Haar op mijn buik en borst: onzeker..

Hee, ik ben nogal onzeker over iets. Ik heb heel veel zwarte haartjes op mijn buik en borst, en ik durf geen bikini te dragen. Toen ik het wel deed, kreeg ik er commentaar op van; jij hebt een behaarde buik! waarom heb je daar van die donkere haartjes?
Ik zit er echt ontzettend mee… scheren helpt niet want dat ziet er heel lelijk uit en ze komen toch snel weer terug.
Who can help me?! alvast bedankt!
xx

Ehm misschien epileren of harsen, dat ze minder snel terugkomen? Of anders misschien de haartjes blonderen dat ze minder opvallen?

Ik heb het ook, maar dan blond.

Oh en het zit ook heel erg op mijn rug! :frowning_face:

harsen?

ik heb het ook, maar gelukkig niet zo heel erg. vind het ook echt vervelend =/

Zelfde probleem. Eigenlijk op mijn hele lichaam maar gelukkig niet overal even erg :grinning_face_with_smiling_eyes:
Vroeger heb ik het geschoren waardoor het nu nog erger is maargoed.
Of harsen of niks doen, ik was er eerst ook heel onzeker over maar als iemand er nu een opmerking over maakt (maar 2 keer ofzo gebeurd trouwens) zeg ik gewoon dat ik er ook niks aan kan doen en dat ik het ook niet erg vind. Ook al vind ik dat stiekem wel, het hoort wel bij mij i guess.

Laserbehandeling. Als je dit via de dokter doet kan je het vergoed krijgen van je verzekering

epileren/harsen
de diana-pil gaan slikken, verminderd ook beharing (duurt wel halfjaartje voor je resultaat ziet, tevens verminderd het ook puistjes)

Dit, of het zo laten. Fuck degenen die er een probleem mee hebben, het is jouw lichaam. Gewoon jezelf over de reacties heenzetten, dat heb ik ook gedaan :’)

bleken?

Weet je toevallig ook wat de voorwaarden daarvoor zijn? Want het lijkt me sterk dat iedereen daarmee in aanraking kan komen voor bijvoorbeeld benen/oksels/bikinilijn/whatever.

laseren heeft mijn moeder gedaan (duur!) en niet alle verzekeringen vergoeden dit (meestal alleen gezichthaar) heb namelijk bij een klantenservice gewerkt. je kunt met een epileer aparaat (wel een goede) blijft redelijk lang weg. succes in ieder geval

Hmm bleken lijkt me een oplossing, maar door wie moet het gedaan worden op mn rug en hoe lang blijft het? En waar moet ik mee beginnen haha? Thanks voor de reacties trouwens!

Probeer het eerst zelf op je buik, en kijk dan hoe het bevalt. Als het niet werkt/niet goed gaat moet je het niemand vragen voor het op je rug te doen. Als je het wel iets vindt, kan je het aan je zus/moeder vragen?

En als ze er weer wat van zeggen zeg je maar zoiets als: ‘heb jij soms een obsessie met lichaamshaar ofzo?’ :tipping_hand_man:

Dankjewel! Maar waar koop ik het en hoe moet ik aan de slag? Of kan ik dat gewoon op internet vinden?

Ik doe gewoon een badpak aan, niemand die het ziet :stuck_out_tongue:.
Maar ik weet niet of bleken zo’n goed idee is, dat moet je dan ook weer elke keer doen. Als ik er iets tegen ga doen (misschien binnenkort), dan ga ik het denk ik epileren, want na het epileren groeien er minder haartjes terug en die zijn dan ook veel dunner.

ik heb dat ook heel erg! ik hars mn armen ook altijd. En ik scheer mn buik al sinds groep 7 :S ja heel erg maar zo onzeker word je ervan. Daarna tijdje geepileerd, wat goed werkt! het komt dn niet zo lelijk terug als bij scheren. Daarna tijdje geharst en toen was ik er klaar mee. Toen ben ik met IPL behandeling begonnen. Het word wel vergoed. Ligt eraan bij wie je het laat doen. Stuur je verzerkaar een mail. En dan krijg je zelf een overzicht. En bij sommige heb je er een doktersverwijzing voor nodig, maar dat lijkt me geen probleem als je hem/haar je verhaal verteld. Zorg wel dat je echt naar een gespecialiseerd iemand gaat!! bij mij is het de 9e keer namelijk door iemand anders gedaan en toen is mijn hele buik verbrand :frowning_face: ik loop nu met witte littekens over mn buik heen. En ze zullen waarschijnlijk nooit meer helemaal weg gaan :’( nu durf ik al helemaaaal geen bikini aan. Want dan moet ik mensen gaan uitleggen waar die strepen vandaan komen. Zoek het dus aub goed uit!!! en vraag aan je verzekeraar.

ik heb het ook, ik haal het weg door te harsen behalve bij m’n borsten daar vind ik het niet zo erg. Maar dan heb ik ook weer het voordeel dat het mij niks doet als iemand er last van heeft…