Grote fout..

Ik had tweeëneenhalf jaar een relatie met mijn vriend. We waren beste vrienden en als we met ze tweetjes waren, zat alles goed. Toch waren we ook heel erg verschillend, ik hou van feestjes en maak graag een praatje met iedereen en hij hield daar niet van. Hij is heel beschermend, heeft een paar goede vrienden en daar houdt hij het het liefst bij. Verder waren er nog wat dingen waar we anders is waren, maar daar hadden we ons wel overheen gezet. We waren jong toen we een relatie kregen en we hebben allebei domme fouten gemaakt, dat bleef altijd wel voor problemen zorgen in onze relatie.
Toch heb ik de leukste tijden met hem gehad, heb zulke mooie en leuke herinneringen aan ons en aan alles wat we samen deden. Ik kon altijd zo met hem lachen en goed met hem praten.
Helaas, is het vorige week uitgegaan… Ik voelde me een beetje opgesloten doordat hij zo beschermend was en hij miste initiatief etc. We besloten samen dat het beter was om vrienden te blijven.
Nu heb ik echt iets heel doms gedaan waar ik super veel spijt van heb! Een collega van me, waarbij is altijd al een soortvan spanning heb gevoeld (daar wist mijn ex van en hij wilde ook liever dat we geen contact hadden, want hij dacht dat die jongen achter me aan zat) vroeg of ik met hem wilde praten. Hij heeft toen gezegd dat hij al heel lang verliefd op me was en me wilde helpen om over mijn ex heen te komen, dat hij op me zou wachten en dat hij hier altijd op wachtte. Na dit hele verhaal hebben we gezoend, zóóó dom en veeel te snel, maar ik voelde me zo alleen en het was zo fijn om dat te horen.
Daarna heb ik tegen hem gezegd dat ik even tijd nodig had, ik heb veel nagedacht de laatste paar dagen en heb besloten dat ik niks van die jongen wil. Ik had na onze zoen ook al verteld dat hij nergens van uit moest gaan enzo.
Ik heb besloten dat ik mijn ex weer terug wil, ik denk dat we te snel hebben opgegeven en ik dacht dat ik wat vrijheid wilde, maar alles wat ik wil is mijn allerbeste maatje en grote liefde terug. Ik heb er alles voor over en ik weet bijna zeker dat dit goed kan komen!

Maar ik heb nu zoveel spijt van die zoen… als ik met mijn vriend ga praten moet ik het hem vertellen. Maar het was zó snel, en ik ben zo bang dat dat alles gaat verpesten… Ik weet echt niet wat ik moet.
Ik dacht eventjes wachten en dan mijn ‘ex’ verrassen, hem alles eerlijk vertellen en er een speciaal avondje van maken. Maar ik ben zo bang dat ik het verpest heb… Ik voel me zo schuldig en dom. Ben zo boos op mezelf…

Wat moet ik doen?

Ik zou het sowieso vertellen. Als jullie beslissen om opnieuw een relatie aan te gaan, moet dat met een schone lei en met vertrouwen (naar mijn mening toch).

Op zich heb je niets ‘fout’ gedaan (aangezien jullie niet samen waren, dus je hebt hem niet bedrogen) maar ik zou het toch vertellen. Maar dat is wat ik zou doen.

Nu al? Of moet ik er mee wachten? Oh, ik voel me zo naar…

Ik zou het meteen vertellen, maar weeral, dat is wat ik zou doen. Ik zou ook aan die collega duidelijk maken dat dat maar eenmalig is en dat je het niet zo bedoelde, want voor hem zal dit ook wel kut zijn.

Ik zou persoonlijk duidelijk tegen de collega zeggen dat ik 'm niet wil en niet vertellen tegen je ex. Daar heeft hij in principe niets mee te maken, omdat het buiten jullie relatieperiode is.

Je hebt volgens mij geen fout gemaakt in de zin dat je ontrouw bent geweest ofzo. Als je het je vriend vertelt (wat ik denk ik zou doen), kan je er zelfs een positieve twist aan geven zo van ‘doordat ik die andere gozer zoende realiseerde ik me ineens dat het niet goed was, dat ik geen ander wil en dat ik nog bij jou wil zijn’.

Wanneer je het moet vertellen? Ik denk sowieso voordat het weer aan gaat tussen jullie.

Ik ben vergeten in mijn bericht te vragen hoe jullie vinden dat ik mijn ex moet verrassen als we gaan praten. Ik wil iets speciaals voor hem doen, hij heeft zovaak dingetjes voor mij gedaan qua verrassingen etc. en wil iets bijzonders terug doen. Iemand ideetjes?

Bedankt voor de tips in ieder geval, ben er nog niet helemaal uit of ik het ga vertellen

Dat is aan jou. Je bent het niet verplicht, je hebt hem niet bedrogen ofzo. Euhm, picknick, ergens gaan wandelen, een uitstapje,… Ben niet zo goed in verassingsideetjes haha

Dit zou ik niet gelijk doen wanneer het nog steeds uit is. Eerst kijken of hij ook weer iets wil met je.

Dit.

Lekker samen uit eten gaan en daarna ergens rustig praten of zo in een park? En ja of je het moet vertellen, ik weet niet. Ik zou het wel doen want ik hou niet van ‘geheimen’ ook al heb je niets fout gedaan. Zou toch zo’n gevoel hebben alsof ik iets achterhou wat wel belangrijk kan zijn snap je? Maar moet je zelf weten succes met je ex :slightly_smiling_face: Hoop voor je dat het goedkomt.

Hm… Lastige situatie. Je ex-vriend had hem namelijk al door en jou voor hem gewaarschuwd. Dit maakt het er niet makkelijker op. Ik zou het hem wel vertellen. Je voelt je schuldig, en dit gevoel gaat niet weg totdat je het hem vertelt.

Ik weet ook niet wat het “juiste” moment is. Vertel je het vlak vóór je verassing, dan is je verassing verpest. En erna… dan is je verassing óók verpest. Ik zou het hem vertellen, en hem de tijd geven om het te verwerken. De verassing komt later wel.