HBO Nederlands

Ik ben benieuwd of er iemand hier HBO Nederlands studeert=) Na een gefaalde studiekeuze van vorig jaar ben ik heel erg aan het twijfelen om Nederlands te gaan doen. En dan keihard bikkelen en in één jaar mijn P halen om vervolgens Nederlands aan de uni te gaan doen. Want ik wil geen docent worden^^ (naja misschien kom ik er wel achter dat ik lesgeven echt de shiznit vind) Dus hierbij een oproepje aan iedereen die het doet; Hoe is de studie? Hoe is de theorie/praktijk verdeling? Hoe is het niveau Nederlands dat gegeven wordt etc. =)

Bestaat er HBO Nederlands? Ik ken alleen HBO docent Nederlands :’)
Zo ja, dan wil ik dat ook gaan doen (als ik mijn P dit jaar niet haal).
Edit: Ik zie al dat het over docent gaat :’)
Anyway, upje.

Haha dan komen we misschien wel bij elkaar in klas:p (nutteloze post maargoed)
Iemand ervaring?

Ik denk dat het belangrijk is om te bedenken wat je straks wilt met je universiteit Nederlands. Als je een baan voor ogen hebt en je jezelf dat echt ziet doen dan is het de goede keuze, anders niet.

Waarschijnlijk de journalistiek in. En dan niet tijdschrift of krant waar je met HBO binnen komt, maar vakbladen als HP de tijd of de nieuwe revu. En verder wil ik boeken schrijven.
Maar meestal is het zo dat als je een universitaire graad hebt, ze vaak niet eens kijken naar je studie. Behalve beschermde beroepen dan. Voorbeeld, bij HP de tijd komt je niet binnen als je HBO journalistiek gedaan hebt, maar wel met uni rechten, of economie. Het gaan om het algehele niveau dat je aan kan.

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Als je universiteit hebt gedaan en Nederland hebt gestudeerd dan kom je niet aan een baan als architect, psycholoog, vertaler, bankier, belastinginspecteur, commercieel directeur, ICT-beheerder, systeemanalist, oceanograaf, cartograaf, enzovoort. Ondanks dat al die beroepen niet beschermt zijn. Puur omdat je er niets van weet en eerst een aanvullende opleiding moet volgen.

Als je zeker weet dat je dat leuk vind dat zal ik de opleiding ook gaan doen. Schrijf je wel eens voor je plezier?

Bestaat dat? Ik kan namelijk alleen dingen vinden over de lerarenopleiding. Volgens mij kan je alleen op de universiteit Nederlands als ‘taal’ doen en niet als lerarenopleiding en dergelijke.

^ Taal en letterkunde denk ik.

Nee, bestaat niet. Er is alleen lerarenopleiding (@ hierboven dus).
Maar ze kijken niet vaak naar je opleiding hoor, voor zover ik weet. Ik denk dat je er ook heel goed met journalistiek binnen komt.
Maar wat wil je op de uni gaan studeren dan? Want je hebt verschillende soorten nederlands… Nederlandse Taal en Cultuur, Literatuurwetenschap, Taalwetenschap…

Waarschijnlijk Nederlandse taal en cultuur. En @heleboelnummerds, daar had ik het ook niet over, ik bedoelde mediavakken:p
En journalistiek heb ik gedaan, helaas heb ik nu spijt dat ik gestopt ben zonder mijn P te halen. Anders zat ik nu al op de uni. Maargoed toen was ik ook 17 en zoekende.
En voor mijn lol schrijven, dat is de hele rede dat ik journalistiek ben gaan doen. Ik heb voor het AD Amersfoort geschreven, www.y033.nl, www.amersfoorter.com en amersfoort.cultuurbewust.nl. Verder hou ik al vanaf mijn 9e dagboeken bij, en ben ik bezig met een semi-autobiografie. Dus ik schrijf veel ja.
Journalistiek kon mij niet genoeg boeien op het niveau van kranten en tijdschriften, daarom ben ik er ook mee gestopt. Maar ik hoef me niet verantwoorden over welke motivatie ik heb om neerlandicus te worden :stuck_out_tongue: (just did maargoed) Ik vroeg eigelijk naar ervaringen over LERAAR Nederlands, het gaat off-topic.