Gezond eten: Gezond op gewicht blijven #1 Lees de begin post!

EERST LEZEN

Dit is een topic voor meiden met een gezond gewicht die graag op gewicht willen blijven door op een gezonde manier te gaan eten en sporten. Dus niet om af te vallen! Ook is het de bedoeling dat we gezond blijven eten en sporten dus geen pro ana/of minder dan 1500 kcal per dag. Wil je advies over in welk topic je hoort kun je hier gerust terecht.

Wil je graag afvallen? Dan kun je terecht in het http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/gezond-afvallen-samen-afvallen-4-lees-de-beginpagina-261611.0.html

Huisregels:

 • Blijf alert. Gebeuren er ongezonde dingen? Meteen melden/ oplossen!
 • Vriendelijk blijven tegen elkaar
 • Elkaar motiveren en wees gelukkig
 • Geen drama!
 • Eetlijstjes zijn toegestaan ALS ze gezond zijn. Te weinig eten is niet gezond.Eet je onder de 1500,valt dit niet onder gezond
  -Het kan gebeuren dat door ziekte/ gebrek van eten thuis/ situaties/ moeite met meer eten je lijstje onder de 1500 komt. Wil je toch feedback van wat je anders kon doen, geef dit duidelijk aan. Zet erbij ik weet dat dit onder de 1500 is…maar ik had graag feedback wat ik meer kan eten om het omhoog te krijgen dan komen er ook geen situaties van kritiek
 • Help elkaar, geeft tips en steun elkaar
 • Plaatjes, recepten of workouts posten is allemaal okee indien gezond
  -Zelfvertrouwen moet je niet uitputten uit een cijfer van de weegschaal of een kledingmaat. Zelfvertrouwen moet je uit jezelf halen.
 • Heb je vragen, stel ze vooral!

Respect
Vooral als je nieuw bent en je plaatst hier je lijstje kan je veel feedback krijgen, sommige meiden geven in 1 keer veel informatie. Dit is niet op je neer te drukken maar om je te helpen. De meeste meiden zijn ook vanaf nul of lager begonnen en weten daardoor wat slecht is en wat je kan verbeteren. Dus alles wat word geschreven is alleen behulpzaam bedoelt zodat je ervan kan leren en je gezond kan afvallen.

Heb respect voor elkaar en probeer elkaar te helpen, we zijn hier om gezond te leven en niet om jezelf uit te putten omdat je zo graag slank wil zijn. Respecteer elkaars meningen en sluit niemand buiten, probeer vooral opbouwende kritiek te geven zodat de persoon het de volgende keer beter kan doen.

Belangrijk is om te weten wat je BMI is
Over BMI word veel gezegd, sommige zeggen dat het heilig is en anderen vinden het onzin. In mijn visie is bmi een belangrijke tool die aangeeft of je wel of niet ondergewicht hebt. Het laat zien of je een te lage bodymassa hebt.
Via deze link http://nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm kan je je BMI uitrekenen en er staat ook een legenda wat nu eigenlijk gezond is. Kom je lager uit dan 18.5 en wil je toch strakker worden dan is het misschien een idee om te gaan kijken naar spierkracht oefeningen, door je spieren te ‘ontwikkelen’ word je lichaam strakker. Het is alleen zo dat spieren je gewicht omhoog kan laten gaan. Het nummer word meer maar de Centimeters worden minder.

Nogmaals we zijn hier niet om af te vallen, af te vallen voor de zomer enz. maar om een gezonde levensstijl te ontwikkelen en op gewicht te blijven.

Nieuwe mensen

Iedereen is welkom in dit topic zolang ze zich houden aan de regels. Het is natuurlijk lastig om zomaar in een topic te komen waar allemaal bekenden van elkaar zitten. Maar gewoon gezellig meedoen. Handig is als je wat verteld over jezelf zoals je naam, doelen en wat je wilt veranderen. Wil je je gewicht delen en je lengte kan dit natuurlijk ook, je hoeft je niet te schamen om wie je bent omdat iedereen ergens moet beginnen, we werken allemaal naar hetzelfde doel.

Welkom allemaal!

Dit topic is er omdat veel mensen naar het gezond afvallen topic gingen die eigenlijk al gewoon op gewicht waren. Ik ben nog bezig geschikte begin pagina’s te maken dus tips zijn altijd welkom!

Ik zie het nut van dit topic niet zo…

Maar hey, wie ben ik

Veel mensen die op gewicht waren maar vooral een gezonde levensstijl willen en op gewicht willen blijven gingen naar het gezond afvallen topic. Terwijl het daar juist de bedoeling is om af te vallen en het daar nu heel druk wordt met mensen die eigenlijk gewoon op gewicht zijn. Vandaar dit aparte topic.

Ik snap wel waarom hij er is hoor. :wink:

Vind het enkel niet nuttig omdat dit topic zo’n beetje op hetzelfde neerkomt: http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/blijf-shape-en-ga-voor-gezond-2-247815.0.html

Niet veel mensen gaan naar dat topic, bijna iedereen komt naar het gezond afvallen topic.

En dit topic is gewoon om gezond te blijven en een gezonde levensstijl te creëren met hulp van anderen. Vooral de gezonde levensstijl is heel belangrijk.

In het afvaltopic zelf zitten ook vrijveel meiden die prima op gewicht zijn/mooi figuur hebben. Maar inderdaad; gezond op gewicht willen blijven en evt nog wat meer spieren. Doelgroep is allang niet meer overgewicht. Zelfs meisje dat wilt aankomen.
Dan heb je ook nog blijf in shape en fit voor de zomer …
Vind nog een extra topic wel … Extra :")

Maargoed. Ik ben geen mod haha

Eigenlijk is dit topic ook vooral voor het creëren van een gezonde levensstijl omdat dat best een moeilijke stap is om al die ongezonde producten te laten staan.

Vind het een beetje een overbodig topic dit

Ik vind dit ook een overbodig topic. Je kan naar het topic wat xsusie93 zegt of anders alsnog naar het gezond afvallen topic, als blijkt dat dat ook voor op gewicht blijven is.