Grensrechter doodgetrapt.

De 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere is zondag na een voetbalwedstrijd mishandeld door drie jongens van 15 en 16, en aan zijn verwondingen overleden.

Zie hier het gehele artikel: http://www.nu.nl/binnenland/2972986/mishandelde-grensrechter-41-overleden.html

Ikzelf vind dit vreselijk en vind dat de jongens een hogere straf verdienen, maar sommigen denken hier anders over. Zo zorgde een aantal tweets van Peter R. de Vries voor veel aandacht van de media:
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/12/peter_r_de_vries_grensrechters.html

Nu verscheen er gisteren dit artikel: http://www.nu.nl/binnenland/2974719/oude-wet-geldt-nog-in-zaak-overleden-grensrechter.html

Wat vinden jullie? Verdienen de daders een straf die bij hun leeftijd past, of zouden ze strenger aangepakt moeten worden?

Strenger aanpakken. Die vriendjes en vriendinnetjes mogen ook aangepakt worden.

Daar hadden wij het ook nog over, dat het belachelijk is dat ze wegkomen met 3 jaar (correct me if I’m wrong). Dit is een volwassen misdaad, dan verdien je ook een volwassen straf.

Ik heb deze gedeeld op facebook:

http://img826.imageshack.us/img826/9733/27009149474706387950412.jpg

Ik zeg maximaal 10 jaar of langer, ik snap niet dat iemand het in zijn hoofd haalt om dit te doen.

Alle wedstrijden zijn dit weekend afgelast door de KNVB vanwege dit voorval. Zo ook mijn wedstrijd maar ik respecteer deze keuze, vind het juist heel goed.

Gatverdamme zeg. Net een stukje Jakhalzen bij Man Bijt Hond, m’n pa was aan het kijken en riep me toen dat voorbij kwam. Gingen ze langs bij die school waren die jongens vandaan kwamen, volgens al die bontkraagjes was het niets ernstigs. Durven nieteens hun gezicht te laten zien in de camera, maar wel een grote mond opzetten.

Dit, en met die stelling ben ik het ook eens.

Die jongens zijn de uitschot van de maatschappij joh, zonde dat we hen in het land hebben.

Ik vind het ook zo’n naar idee dat die man gewoon nog bij een andere wedstrijd heeft staan kijken voor hij overleed, blijkbaar dus aan inwendige schade. Bah. Naar.

Met dit soort dingen vind ik ook dat je ze zonder pardon het land uit moet mogen schoppen. De meeste hebben toch een dubbel paspoort.

De zoon van de overleden man zit bij mij op school. Hij was zelf ook bij de wedstrijd waar het gebeurde. Echt heel erg…
Ik vind dat de jongens die dit gedaan hebben echt een veel hogere straf moeten krijgen dan de straf waar nu over gepraat wordt. Iig zoals iemand hier zegt 10 jaar, en dan nog TBS, want ze zijn echt niet goed in hun hoofd.

Kan volledig aan mij liggen, maar waar lezen jullie dat dit allochtone jongens zijn en we ze dus het land moeten uitzetten?

:rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

Sowieso is Peter R. een smerig mannetje. Verder ben ik het eens met de stelling. Sneu hoor, terecht als die jongens hier hun hele leven last van hebben.

Ik ben het er over het algemeen mee eens dat deze daden echt absurd en onmenselijk zijn en dat ze hun straf verdienen. Wat ik hierboven echter vaak geschreven zie is dat men vindt dat de jongens harder gestraft moeten worden worden maar de duur van de straf wordt bepaald aan de hand van hun daden, ze worden verdacht van doodslag (wat ik al betwijfel want dat zou betekenen dat ze ook daadwerkelijk de intentie hadden om de man te doden, ik zou dan eerder zeggen mishandeling met de dood tot gevolg aangezien dit duidelijk een impuls leek te zijn om de frustraties te temperen maar ik ben geen rechter natuurlijk). Er geldt nou eenmaal een maximaal aantal op te leggen jaren straf voor de jeugd en dat maximum hebben ze al bereikt.

Is niet vreemd dat je dat niet weet. Om de een of andere reden houden de meeste kranten die informatie eruit, maar er zijn wel meerdere bronnen die dit niet hebben gedaan;
http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/1543652/2012/12/04/Laatste-woorden-mishandelde-grensrechter-Wat-een-kutvoetbal.dhtml

Die kranten willen gewoon niet als racistisch omschreven worden. Dwaas eigenlijk, waren ze Spaans geweest hadden ze nog uit het land gezet mogen worden. En hoewel ik écht niet racistisch ben en juist meeleef met vluchtelingen vind ik wel dat deze jongens een zware sanctie mogen opgelegd krijgen. En sorry maar een vlucht terug naar hun eigen land zou niet misplaatst zijn.

Helemaal mee eens. Echt walgelijk dit.
Ik zag ook bij DWDD dat ze langsgingen bij die school van die jongetjes. Echt met verbazing naar zitten kijken, leek wel een dierentuin daar :flushed: