Grote ontsteking die niet weg wil gaan, wat te doen?

Zo’n 5 a 6 weken geleden kreeg ik een puistje op mijn voorhoofd.
Hij werd steeds groter & ik heb hem geprobeerd uit te knijpen. (toen ik wat wit begon te zien erop)

Maar de bult werd alleen maar groter! Ik heb nu al weken een grote rode bult op mijn gezicht, en het lijkt alsof eronder een ontsteking zit, die er niet uit kan komen ofzo?!
Ik heb er al redelijk vaak trekzalf op gesmeerd, dan weer 2 weken niets eraan gedaan, juist vettige creme geprobeerd… Maar niets lijkt te helpen!
Mijn moeder heeft er ook met een naald in geprikt, om de druk er een beetje af te halen. Er kwam toen wel wat vocht uit, maar een paar dagen later was de druk erop gewoon weer terug.

Het ziet er niet uit, en onderhand begin ik bang te worden dat het iets anders is; want dit duurt onderhand al wel heel lang?

Weet iemand wat te doen, heeft iemand hier ervaring mee?
Ik vind het echt vreselijk!

PS> Ik mag niet naar een schoonheidsspecialiste omdat mijn moeder dat te duur vindt. :frowning_face:

gewoon naar de dokter?

huisarts

de huisarts. Die kan het eventueel open snijden als het echt een ontstoken talgklier is, of een zalfje of antibiotica meegeven.

Huisarts, het zou best kunnen zijn dat het puistje naar binnen toe is opengesprongen, waardoor je een abces hebt opgelopen. Maar goed, de huisarts is daarvoor opgeleid. :slightly_smiling_face:

waarom wordt er geen ik-durf-niet-naar-de-dokter topic aangemaakt.

Ok, ik ga de dokter zeker proberen!

@WATERMELON ; ik durf wel naar de dokter, ik zocht hier mensen met ervaring met zoiets. Als er iemand een handig medicijn of ander middel wist had ik dat eerst uitgeprobeerd.

Inderdaad naar de dokter/dermatoloog(maar die heeft waarschijnlijk een te lange wachtlijst)

uhm… ooit vn de dokter gehoord. en jouw moeder vkan de schoonheidsspecialiste wel duur vinden maar als myn kind mt een bult rondloopt die niet weg wilt gaan. dan doe ik er cker alles aan om achter te komen wat het is en hoe het weg kan gaan. niet lullig bedoeld ofzo maar dit is gwn wat ik vindt

Ik zou naar de dokter gaan, want ik denk niet dat iemand hier op girlscene al opgeleide dokter is, +we kunnen het niet zien om goed te beoordelen. Kon dit wel, dan hadden we nog niet kunnen beoordelen, gezien we hiervoor niet zijn opgeleid.

Offtopic: Ik vind het best wel knap dat veel mensen hier hun kwalen wél neer durven zetten, online waarop de hele wereld het kan zien, maar niet fftjes naar de huisarts durft te gaan.

:S tja je hebt 'm uitgeknepen
( eigen schuld, dikke bult komt hier wel van toepassing, niet gemeen bedoeld ;] )
Ga naar de dokter als ie echt snel wegmoet of blijf 'm gewoon goed reinigen , blijf eraf en smeer er eventueel wat zovirax op.

@wndaaa
Ze zei al dat ze wel naar de dokter durft hoor…
Lezen is kennelijk erg moeilijk, maar oordelen niet he.

trekzalf

Lezen is een kunst apart hier…
Gewoon naar de dokter gaan lijkt me het beste… Niet verder aan blijven prutsen, misschien wordt het dan erger.

Ga is stomen. Gewoon waterkoken in een pannetje, beetje zout erbij en dan een doek over je hoofd en 10minuten zo blijven. Dan gaan je poriën open en misschien kan het dan beter en makkelijker uitgeknepen worden? Ik doe uiterlijke verzorging op mijn school en toevallig heb ik met schoonheid verzorging net dit hoofdstuk gehad. Wel met koud water je gezicht naspoelen anders blijven je poriën te lang openstaan en kan er vuil in komen etc.
Het beste wat je kan doen is toch naar een schoonheid specialist. Die hebben allemaal speciale apparaten voor dat soort dingen.

GEEN MAKE UP SMEREN. Word het alleen maar erger van en foundation is varkens pies…Lekker fris op je gezicht right? :nauseated_face:

Dat was niet aan haar gericht maar er zijn de laatste tijd echt veel dingen van ik heb dit en dat maar, ik vind het raar dat je het hier neerzet i.p.v. naar de dokter te gaan omdat wat is de kans dat wij precies weten wat het is? Wij kunnen alleen maar raden, en de dokter niet.

Maargoed ik vind nog steeds: Ga naar de dokter.

Waarom zovirax??? Zovirax heeft als werkend bestanddeel acyclovir, een middel dat tegen het herpes VIRUS werkt. Zo’n ontsteking als een puistje komt door een bacterie en dus zou ze antibiotica moeten gebruiken als ze al medicijnen zou gaan gebruiken.

zovirax?? ik weet het niet hoor waar jij dat voor gebruikt maar dat gebruik je om koorstlippen te verkomen of weg tehalen… ik hoop ook niet dat jij zovirax overal of veel voor gebruikt van een tubetje van 3 gr is 8 euro… als je dat ook op een puistje wil smeren dan is je tube leeg en gooi je 8 euro weg