Heb ik ADD?

Al een aantal jaar heb ik zeer veel moeite met consentreren op mijn schoolwerk. Ik kan de Havo maar net aan. En vaak wordt ik tijdens het leren afgeleid door vanalles, een geluidje, of ietst dat kriebelt aan m’n kleren. Daardoor ben ik mijn hele concentratie gelijk kwijt.
Vaak moet ik een regel of zin wel 5x opnieuw lezen voordat ik weet wat er staat, en een kwartier later ben ik dit alweer vergeten.

Tijdens het leren probeer ik mijn bureau zo opgeruimd mogelijk te hebben, maar zelfs dan wordt ik afgleid door de knopjes aan mijn pen, of de randjes aan mijn papier.

Nu heeft mijn broer ook ADD en herken ik mijzelf daar heel erg in, hij krijgt hier ook medicijnen voor.
Mijn ouders gaan met hem op een hele begripvolle wijze om en doen alles rustig aan en leggen alles duidelijk uit.

Maar als ik zeg dat het me niet lukt om te leren of te concentreren dan is het gelijk ‘oh jij hebt geen zin’,of ‘je moet je wat beter inzetten voor school want zo kun je echt niet over gaan’. Of als ik dan goede cijfers heb gehaald maar ook 1 slecht cijfer, dan gaat alle aandacht gelijk naar dat ene slechte cijfer.

Ook heb ik erge moeite met slapen, ik pieker over vanalles voordat ik eindelijk in slaap val en soms is dit pas om 3uur in de nacht. Terwijl ik melatonine gebruik, dit helpt niet.
Op school kan ik mij slecht concentreren en ben vaak aan het dagdromen. De uitleg van de leraar kan ik heel eventjes volgen en daarna ben ik het helemaal kwijt en gaat het me te snel. Daardoor heb ik het gevoel dat ik het slecht doe, en niet genoeg mijn best doe.

Ook op dit moment zou ik eingelijk moeten gaan leren, omdat woensdag mijn toetsweek begint. Maar mijn concentratie is ver te zoeken, ik kan mij gewoon niet langer dan een kwartier concentreren en daarna is alles weg.

Ook met dingen die ik leuk vindt heb ik moeite om mij te concentreren zoals wanneer ik met mijn pony deelneem aan de clublessen heb ik soms niet eens door dat de instructeur tegen mij praat.

Nu zit ik ook wel in een depressiefe periode omdat het erg slecht gaat met de gezondheid van mijn paard en ik moet deze week goed presteren wil ik overgaan naar Havo 5.

Wat denken jullie, moet ik dit tegen mijn ouders zeggen dat ik denk dat ik ook ADD heb. Of naar de huisarts? Iemand tips om me toch nog een goede concentratie te geven voor de toetsweek? Ik hoor het wel. Alvast bedankt!

Als ik jou was zal ik het tegen je ouders zeggen, als ze gek reageren ofzoiets dan kan je altijd nog zelf naar de huisarts gaan en het daar laten testen zonder je ouders.

ADD is wel erfelijk, dus als ze zelf al aangeeft dat je broer het heeft (en evt meerdere familieleden) bestaat die kans.

De enige die dit kan/mag vaststellen is een psychiater, dus als je het vermoeden hebt moet je langs je huisarts.

er gaat wel een tijd overheen voor je eenmaal de diagnose hebt, en of het idd wel ADD is of niet, of iets anders. Alleen als je het zo goed als zeker weet en je er medicatie/therapie voor wilt zal ik het doen, anders is het alleen een belemmering.

Medicijnen zijn echt geen feest en het is echt troep, dus als je het niet nodig hebt kun je het beter doen, maar mocht je onderzoek willen doen, kun je dat alleen doen bij iemand die ook daadwerkelijk de diagnose mag stellen.

Met structuur en regelmaat leren. Aangezien je toetsweek woensdag begint had je eigenlijk allang moeten beginnen (ik begin een week van tevoren). Een planning maken is erg lastig ervaar ik zelf ook, maar probeer anders met je ouders er toch een te maken. Dit helpt bij mij wel, ookal heb ik moeite met me eraan houden.

En of je ADD hebt kan ik natuurlijk zo ook niet zeggen, maar het is inderdaad wel erfelijk. Maar de medicijnen zijn echt regelrechte troep, ik ben er echt zwaar ziek van geweest. Doe echt alles om te vermijden dat je die troep hoeft te slikken, want je wordt er (in het begin vooral) niet echt beter van.

Planning heb ik ook gemaakt, ik ben vorige week al begonnen met samenvattingen te maken van alle vakken. Maar nu het er op aankomt om de samenvattingen ook daadwerkelijk te gaan leren lukt het gewoon niet.

Het zit wel in de familie mijn broer heeft ADD en mijn vander ADHD erg lastige combinatie dit.

http://http://forum.girlscene.nl/forum/lifestyle/039039oeps-vergeten039039-240183.0.html
^Hier kun je misschien ook even kijken, in dit topic zijn mensen te vinden die ook ADD hebben.

Ja maar daar gat het meer over online testen en geven echt géen zekerheid, de enige manier om er achter te komen is je laten onderzoeken… Ik heb zelf ADHD en mijn broertje ADD, maar er kan natuurlijk ook iets anders aan de hand zijn. Bespreek het met je ouders of ga zelf naar de huisarts.

ik heb zelf adhd odd-cd nld . ik kan mij heel moeilijk concetreren maar dat komt niet door mijn adhd maar door de nld dat is ook een concetratie stoornis mischien kun je even bij de dokter langs schieten dan kun je door verwezen worden naar iemand die het zeker weet groetjes diana

Je kunt je laten testen (huisarts > GGZ instelling) maar geloof me: het is een heel gedoe. Je moet daar minstens 3/4 keer heen om testen te ondergaan die lang duren. Daarna zijn er een hoop gesprekken met jou alleen, met je ouders en met jou en je ouders samen. Áls er iets uit komt, zul je (waarschijnlijk) in therapie moeten en misschien aan de medicatie. Therapie lijkt in het begin een uitkomst maar is onzinnig en je gaat er uiteindelijk tegen opzien om naar toe te gaan en je komt er niet makkelijk van af. Medicatie is een ramp; ook hier lijkt het in het begin een uitkomst te zijn, maar na een poosje denk je: mijn klachten zijn over en wil je weer zonder medicatie. Maar dit gaat niet omdat je dan weer je klachten krijgt en er verslaafd aan ben. De medicatie is pure troep en heeft vele bijwerkingen en tegen de bijwerkingen krijg je dan ook weer medicatie.

Mijn conclusie: zolang het leefbaar voor je is, jezelf niet laten testen en zorgen voor veel structuur in je leven.

Groeten, een verbitterd mens haha.

Oke, ja mijn broer heeft ook allerlei testen en meditaties gehad heeft wel een paar jaar geduurd voordat er ADD uitkwam hij is ook erg depressief maar dat ligt ook aan andere pds die hij ook heeft.

Ik zorg eerst dat ik deze toetsweek overleef dan heb ik vakantie en hoef ik me nietzoveel te concentreren gelukkig