Girlscene's Writing Months. Iedereen is welkom :)

http://data.whicdn.com/images/61339631/large.jpg

[i]Hoi!
Ik ben een erg ongeduldig persoontje en daarom heb ik dit topic aangemaakt. Ik wilde namelijk een plek waar girlsceners (als ze bezig zijn met een boek/verhaal etc.) vorderingen van hun verhalen kunnen plaatsen en eventueel voor hulp etc. Ik vond het topic wat op deze beschrijving aansloot (let niet op mijn bekakte taal. Of nog beter sla dit hele stukje over, want dan kun je na dit lap tekst gelijk over naar hoe het allemaal in zijn werk gaat :wink:), maar jammer genoeg was de TS het een soort van vergeten… En ik heb haar genote. Alleen reageert ze nog niet. Omdat ze nog niet heeft gereageerd en ze al 24 dagen niets met haar profiel heeft gedaan ben ik dit topic maar gestart.

Dit topic is een soort van kleinere versie van NaNoWrimo (voor mensen die het niet kennen; NaNoWriMo is een schrijfwedstrijd waarin verschillende schrijvers/schrijfsters uitgedaagd woorden om in èèn maand een boek met 50.000 woorden te schrijven. De verschillende schrijver/schrijfsters kunnen elkaar in groepjes aanmoedigen), al is dit niet voor een maand, maar wat langer (daarom months).
Hier kunnen de Girlscene schrijfsters elkaar motiveren om verder te schrijven en elkaar tips te geven. Hoe je de rode draad in je verhaal niet kwijtraakt of personages diepgang geeft etc. Je kan stukken van je verhaal plaatsen om commentaar, tips, kritiek te krijgen op je schrijfstijl, techniek etc. Je kan er dus heel wat van opsteken en als je een writer’s block hebt kun je andere helpen en misschien zelf zelfs inspiratie ophalen! Genoeg gebabbeld. Zo stel je het schrijven alleen nog langer uit en ik weet zeker dat na dit bericht je handen jeuken van de spanning :wink:[/i]

Het gaat als volgt:
Het gaat erom dat je elkaar motiveert om te schrijven en elke keer een soort van deadline maakt. Een duidelijke afspraak met de Girls in je groepje (ja je wordt naar een groepje verwezen) wat je op een bepaalde tijd en een hoeveelheid woorden af hebt. Snappie?
Zoals ik al zei wordt je in groepjes verdeeld. Dat is om goed gemotiveerd te raken en reacties als ‘wat leuk’ en ‘mooi’ te voorkomen. Je hebt namelijk echt commentaar nodig om je schrijftechniek te verbeteren.

In een groepje ga je samen een deadline kiezen. De TS (moi) zet de deadline en aantal woorden dat iedereen in jullie groepje dan af moet in de beginpost. En dan kunnen jullie aan de slag. :grinning:

Om mee te doen moet je eerst een lijst invullen. Zo kan ik de TS zien waar je geplaatst moet worden. Ben je namelijk bezig met een verhaal, heb je een idee maar weet je niet waar je moet beginnen of heb je al heel lang een writer’s block en je wilt hier gemotiveerd raken kun je beter in een groepje waarin je zeker geholpen zult worden en met hetzelfde probleem worstel(d)en.

Dit is de lijst:
inaam:
Leeftijd:
Waar/wat je vaak schrijft:
Je verhaal, boek, songtekst etc. waar je je mee bezighoudt of vul writer’s block in als je een lange tijd niet hebt geschreven en weer in vorm wilt komen:
Zwaktes (waar je moeite mee hebt in het schrijven of vastzit met je verhaal):
Specialisatie:(Ben je ergens goed in dichten, songteksten, gewoon tekst schrijven, personages verzinnen etc.?) [/i]

Rules
Oke, nu heb je al een heel lap tekst gelezen en ik weet je bent moe en wil dat ik ophoud maar er horen nu eenmaal regels bij. Hé, het is ook geen pretje voor mij. I don’t like rules, but we need them. Sorry, Pretty Girlsceners.

  1. Geen gescheld, gevloek etc. Dat is niet alleen erg gemeen, maar omdat er ook zo vaak met ziektes wordt gescheld is dat erg kwetsend. Want zulke ziektes dragen is echt niet fijn. Dus scheld en je ligt eruit. Probeer me maar uit te dagen, je ligt er gewoon uit. Ik ben natuurlijk wel vergevingsgezind (lief hè), dus waarschuwingen komen wel te pas van te voren.
  2. I :heart: felle discussies. Maar ik duld geen afgekraak. Opbouwend kritiek is iets anders dan iemand tot de grond in stampen.
  3. Geen teksten kopiëren zonder toestemming van de auteur. Het is nog steeds het verhaal waar iemand hard aan heeft gewerkt, respecteer dat. Iedereen heeft het recht om zijn verhaal te delen zonder dat het een, twee, drie wordt gestolen.
  4. Afspraken in jullie groepjes spreken jullie samen beschaafd af. Natuurlijk met hulp van moi als jullie dat willen.
    5.En ten slotte de laatste (ik heb toch gezegd dat ik niet van regels hou, niet mijn schuld dat het er maar vijf zijn): Wees lief voor elkaar en heb heel veel lol. Oke, dat waren er eigenlijk twee in elkaar :3
  5. Niet echt een regel maar: Dit is geen schrijfkring *hint hint voor de mods*! Hier heb je deadline’s om elkaar te helpen verder te gaan met je verhaal als je daarmee worstelt. Je kan er gewoon als benefit elkaar helpen met schrijftechniek en info voor je verhaal etc. Just an important note…

Als jullie iets niet snappen zeg het dan! Of beter note me, ik ben echt verzot op note’s :wink:
Hopelijk willen jullie lieve Girlsceners meedoen. Ja, ja ik stop met dit hopeloze geslijm <3

Deadline’s
[i]Blabladiebla 27 mei 2013: 2200 woorden
ScarlettRose 2 juni 2013: 3000 woorden
Sascha 5 juni 2013: 3000 woorden
Toetsenbord 26 mei 2013: 7000 woorden
Karbonkel 26 mei 2013: 7000 woorden[/i]

Deelnemerslijst
:clubs: * Sascha
:clubs: Heather Bratton
:clubs: evieefjuh
:clubs: FlyingRobin (Jelle)
:clubs: Blabladiebla! (Kimberley)
:clubs: ScarlettRose
:clubs: Toetsenbord/Nina

Ik bijt niet hoor. Als je mee wilt doen ga je gang :3

Bijt je niet? Dan doe ik wel mee. :stuck_out_tongue: Ik zal zo het lijstje invullen :grinning:

(Gebruikers)naam: Heather Bratton
Leeftijd: zegiklieverniet
Waar/wat je vaak schrijft: Ik schrijf eigenlijk overal en over alles.
Je verhaal, boek, songtekst etc. waar je je mee bezighoudt of vul writer’s block in als je een lange tijd niet hebt geschreven en weer in vorm wilt komen: Het Meer
Zwaktes (waar je moeite mee hebt in het schrijven of vastzit met je verhaal): Een spannende cliffhanger voor aan het einde van een hoofdstuk verzinnen.
Specialisatie:(Ben je ergens goed in dichten, songteksten, gewoon tekst schrijven, personages verzinnen etc.?): Weet ik niet, verzinnen jullie dat maar!

xx

oeh ik zou echt heel graag meedoen, als ik vakantie had deed ik het. maar ik wil ook zo graag mijn vakken halen…

Mijn naam is Sascha
Ik ben 15 jaar
Ik ben nog een beetje aan het puzzelen voor een nieuw verhaal
Mijn zwakke punt van schrijven is dat ik na een lange tijd aan een nieuw verhaal wil beginnen…
Ik ben niet ergens heel goed in ofzo, ik vind schrijven gewoon heel leuk om te doen.

(benikietsvergeten?haha)

Ik zet jullie in de deelnemerslijst. :beer: Later komt er een lijst met groepjes (ik verbeter dat wel in de beginpost). Leuk dat jullie mee willen doen! Hopelijk steken jullie er wat van op en wordt het heeel erg gezellig :slightly_smiling_face:
En zoals beloofd: ‘Ik heb niet gebeten! :wink:
--------
Eevieefjuh maakt niets uit hoor. Het neemt wel wat tijd in, maar je kan natuurlijk ook af en toe kijken. Voor wat tips etc. Soms zet ik hier random tips neer om de een of andere reden. Dus kijken mag altijd en als je wel tijd hebt, schrijf je dan al te graag in!

Belangrijk!
Als je bezig bent met een boek, verhaal etc. is het misschien slim om hier wat over je verhaal te vertellen (wat random facts) dan kunnen we je wat beter helpen. Heb je wat tips, zet ze maar hier neer.

Ik wil wel meedoen, maar ik heb niet genoeg tijd denk ik. Wel zo ik graag willen meekijken, wat tips mee krijgen.

Dat verhaal lijkt me echt heel leuk! ^^

inaam:[/i]Jelle (FlyingRobin)
Leeftijd:16
Waar/wat je vaak schrijft: Fictie, als dat bedoeld wordt? Ik schrijf, uhh, achter mijn computer!
Je verhaal, boek, songtekst etc. waar je je mee bezighoudt of vul writer’s block in als je een lange tijd niet hebt geschreven en weer in vorm wilt komen: School block, school houdt me momenteel erg tegen…
Zwaktes (waar je moeite mee hebt in het schrijven of vastzit met je verhaal): Eigenlijk geen idee, sorry…
Specialisatie:(Ben je ergens goed in dichten, songteksten, gewoon tekst schrijven, personages verzinnen etc.?): Ook geen idee, ik hou gewoon van schrijven en verhalen lezen.

Ps. Ik denk dat ik de komende tijd niet veel verhalen post. School doet me de das om. Ik vind het wel leuk om jullie verhaaltjes te lezen en jullie te motiveren, dan is het goed dat jullie kennen in dit topic. Vandaar maar ik dit toch aan!

Is dit niet ongeveer hetzelfde als deze (http://forum.girlscene.nl/forum/schrijfsels/the-gs-writers-268286.0.html)?

Sorry als ik het verkeerd heb hoor, maar het lijkt een beetje op elkaar, allebei een soort GS-nanowrimo.

Ik doe ook mee, maar ik kan net zoals Jelle weinig doen momenteel vanwege school

Naam: Kimberley (blabladiebla)

Leeftijd: 15

Waar/wat je vaak schrijft: Fantasy, fictie dus. Spannend, en meestal achter de computer maar soms ook in mijn notitieblokje.

Je verhaal, boek, songtekst etc. waar je je mee bezighoudt of vul writer’s block in als je een lange tijd niet hebt geschreven en weer in vorm wilt komen: Ik heb niet echt iets speciaals…

Zwaktes (waar je moeite mee hebt in het schrijven of vastzit met je verhaal): Een verhaal goed beginnen, het verhaal helemaal uitdenken in mijn hoofd. Als ik een duidelijk verhaal heb dan gaat alles goed.

Specialisatie(Ben je ergens goed in dichten, songteksten, gewoon tekst schrijven, personages verzinnen etc.?): Ik schrijf verhalen en zelden gedichten, maar ik kan niet zeggen dat ik er gespecialiseerd in ben :wink:

Oh wacht, is die deadline. Is die dan voor een verhaal dat je zelf schrijft of voor een gezamenlijke opdracht? Zeg maar dat je je aan je eigen deadline houd en je groepje je daarbij helpt?

Ja, het lijkt erop en ik heb de ts ook gevraagd of ze er nog verder mee gaat, omdat ze niet heeft gereageerd en het een beetje dood liep. Ze heeft ook (nog) niet gereageerd op mijn note, dus… Ben ik maar zelf zo’n soortgelijk topic gestart, alleen iets anders :slightly_smiling_face:

-----

Voor een verhaal dat je zelf schrijft. Samen in een groepje spreek je af hoeveel woorden je minstens binnen een week of twee ofzo (bijvoorbeeld) geschreven hebt. Je motiveert elkaar ondertussen en helpt elkaar bij het schrijfproces :slightly_smiling_face:
-----
Yeah, nieuwe mensen! Welkom, ik zet jullie zo op de deelnemerslijst. :slightly_smiling_face:

Zoals ik het lees is het toch wat anders dan dat andere topic?

@Jelle Ja, het is toch wat anders omdat er geen zone’s zijn en je elkaar dus op ieder moment van de dag kunt helpen. Ook is het hulpvol voor mensen die niet bezig zijn met een verhaal en een hele lange tijd niet geschreven hebben. Dan kan ik die mensen zo indelen dat ze elkaar motiveren om weer te schrijven, misschien zelfs uitdagen.

Mij lijkt het leuk, ik hoop dat het niet gesloten word :rage:

Wacht… Word ik nou serieus Jelly genoemd?? Whaha, nee maakt niet uit, hoor ik wel vaker :wink:

Oeps, sorry :cold_sweat: