Haar doneren

Hoi, ik ben bezig om mijn haar te laten groeien en er als ik het lang genoeg vind het er in 1 keer af te halen tot op mijn schouders ofzo. Dit wil ik dat doneren aan een stichting die er pruiken van maakt voor mensen die door chemo hun haar verliezen. Heeft iemand hier ervaring mee, hoe weet je zeker dat het daar goed terecht komt? Het komt nu trouwens tot ongeveer halverwege mijn borst.

Dat is echt nog iets wat ik in mijn leven wil doen. Super super super súpergoed van je, daar heb ik echt respect voor.

Dat moet je toch bij kappers laten doen die daar bij zijn aangesloten ofzo? Tenminste dat dacht ik, weet het niet helemaal zeker. Wel goed dat je dat wilt doen!

Edit; grapje, hoeft niet bij kappers die zijn aangesloten lees ik net, je kunt het gewoon zelf opsturen ;p

Ik dacht dat gewone kappers dat ook wel deden.
Tenminste, ik heb wel eens gezien dat je je haar dan moest vlechten. Zij knipten dan een deel af en dat stuurde je dan per post naar de instantie.

Bedankt voor de snelle reacties. Dat van het in een vlecht klopt inderdaad en stichting haarwensen wil graag een minimale lenge van 25 cm dus ik heb nog wel eventjes te gaan.
Ik laat het sowieso wel in een kapsalon knippen maar wil het denk ik liever zelf op de post doen of ergens afgeven.

ik wil ik ook ooit in mijn leven nog doen.
mijn haar komt nu tot halverwege mijn rug, dat vind ik wel lang genoeg, maar ik weet niet of het lang genoeg is voor een pruik als ik het afknip en eigenlijk durf ik het ook nog niet af te knippen… maar ik vind het echt heeel erg goed van je dat je dat doet!

wauw echt heel goed van je! respect :slightly_smiling_face:

^Als je wilt weten of het lang genoeg is moet je het droog in een vlecht doen en dan even meten. Vanaf 25 cm kunnen ze er iets mee.

Dankjullie allemaal! Ik hoop stiekem ook een beetje dat ik hiermee mensen inspireer die het met mij gaan doen!

Ik heb het 2 jaar geleden gedaan.
Ik heb het gewoon in een normale kapsalon laten knippen, en dan idd in een vlecht en dan opsturen naar Stichting Haarwensen. 1.5 week later ofzo kreeg ik een brief van de stichting met een bedank woordje en wat er mee gedaan wordt, en een button.

Ik heb het vorig jaar november gedaan! Ik heb het ook bij een normale salon laten doen… Toen ik het verhaal vertelde vond de kapster het zo geweldig dat ik nog korting kreeg haha! Maar ik heb het ook naar stichting haarwens gestuurd!
Ik ben het alweer aan het laten groeien om volgend jaar weer af te knippen!

Super dat je dit wil doen :slightly_smiling_face:

You go girl! Wat een topper ben je!

Wow, dan groeit je haar ontzettend snel toch?

Mijn haar groeit ook vrij snel, ben nu ongeveer een half jaar niet bij de kapper geweest (sinds juli) en het is van op mijn schouders al tot halverwege mijn borst.

respect.
alleen is het denk ik niks voor mij, want tegen de tijd dat mijn haar(krullen) 25 cm lang zijn en ik ook nog genoeg overheb voor mezelf, is mijn hoofd één groot vogelnest ofzo denk ik.

Ik heb het in juli gedaan. Gewoon bij mijn eigen kapster hebben we het ingevlochten (meerdere vlechten vanwege laagjes in mijn haar) en afgeknipt op 25 cm.
Ik heb het in een envelop gedaan en naar stichting haarwens gestuurd. Ik kreeg een bedankt brief terug en een button.

Als je op de site van Haarwensen kijkt staat daar van alles en foto’s! Die foto’s zijn wel erg mooi om te zien van kinderen met pruiken.

Super goed van je! ik zou dat ook nog wel willen doen, helaas is mijn haar veel te kort en duurt het wel een tijdje voor het weer lang is…

Wauw, wat goed van je!
Mijn haar groeit alleen niet zo snel, op dit moment is het iets langer dan ik het ‘wil’ hebben, maar ik denk niet dat ze daar echt blij zijn met twee centimeter haar, haha (:
Maar succes in ieder geval. En als je je haar wil laten groeien moet je volgens mij best vaak je dode puntjes bij laten knippen, anders groeit het niet door.

Echt super goed van je.
Ik heb zelf een pruik gehad van echt haar. Omdat iki door chemo’s m’n haren wkijt was.
K heb er echt super veel aan gehad, want ik vond het echt verschrikkelijk dat k m’n haren kwijt was…
Zo was ik toch nog echt een beetje mezelf… Ondanks dat ik ziek was, zag niemand dat aan me. Alleen door die pruik…
Echt respect dat je dat wil doen.
Heel veel succes!

Wat goed (: Ik wil dat ook nog een keer doen… Vanaf welke lengte kun je doneren eigenlijk?

ooh en nog iets :wink:
je kon trouwens ook kiezen voor een pruik met naeppe haren…
Maar dat ziet er dus ook niet echt uit… Je ziet dat je ziek bent.
Ook kan je dat niet krullen, verven, stijlen ec. dat kan met echte haren wel.
Vandaar dat ik daarvoor had gekozen…