Grafisch vormgever

Hey!

Ik ben Marrit, 17 jaar oud en ik ga dit jaar beginnen met de studie “Communicatie & Multimedia Design”. Een van de dingen die ik daar wil leren en ontwikkelen is grafisch vormgeven. Tot nu toe heb ik al een aantal dingen die ik aan mijn portfolio kan toevoegen. Ik ontwerp en maak posters voor een artiest (NAYELI). Graag wil ik mijn creativiteit even met jullie delen. Misschien kunnen er zelfs wat tips worden gegeven :slightly_smiling_face:.
Ik kan ook best iets voor jou maken uiteraard!

Ik maak en bewerk ook foto’s

Ziet er leuk uit al zou ik proberen om wat meer te experimenteren.

Concert, muziekposters kan je veel meer doen met alleen een grote foto en de informatie en tekst erbij gooien :slightly_smiling_face:

bijvoorbeeld

Mag ik vragen waar je deze studie gaat doen? Morgen heb ik een selectiedag voor deze studie in Utrecht! :upside_down_face:

Ik doe de studie in Groningen, erg leuk :slightly_smiling_face:

Je hebt al erg mooie dingen gemaakt, zeker als je de opleiding nog niet hebt gevold. Ik volg de opleiding momenteel op het MBO en ga hierna communicatie en multimedia design doen op het HBO.
Probeer meer te experimenteren met andere kleuren, lettertypes, etcetera etcetera. Kijk ook eens op behance en pinterest, hier kun je enorm veel inspiratie opdoen!

Wow die voorlaatste foto is heel leuk!!

Ik ga de studie in Leeuwarden doen! :slightly_smiling_face:

Bedankt voor jullie reacties :slightly_smiling_face: Ik ga zeker door oefenen, heb inmiddels de mogelijkheid om met het programma InDesign te werken, dus dan ga ik daar eens mee aan de slag.

Ik ben nu bezig met afstuderen van CMD. :slightly_smiling_face: Ik heb het altijd erg leuk gevonden en ben gespecialiseerd in vormgeving.

Let vooral op marges, dat de ruimte even groot is. Bij bijvoorbeeld de poster van Nayeli is de marge links (tot de rand) kleiner dan rechts (tot de rand). Dat soort kleine (schoonheids)dingetjes kunnen al een groot verschil maken in de design soms. Voor tutorials ed. raad ik je lynda.com aan. Ik heb een account gekregen van mijn school, misschien doen ze dat bij jou ook wel!

Verder zijn fonts (lettertypen), kleurgebruik en kwalitatieve foto’s heel belangrijk. Maar dat leer je vanzelf wel.

Okay! super cool, wat ga je na het afstuderen doen? :slightly_smiling_face:
Ik zal even kijken op die site, dankjewel voor je tips.

Na het afstuderen ga ik werken. Heb het nu wel een beetje gehad met school ook al ben ik nog vrij jong (net 20). :slightly_smiling_face: Wil ondertussen wel bijscholen ed. indien nodig.

Als je echt over grafische vormgeving wil leren, zou ik je toch willen aanraden om het eventueel op een kunstacademie te proberen.
In het kunstacademie topic kan je daar ook veel over vinden.

Ik kan geen kunstacademie topic vinden…

http://forum.girlscene.nl/forum/crea-bea/kunstacademie-topic-118317.0.html

Ik zit nu in mijn 4e jaar van CMD, in Rotterdam.
Bij ons was het vooral gericht op websites en apps ontwerpen en dan vooral user centered design en daarnaast nog wat andere dingen. Ik weet natuurlijk niet of dit op elke locatie zo is, maar miss kun je je ook alvast wat meer daar op gaan richten :slightly_smiling_face: