Hasselblad

Bij deze vroeg ik mezelf af of hier iemand is met ervaring als het gaat om het kopen van een hasselblad. Het liefste de 500c met 80mm 2.8 CarlZeiss lens. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de 500c en heb hier ook regelmatig mee gewerkt, daarom wil ik er zelf een aanschaffen.
Ik vroeg mezelf alleen af of hier dus mensen zijn ervaring als het gaat om het kopen, zo ja via marktplaats, officiële webshop?

Plus voor diegene die niet weten wat een hasselblad is
http://en.wikipedia.org/wiki/Hasselblad
http://link.marktplaats.nl/372108608 (deze bedoel ik)

Uhmm wat wil je nu precies weten kwa ervaring. Ik denk dat er hier niemand of een enkeling een hasselblad heeft gekocht. Dus verwacht niet te veel reacties.

Op school (kunstacademie) kan ik ze huren, heb ze al meerdere keren gebruikt werk perfect. Maar waarom wil je een hasselblad? Ben je zo in to fotografie, want die zijn ook goed een paar honderd a duizenden euro’s. Zeker als je nog eens van lens wilt wisselen. Dan nog de film die je moet kopen (120mm) en telkens laten ontwikkelen. Dan kan je toch beter een DSLR kopen…
Geen idee eigenlijk of hij nog vaak nieuw word verkocht, dus ik denk dat je dan via marktplaats moet zoeken. (sowieso zal dat goedkoper zijn).

Omdat ik hem niet alleen zelf gebruik, mijn opa is fotograaf en zal er ook gebruik van gaan maken (lees kosten delen). Plus het feit dat ik alles zelf ontwikkel. Ik kan ze ook op school lenen inderdaad maar ik prefereer liever het zelf hebben van een. Omdat je ze natuurlijk maar een bepaalde tijd kan lenen. Plus ook het feit dat ik veel meer met analoge werk dan met digitaal (heb DSLR en SLR). De kwaliteit is ook een stuk beter ivm onscherptelijnen.