Goede raad is meer dan welkom.

Nee, geen verhaal. Maar ik heb het zo in mijn hoofd zitten dat ik het even niet anders op kan schrijven.

Er zijn momenten die je leven - tenminste tijdelijk - op z’n kop zetten. Dat soort momenten dienen zich niet aan als je ze verwacht en laten meestal niet weten dat ze komen. Als het moment echter daar is, kun je het onvermijdelijk uit de weg gaan. Het is slikken en doorlopen. Of stilstaan.

Zo’n moment kwam voor mij vanochtend. De afgelopen twee dagen genoot ik van een korte vakantie. De ochtend had, voor zover ik weet, geen enkele hint gegeven voor de komst van een dergelijk moment. Op het grijze en druilerige weer na leek alles volstrekt normaal.

Aan het ontbijt hapte ik een broodje met jam weg en besprak met mijn moeder en haar vriend de plannen voor die dag. Mijn jongere zus speelde met haar telefoon, zoals meestal. “Ik weet zeker dat het papa is,” zei ze toen een blauw ledlampje op haar Blackberry oplichtte. Ik besteedde er geen aandacht aan, nam een slok van mijn koffie.

Mijn zusje vloekte. Ze tikte me aan, duwde de telefoon onder mijn neus.
“Sta op schiphol, maar het wordt een heel andere reis; [naam] en ik hebben gisteren besloten de relatie te beëindigen. Ik laat jullie weten als ik geland ben. Liefs.”

Mijn vader verbreekt de 3-jaar durende relatie met zijn vriendin. Zijn krengige, valse, gemene vriendin. Zijn krengige, valse, gemene vriendin waar hij twee kinderen mee heeft. Die samen nog niet eens 4 jaar oud zijn. Waar hij wettelijk de vader niet van is, en wij wettelijk niet de zussen. Maar biologisch gezien bloedverwanten, onvervalsbaar.

Mijn mond viel open, ik was geschokt. Zo geschokt, dat ik bijna moest lachen. Lachen, omdat je niet meer weet wat je moet doen. Omdat dit een bericht is wat je niet verwacht, iets wat terloops wordt gemeld als je vader voor een week op zakenreis gaat naar Amerika. Een smsbericht. Maar het staat er. En het is onuitwisbaar echt.

Sindsdien loop ik rond met een onbestemd soort buikpijn. Er spoken vragen door mijn hoofd, waar ik geen antwoord op weet en jij, als lezer, evenmin een antwoord op zal weten. Het hoe, het waarom en vooral; het wat nu. Want dit is nog niet klaar, zo veel is zeker.

Ik kan van niemand verwachten dat zij mij antwoord kunnen geven, behalve mijn vader. Hem kan ik niks vragen tot hij terug is uit Amerika volgende week, want ik heb zo het gevoel dat smsverkeer niet het medium is om dit soort dingen te bespreken.

Ik weet niet wat ik moet, ik krijg het maar niet uit mijn hoofd. Iemand enig idee hoe ik mijn gedachten kan verzetten? Goede raad is meer dan welkom.

[b]Kort gezegd draait het hierom:

Mijn vader heeft al meer dan drie jaar een vriendin. Die vriendin is vreselijk, vals, gemeen, naar en probeert alles om mijn zus en mij het leven zuur te maken. Het nare is dat mijn vader dat niet ziet en ook niet doorheeft. Sterker nog; alles wat misgaat is onze schuld. Hier zijn talloze voorbeelden van, maar die doen er nu niet toe.

Met die vriendin heeft hij twee kinderen gekregen, van 2 en van bijna 1. Het zijn dus mijn halfzussen, maar wettelijk gezien niet. Zijn vriendin heeft mijn vader niet als vader opgegeven bij de burgerlijke stand en wij zijn dus wettelijk geen familie. De reden hiervoor duurt te lang om uit te leggen.

Vanochtend smste mijn vader mijn zusje dat zij hun relatie hebben beëindigd. Verder niets. Het is een nare mededeling die me kippenvel bezorgt. Ik weet niet hoe het nu verdergaat en ik kan me ook geen voorstelling maken van hoe dit is. Ik krijg het niet uit mijn hoofd en ik weet ook niet hoe ik dat zou moeten. Of iemand enig idee heeft.[/b]

je hebt het zo geformuleerd dat het net op een boek lijkt, ik kan er serieus niet doorheen komen.

Sorry, maar je bent toch geen verhaal aan het schrijven?

Uhm, kijk ik wil je best helpen.
Maar ik kan de vragen niet beantwoorden. Kan je hem niet bellen?
Of is dit ook geen goed idee?

Schrijf alles op wat je dwars zit en je bent benieuwd waarom het uit is gegaan met je vaders vriendin als ik het goed begrijp?

Ik weet niet of het een goed idee is. Waarschijnlijk kan ik hem niet eens bereiken, want hij is dag in dag uit aan het werk. Bovendien is hij nog niet geland, want hij heeft nog niet gesmst.

Voor sommige mensen is het fijner om het via deze manier te schrijven, zo kan je er meer afstand van nemen en naar je eigen situatie kijken.

Wat een klote situatie, echt heel moeilijk. Maar ik denk niet dat wij advies kunnen geven. Het ligt volledig bij jouw vader en zijn handelen. Jij kan niet meer doen dan afwachten en jezelf rustig houden. Zoek veel afleiding, lijkt mij een goede tip. Sterkte!

De vragen die je aan hem wilt stellen bedoel ik

Tsja, je geeft zelf al antwoord op je eigen probleem. Wachten dus.

Sterkte!

Ik vraag me af waarom het uit is, of ik daar iets mee te maken heb en wat er nu gaat gebeuren. Het is zo’n complexe en verdomd nare situatie, met zoveel geschiedenis dat het een week zou duren om dat goed uitgelegd te krijgen.

Maar dat zijn vragen die jullie niet kunnen beantwoorden, ik zoek een manier om het uit mijn hoofd te krijgen.

ja de manier van schrijven vind ook verschrikkelijk irritant, ik dacht eerst dat het bij schrijfsels hoorde, maar oke, hier mijn raad;

laat het los. laat het los en het komt naar je toe.
nu kun je niets doen, toch? je hebt gelijk, sms is niet de manier om hier meer te weten over te komen en te praten, dus je zult moeten wachten tot je je vader spreekt. gaan piekeren over wat er gebeurt met de kinderen, geld, je vader, zijn vriendin, gevoelens, etcetc zal je niet verder helpen. zoek afleiding, maar vooral; laat het los.

Voordat je vader terug is kan je misschien nog met je zus(je) praten en/of misschien je moeder. Er over praten is altijd goed.
Ik weet niet precies waar ik antwoord op moet geven, maar ik ga het gewoon proberen.
Als je vader terug is kan je misschien inhoudelijk met hem gaan praten.
Maar, wat zit je precies op dit moment dwars, waar heb je nu het meeste last van?

Misschien kan je hem bellen inderdaad?
Ik snap dat dat niet de juiste manier is maar om hier nou 1 week mee in je maag te zitten…

Wachten en afleiding zoeken meer kan je niet doen, of het met met iemand bespreken die misschien tips heeft. Ik zou ook zeggen schrijven maar dat heb je al gedaan

Oh mijn antwoord wijkt nogal af, van het gene waar je antwoord op wilt hebben.

Voor iedereen die geen zin heeft in mijn hersenspinsels, gelieve het zakelijke verslag in vet eronder te lezen. Schept wellicht meer duidelijkheid.

Dat is ook precies waar ik over twijfel. Ik weet niet eens of hij me iets wil vertellen, want voor hetzelfde geldt heeft hij daar geen behoefte aan. Allerlei theorieën spoken door mijn hoofd en het ergste is nog wel dat ik niet weet hoe groot mijn aandeel hierin is. Wat mijn schuld is. Want genoeg dingen in hun relatie zijn al mijn schuld geweest.

Ik zoek een manier om er niet aan te hoeven denken, maar ik vind het moeilijk.

ik vind dat hij je wel iets moet vertellen je hebt er tenslote ook mee te maken het is je vader! en waarom zou het jou schuld zijn je hebt zo te horen niks gedaan waardoor zij uit elkaar zouden zijn ?.. en misschien heeft je vader wel eigenlijk ingezien dat ze gemeen is,
ik denk dat je nu gewoon even geduld moet hebben totdat hij thuis komt en dan vragen wat er is enzo maar het is egt wel verwarrend voor je dus sterkte!