HBO-V (ambulance/operatieassistent)

Hey,

ik heb even een best wel stomme vraag, maar omdat het al bijna tijd wordt om mij echt in te schrijven voor een studie wil ik wel even duidelijk antwoord hebben.

Is het mogelijk om met HBO-V(erpleegkunde) ambulance-assistent, of in ieder geval in de ambulance te werken, of operatieassistent -iets in die richting- te worden?

Of is daar een aparte opleiding voor? Dit heb ik zelf niet helemaal begrepen en ik heb het een aantal mensen gevraagd maar die zijn er ook niet heel zeker over.

Liefs

Op de HAN is er medische hulpverlening voor ambulancemedewerker, maar daar had je je allang voor in moeten schrijven. Verder weet ik het niet!

Er is inderdaad de opleiding Medische Hulpverlening, die zich meer focust op bijvoorbeeld het werken in de ambulance, je kunt je daar in Rotterdam voor zover ik weet wel nog voor aanmelden.
Maar je kan naar mijn weten ook gewoon HBO-V doen, maar daarna moet je je wel nog specialiseren in bijvoorbeeld Spoed, IC of anesthesie. Daarbij heb je geloof ik ook nog wat werkervaring nodig en daarna zul je kunnen solliciteren op ambulanceverpleegkundige.

Volgens mij ben je niet BIG geregistreerd als je de opleiding Medische Hulpverlening volgt. Dat kan nogal in je nadeel gaan werken. Ik zou dus, zeker als je op de ambulance wil gaan werken, kiezen voor de opleiding HBO-V en je daarna specialiseren. Je moet daarvoor nog wel een aparte opleiding (intern) volgen, waarbij je inderdaad zoals eerder gezegd werkervaring voor nodig hebt.

In Eindhoven bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding anesthesie/operatiemedewerker te doen en daarbij ook de gewone HBO-V, maar ik denk dat je je daar ook al had moeten aanmelden. Ze nemen daar niet iedereen aan namelijk, strenge selectie. Ik weer niet precies hoe het zit daar, zou je even moeten opzoeken. Maar je kunt tijd nog na je opleiding specialiseren zoals hier al wordt gezegd.

Over dat BIG geregistreerd had ik inderdaad ook al ergens gelezen, ik weet verder niet wat het precies inhoudt, maar het komt niet erg positief over dus ik denk dat HBO-V toch het beste is.

Ja, je kan na je HBO-v een specialisatie erin doen

daarnaast wordt op onze opleiding (HSzuyd) de T-stroom aangeboden waarin je kan kiezen of je buiten verpleegkunde nog operatieassistente of anesthesiemedewerker wil worden. (wel zwaar want eigenlijk volg je dus twee studies)

Voordat je op de ambulance wil werken heb je eerst een specialisatie nodig: SEH - IC - anesthesie, als je vervolgens deze hebt, moet je nog een interne opleiding volgen binnen een van de ambulance posten.