haar relaxer

haaai meiden,

ik heb een vraagje… ik heb laats bij de kruidvat een relaxer gehaald en dan niet de kinder relaxer, maar gewoon die van de volwassenen. Ik ben van Arabische afkomst en heb een grote bos krullen… alleen stijl ik mijn haar nu ongeveer al 5 jaar 2x per week met de stijltang. Vandaar dat ik nu erg twijfel of ik misschien een relaxer moet gaan gebruiken alleen ben ik wel echt bang, omdat het natuurlijk heftig spul is… `ik heb dus van nature krullend haar maar het zijn wat grotere lossere krullen, maar best wel ruw… heeft iemand miss het zelfde haar… en al wel eens een relaxer uitgeprobeerd?

let me know girls!!

`

Misschien moet je even bij je kapster vragen of het een goed idee is of niet? Die heeft er vast meer verstand van!

Geen goed idee,

Ik heb krullen en de relaxer heeft niets anders gedaan dan mijn haar beschadigd. Ik moest het eruit laten groeien (bijna twee jaar) om mijn krullen terug te krijgen.

oohh thanks!! maar wat haar heb jij ? ook Arabische afkomst(ruwe textuur) of heb je zachte krullen?

srry, ‘’ wat voor haar heb jij? ‘’ bedoelde ik

op het moment zijn ze zo, als je van die grote krullen hebt zal ik het helemaal niet doen.

ik heb hetzelfde haarstructuur denk ik, heb best kleine krullen en ik ben ook van arabische afkomst.

Maar relaxen was echt een ramp, het werd stug, droog en het leek gewoon verbrand ofzo. Na een tijdje kreeg ik een beetje slag wat er niet uitzag omdat nog steeds zo stug was.

Misschien kan je beter naar een afrokapper gaan, die heeft er verstand van.

Ik denk dat je dit soort dingen zoiezo, als je het wilt, beter bij de kapper kunt laten doen dan zelf met zo’n pakje van de kruidvat.
Daarbij, waarom wil je je krullen eigenlijk weghalen? Ik heb superstijl haar maar wil al me hele leven krullen :flushed:

ja als je een blikje cola een week of een maand ofzo in de relaxer laat en na een maand of week, weet niet meer, is die blikje cola helemaal verdwenen. Hopelijk begrijp je nu hoe slecht het voor je haar is.

ew, zo erg.

nee maar na 3 jaar heb ik mijn krulletjes terug hahah <3

Hangt van je haargroei en lengte af, bij de één is het 1, bij de ander is het 5. Als ik jou was zou ik stoppen met de relaxer, zonde van je mooie krullen.

Hey sorry dat ik dit zo random up , maar dit is misschien wel even belangerijke informatie

relax NOOIT je haar zelf , ga naar een kapper die speciaal gespecialeerd is op krullen /afro haar , je moet voordat je je haar relaxt ook verstand er van hebben , je uitgroei moet om de 6-8 weken opnieuw bij worden gerelaxt dus ook niet eerder dan dat ! , je moet ook speciale shampoo en conditioner kopen en een proteine treatment , die er voor zorgt dat je haar weer sterker word want anders kan je haar afbreken , relaxer is eigenlijk een beetje als het haar bleken , als je het goed doet dan kan het er heel mooi uitzien maar als je het fout doet is je haar dood .

Mijn moeder is kapper en die is daar dus ook speciaal op gespecialiseerd vandaar die info , ze relaxt mijn haar nu al 2 jaar en mijn haar is gezond en heel lang , maar ik moet er wel goed voor zorgen want ik wil niet dat het afbreekt , dus ik mag ook niet vaak de styltang , of fohn gebruiken. ik heb mijn haar gerelaxt omdat ik een hele grote bos ondoorkambaar haar had en het onhandelbaar was hahah , maar jij hebt mooie krullen die je goed kan verzorgen met een leave in conditioner of een beetje kokosvet dus jij hoeft niet echt een relaxer .

Ik denk dat je nu al wel iets hebt besloten omdat dit al een paar maanden terug gepost is maar ik wou het ook even posten voor andere meiden die dit willen doen .

ik wil totaal niet een of andere wijsneus uithangen maar ik wil gewoon even waarschuwen en niet dat jullie het doen terwijl het niet hoeft , of het verkeerd doen .

X

Ben ik de enige die nog nooit van een haar relaxer heeft gehoord? Of is het een soort van permanent stijlen?

Nee je bent zeker niet de enige ! , ja het is een soort van permanent stijlen ja x

Ik heb zelf relaxed haar en het is gezond, Ik weet hoe ik het moet verzorgen.

Goedzo , het is soms best wel wat werk om het te verzorgen eh , wat voor haar had je eerst ?