HBO Muziekmanagement?

Hoi hoi,
Ik doe dit jaar havo examen en moet dus binnenkort een vervolgopleiding gaan kiezen. Dat vind ik nog behoorlijk pittig :sweat_smile:. Ik weet niet precies wat ik wil worden, maar mijn droombaan is toch wel iets in de (pop)muziekindustrie. Niet als artiest (ben zelf helaas niet gezegend met een gouden keeltje of ander muzikaal talent :joy:), maar meer achter de schermen met artiesten, bij bijvoorbeeld het management of een platenmaatschappij. Heeft iemand ervaring of tips naar wat voor opleiding op hbo-niveau ik moet zoeken? Ik heb zelf nog niet echt wat kunnen vinden :confused:

http://www.hermanbroodacademie.nl/hba/music-industry-professional/142
Dat is alleen wel mbo-niveau.

http://www.hku.nl/Opleidingen/KunstEnEconomie/Music.htm
http://www.inholland.nl/opleidingen/Media+en+Entertainment+Management
Dit heb ik serieus in een paar minuten gevonden op google met zoekterm ‘muziekmanagement opleiding’ :’)

Die zag ik ook ja, alleen je kan je daarbij na 2 jaar pas specialiseren in de muziek. Dus ik vroeg me af of er wat specifiekers was. Maar bedankt!

Dat is niet heel onverstandig hoor :wink:
Hoe specifieker je studie, hoe lastiger het vaak is om een baan te vinden.

Bij media en entertainment management ligt het er wel erg aan waar je deze doet. Ik heb deze 1 jaar gedaan op het NHTV en daar is het voornamelijk gericht op de filmindustrie. In Haarlem ben ik toen ook op de open dag geweest en daar was het wel voornamelijk gericht op de muziekindustrie.