omgeving omdat je er dan te erg aan toe bent.

Opname kan wel degelijk vrijwillig. Zolang je behandelaar, meestal psychiater, groen licht geeft voor een opname. Je kan er zelf voor kiezen op die manier, in tegenstelling tot gedwongen opname. Dan heb je geen keus.
En ja, je omgeving kan het je adviseren maar hebben niet de macht je te laten opnemen. Dat heeft alleen een psychiater of anders met een gerechtelijk bevel.

Word je opgenomen of ga je ergens intern in behandeling? Als het zo specifiek voor die problemen is lijkt mij het geen nut hebben om op de crisisafdeling te belanden maar een juiste behandeling aan te gaan. Vandaar mijn twijfel over opnamen/behandeling. =)

^Ik wil niet gemeen zijn, maar ik denk dat wij, als mensen op een site die haar niet persoonlijk kennen, geen weet hebben over de situatie en dus niet kunnen bepalen of een opname nodig is. Hierdoor is zij al beoordeeld door een psychiater die het dus wel nodig vind. Dit bedoel ik niet gemeen.

Ik heb geen ervaring met een opname, maar ik weet wel hoe lastig het is om opgenomen te worden. Ik wil je heel veel succes en sterkte wensen <3

Aangezien je naar de post boven je verwijst, daarom vraag ik het toch ook? Daarnaast mogen wij geen ervaringen hebben met haar situatie maar misschien wel met de gespecialiseerde zorg. =)