Harrejakkes...dan ga je naar de longarts blijkt er evt meer aan de hand :(

Heey !!

Even mijn hartluchten, ik ben net 21 jaar geworden ( astma patient en vooral veel alllergieen) en dit jaar stond/staat in het teken van veel ziekenhuisonderzoeken. Nu ben ik geen bange schijtert en vind het zelfs wel interessant om te weten te komen hoe mijn lichaam werkt. Maar goed , nu komt het.

Ik dacht dit jaar voor de laatste keer bij mijn longarts en kno arts te zijn, maar na het horen van mijn hartslag hoorde de longarts dat hij rond de 130 was in de rust. Dat is erg hoog want het hoort tussen de 60 a 70 slagen per minuut te zijn. Oke, dat was duidelijk maar nu sloeg hij ook over en was hij erg onregelmatig. Hij stuurt mij meteen door naar hart specialist en moet volgende week vrijdag 24 uur lang een holter ecg dragen en er komt nog een hart echo…pfff dat vind ik wel eng hoor, dingen met de longen kunnen ernstig zijn maar dit komt bij mij wel wat angstiger binnen.

Verder bleek bij de kno arts dat er weinig lucht door mijn neus komt dus ik word maandag over een week geopereerd ( kleine operatie ) en omdat de kno arts weet dat ik net een klein kind ben met onderzoeken en prikken etc, doen ze het in algehele narcose. Dit stelt niet veel voor maar ik ben nog nooit " geopereerd " en ben super lastig te prikken met infuus en bloedprikken. Ze hebben ook een speciaal beleid bij mij met prikken omdat bijna elke arts het moeilijk vind om mijn aders te vinden.

Ik moest het even kwijt, denk je klaar te zijn blijkt dit allemaal nu te spelen. Natuurlijk weet ik niet of er wat met het hart is maar vind het wel spannend. Het is niet normaal zoveel slagen per minuut in de rust, veel hartoverslagen en een grote onregelmatigheid…

Iemand die dit ook heeft meegemaakt, of soortgelijk ? Tips of adviezen ?

Dank jullie wel voor het lezen !! :grinning:

Awhhh heel veel succes volgende week! :sob::muscle:

Ikzelf heb een ‘ernstige’ vorm van astma. Ik had ook een longoperatie gehad toen ik 3/4 jaar was, doordat er vocht in m’n longen zaten.
Eerst wisten ze niet wat er met me aan de hand was, dus moest ik elke week ‘even’ op controle. Op 'n gegeven moment kon ik niet meer traplopen, ook niet meer slapen dus toen werd ik opgenomen. En toen besloten ze zo snel mogelijk een longoperatie te doen om al het vocht eruit te halen wou ik nog levend eruit komen. Het idee was dat er 1 liter vocht uit zou komen, later bleken het er 3 liter te zijn. De dokters zeiden dat ik echt op het puntje van de dood was omdat ik nog zo jong was en m’n longen niet meer tegen al dat vocht konden. Maar gelukkig, i’m here! (:

Maar oké, geef het niet op en blijf het altijd positief inzien echt waar! Als je alleen maar negatief alles gaat bekijken heeft het echt geen zin.

Als je 'n keertje ergens over wilt praten, note me maar! :sob::muscle:

Wow ik heb ook astma en allergieën, ik ga alleen nooit naar de dokter, ben een keer naar de dokter geweest toen ik 4 ofzo was en toen is die astma vast gesteld. Nu ben ik echt bang dat als ik heen ga er ook zoiets ernstigs uit komt.

Sterkte voor jou in ieder geval :sob::muscle:

Heftig om opeens zoiets te horen als je dacht dat het de laatste afspraak was. Heel veel succes met de onderzoeken en sterkte met de operatie!

Bedankt voor jullie lieve berichtjes !!! Aan de ene kant hoop ik dat er iets uitkomt dat goed is te behandelen, zodat ik mij ook snel beter voel !! Maja je hebt maar 1 hart…

Ah wat vervelend!! Ik heb geen verstand van deze dingen, maar ik heb over een paar weken een ingrijpende operatie, en ben nog nooit geopereerd. Dus ik weet hoe je je vult, het is inderdaad eng! Ik hoop voor je dat alles goed is, sterkte!

ahw :sob::muscle: Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal meevalt en dat je over een paar jaartjes toch niet meer terug hoeft te komen! Maar wie weet

Bedankt voor jullie steun !!!

