goede vriend

Ik heb echt een hele goede vriend, T. Ik zeg echt alles tegen hem. Volgens mij meer dan tegen mijn beste vriendinnen, omdat T. gewoon goed luistert en niet gelijk vooroordelen gaan trekken, hij kent mij gewoon echt het beste.
Maar gister ging ik met hem afspreken, gewoon bij hem thuis. Dat doen we wel vaker, dan gaan we gewoon tv kijken, op de pc of naar buiten. Dan is het altijd heel gezellig, maar gister deed ie opeens heel raar. Hij zat de heletijd van die ‘flirtopmerkingen’ te maken, en hij zat de heletijd aan me kont. Kijk, dat is niet gelijk heel raar ofzo, hij slaat wel vaker voor de grap op me kont en maakt seksistische opmerkingen. Maar dat doet ie meestal als andere mensen erbij zijn om een beetje grappig te zijn.
Toen we tv aan het kijken waren zat hij me de heletijd te kietelen enzo en zaten we een beetje te stoeien, maar op een gegeven moment duwde ie me zo om dat ik met me rug op de bank lag, en hij op me ging liggen. Hij zat me nog steeds een beetje te kietelen maar daarna kwam hij wel steeds dichter met zijn hoofd naar te toe. Ik vond het allemaal nog wel leuk enzo, maar toen ik door had dat ie me echt probeerde te zoenen duwde ik hem weg en deed ik net alsof ik niet door had waar ie mee bezig was. Daarna hebben we de hele middag gewoon gedaan alsof er niks gebeurt was.

Ik ben echt helemaal in de war nu, ik snap gewoon niet waarom dat gebeurde. Ik heb het er ook niet meer met hem over gehad, dat wil ik ook niet want ik wil gewoon niet dat ie me leuk vind. En ik voel me ook een beetje gebruikt, we waren zulke goede vrienden en nu ben ik bang dat ie de heletijd zo begripvol was enzo alleen maar zodat ik met hem omging.
Ik weet echt niet wat ik moet doen nu.

Hmmm het lijkt mij dat hij verliefd op je is. Heb je een vriendje? Vind je hem leuk? Als je geen vriendje hebt en hem wel leuk vindt kan het wat worden tussen jullie. Maar als je een vriendje hebt en of je vindt hem niet leuk dan moet je hem natuurlijk vragen of hij verliefd op je is, en dat je hem niet leuk vindt. Ik weet niet of het handig is om te zeggen ‘‘Kunnen we vrienden blijven?’’ want ik heb daar verder geen ervaring mee, maar mij lijkt het wel leuk om hem nog wel als vriend te houden. De ongemakkelijkheid trekt wel weg.

Ik snap dat je in de war bent, maar wat ik zou doen is het gewoon vragen aan hem, je bent toch zulke goede vrienden?

Maarja dat ben ik maar en ik heb niet veel verstand van dit soort dingen :flushed:
Upje voor jou!

@Feroces
Nee, ik heb geen vriendje én vind hem niet leuk. Maar dat snap ik dus niet, hij weet dat. Ik vertel hem zo vaak over jongens die ik hem ontmoet, laat hem smsjes lezen die jongens hebben gestuurd en vertel hem gewoon alle details als ik een keertje met een jongen heb afgesproken. Hij moet weten dat ik hem niet leuk vind, anders had ik het toch nooit over die jongens gehad… En juist door te vragen’ kunnen we vrienden blijven?’ ben ik bang dat ik onze vriendschap een beetje verpest, ik heb geen idee hou hij zou reageren.

@Guievessa
Nouja, wat ik dus al heb gezegt, ik weet niet hoe hij zou reageren. Straks als ik zeg dat ik hem niet leuk vind, wilt hij ook niet bevriend meer zijn ofzo. En ik weet dat het belachelijk is als hij dat zegt, maar ik wil hem gewoon niet kwijt. Als vriend dus. En het stomme is dus dat we het er niet meer over hebben gehad, als ik er nu weer over begin is het alleen maar nog ongemakkelijker.

zeg in elk geval dat hij wat minder klef moet doen, of in elk geval dat je zn gedrag toen niet leuk vond .Dan begrijpt hij de boodschap echt wel, en als je zulke goede vrienden bent moet je dat minstens wel tegen hem kunnen zeggen toch ?

Of kijk gewoon wat hij de volgende keer doet, als jij hem weggeduwd hebt begrijpt hij de boodschap misschien wel en zet zich erover heen. Dan zou ik het even aankijken. Zo niet, moet je toch echt zeggen dat je je daar niet prettig bij voelt.

(ik snpa sowieso niet waarom je niet gelijk hebt gezegd dat ie van je af moet blijven, of van je kont af als je zoiets merkt zeg je dat toch meteen?)

@ Inspiratieloos2

ja, ik had er eigenlijk gelijk iets van moeten zeggen, maar vaak doet hij dit bij meisjes voor de grap, zonder er iets bij te bedoelen. Dus ik dacht er niet echt te veel bij na.

Maar door jullie reacties ben ik nu toch wel van plan om er gewoon iets van te zeggen, ik dacht eerst dat ik onze vriendschap zou verpesten door er over te beginnen, maar door niks te zeggen zou dat ook gebeuren.

Ik wil je nu niet weer van gedachten laten veranderen haha, maar je kunt het anders ook nog even aankijken? Misschien heb je zijn gedrag gewoon verkeerd geïnterpreteerd of liet hij zich even gaan door z’n mannelijke driften :’). Wie weet is er niets aan de hand! Als hij nog een keer zulk gedrag vertoont zou ik het echter wel tegen hem zeggen/aan hem vragen. Maar als ik in jouw schoenen stond, zou ik het nog eventjes aankijken voordat je verkeerde conclusies trekt en er mogelijk iets aan de vriendschap verandert:)

Dit zouden mijn woorden kunnen zijn haha ;p Maar meis, zéker niet in een opwelling of wat dan ook hem kussen of weetikveel wat. Je kan van vriendschap naar liefde gaan, maar andersom wordt het wel moeilijk. En als hij toch zo blijft doen, praat met hem. Als hij altijd al zo goed naar je luisterde e.d. zal hij dat nu ook doen. Hij geeft niet voor niets om je :slightly_smiling_face:

@ Callthephone

oké, bedankt. Daarom durfte ik er dus nog niet over te beginnen, omdat ik bang was dat hij misschien helemaal niet zoiets van plan was, of omdat het dus een soort opwelling was maar dat hij er verder niks mee bedoelt.

@ Johannah
haha, nee ik zou nooit met hem zoenen, als dat zou gebeuren zou ik denk ik nooit meer normaal met hem om kunnen gaan.

Nou, ik kijk het dus even aan, en anders praat ik wel tegen hem.
Het is gewoon zo moeilijk omdat het júíst zo een goede vriend is, wil je het helemaal niet over dingen hebben als ‘vind je me leuk?’