Sterkte en beterschap! Komt wel goed :sob::muscle:

Heb zelf ook een (erge) vorm van astma en ben aan alles van grassen, stof enz allergisch. Heb er met mijn longen ook eens volledig onderdoor gezeten, scoorde extreem slecht op mijn longfunctietesten en kon geen trappen meer op. Is toen opgelost met 2x2 inspuitingen per maand te krijgen, gedurende bijna twee jaar (ben ik mee moeten stoppen omdat ik lichamelijk verslaafd geworden was eraan en tussen de twee weken afkickverschijnselen vertoonde…). Nadien lange tijd quasi nergens last van gehad, supergoede resultaten enz. Maar de laatste tijd is het weer aan het herbeginnen vrees ik. Ben weeral buitenadem als ik trappen doe en loop constant te kuchen en naar adem te happen. Echt kut.

Ook sterkte aan de rest met longproblemen trouwens! <3

Bedankt!! Goh bij jou ook een en al ellende , een trap op lopen zorgt ook voor mij voor veel ademnood … Erg vervelend

Ah! Ik hoop dat het komt doordat je teveel moeite moet doen om genoeg zuurstof binnen te krijgen, en dat dit met deze operatie zo verholpen is. Sterkte!

Heel veel succes :sob::muscle:

Heel veel sterkte <3 Het komt vast wel goed :slightly_smiling_face:

hee meid! Snap dat je je zorgen maakt. Maar het hoeft niet altijd iets te betekenen. Natuurlijk is het hoog, maar het is een moment opname. Daarnaast zit jij met zuurstofproblemen, daar kan je hart ook van overstuur raken. Misschien is het na die operatie wel helemaal opgelost!
Probeer te ontspannen, dan zakt je hartslag en bloeddruk ook.

En over je longproblemen: I feel you. Op mijn 12e is er astma geconstateerd (achteraf gezien heb ik er denk ik al veel langer last van, maar dacht ik dat het normaal was om kapot te zijn na sporten en traplopen e.d.), en kreeg ik er medicatie voor. Na ongeveer een jaar werkte dit niet meer, en toen begon het pas… Verschillende medicatie uitgeprobeerd, niets werkte. Doorgestuurd naar de longarts, allemaal testen gedaan, er kwam niets uit. Ja mijn longen deden het niet goed, maar waar het door kwam was niet duidelijk.
Zo’n 6 jaar lang ben ik bezig geweest met verschillende medicijncombinaties. Uiteindelijk heb ik nu iets gevonden wat me redelijk helpt: ik ben in staat om te functioneren, ik kan zo’n 20 minuten fietsen en ik val niet meer standaard rond 8 uur 's avonds in slaap.

Nee, ik zal nooit van mijn leven kunnen sporten en god wat ben ik blij met het rookverbod, maar wat ik wil zeggen met dit hele lulverhaal is dat er hoop is! Het komt goed meid.

Zet 'm op en rustig blijven ademhalen. Je mag me altijd noten, en hou ons op de hoogte! :slightly_smiling_face:

Oh en gokje: je bent fries zeker? :stuck_out_tongue:

Bedankt voor je lieve en heldere berichtje! Fijn dat je nu weer langer kunt fietsen etc!!

Haha ja ben Fries!! Het valt op hè :stuck_out_tongue: jij ook fries?

Heel veel sterkte!

De harrejakkes deed het hem haha :wink: Ben ook fries ja.

Algehele narcose is helemaal niet eng!

Voor het prikken hoef je ook niet bang te zijn, waarschijnlijk brengen ze je eerst onder lichte narcose (gewoon een slaapje dus) met een mondkapje. (En als ze dit niet doen, gewoon om vragen!) Je merkt echt niets van de operatie zelf en als je wakker wordt voel je je erg slaperig en heb je waarschijnlijk een droge keel.

Je wordt nooit alleen wakker, er is altijd minstens een zuster oid aanwezig en meestal ook je ouders want die roepen ze als ze verwachten dat je wakker wordt of als ze zien dat je wakker wordt.

Hm ik heb totaal niet hetzelfde gehad maar een tijdje terug had ik ook in rust erg hoge hartslag, volgens mij een jaar lang ofzo maar ik was er verder niet mee bezig dus ik heb het niet bijgehouden. Toen had ik in rust zo’n 120. Dat is nu in ieder geval gewoon zomaar over gegaan bij mij, het hoeft dus niet iets ergs te zijn :slightly_smiling_face: Succes en sterkte verder!