Gezond afvallen: Samen afvallen #4 Lees de beginpagina!

[size=66pt]verplicht [/u]
[size=36pt]om de eerste 3 berichten te lezen

Dit is een topic voor meiden die wat willen afvallen op een gezonde manier door een lifestyle verandering. Dus gezond eten en bewegen! Bij gezond hoort ook kiezen voor een gezond gewicht, is je streven ondergewicht of dicht tegen ondergewicht aan, ben je niet welkom. Wil je advies over in welk topic je hoort mag je dat natuurlijk hier vragen.

Wil je afvallen met een dieet [, weinig koolhydraten - meer verbranden dan wat je eet - sonja bakker enzv] is dit niet het geschikte topic voor jou, dan raden wij aan om een nieuw topic te maken met het dieet wat je volgt of te zoeken naar een bestaand topic met jou dieet.
Pillen, injecties, shake diëten en andere ‘hulpmiddelen’ vallen ook onder dieet. Wil je het gebruiken, geen probleem maar het is niet geschikt voor dit topic.
Ons doel in dit topic is specifiek een lifestyle change, wil je gewoon een aantal kilo afvallen en daarna terugvallen in oude patronen is dit niet het topic voor jou omdat daardoor alleen maar onnodige verwarring en drama in het topic komt.

Qua hebben wij de eerste drie berichten volgepropt met informatie. In dit bericht staan de regels, namen en andere topics die belangrijk zijn. Wil je afvallen is voeding & beweging belangrijk en de basics staan netjes in deze 3 berichten

Nu is het zo dat veel meiden naar dit topic komen met ‘ik wil gezond eten maar niet afvallen” maar toch voor dit topic willen kiezen omdat het hier drukker is. Deze meiden wil ik aanraden om toch te kiezen voor het blijf into shape of project sixpack. Zodra er mensen actief berichten achterlaten groeien deze topics en worden deze ook veel actiever. Belangrijk is om te kijken in welk topic je beste past qua doelen!
Huisregels:

 • Blijf alert. Gebeuren er ongezonde dingen? Meteen melden/ oplossen!
 • Vriendelijk blijven tegen elkaar
 • Elkaar motiveren en wees gelukkig
 • Geen drama!
 • Eetlijstjes zijn toegestaan ALS ze gezond zijn. Te weinig eten is niet gezond.Eet je onder de 1500,valt dit niet onder gezond
  -Het kan gebeuren dat door ziekte/ gebrek van eten thuis/ situaties/ moeite met meer eten je lijstje onder de 1500 komt. Wil je toch feedback van wat je anders kon doen, geef dit duidelijk aan. Zet erbij ik weet dat dit onder de 1500 is…maar ik had graag feedback wat ik meer kan eten om het omhoog te krijgen dan komen er ook geen situaties van kritiek
 • Streefgewichten zijn toegestaan indien gezond, dus niet rond ondergewicht.
 • Help elkaar, geeft tips en steun elkaar
 • Plaatjes, recepten of workouts posten is allemaal okee indien gezond
  -Zelfvertrouwen moet je niet uitputten uit een cijfer van de weegschaal of een kledingmaat. Zelfvertrouwen moet je uit jezelf halen. Eerst van jezelf houden en dan gaat het afvallen vanzelf.
 • Heb je vragen, stel ze vooral!

http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/p480x480/481207_224137787728776_381144941_n.jpg

Heb respect voor elkaar
Vooral als je nieuw bent en je plaatst hier je lijstje kan je veel feedback krijgen, sommige meiden geven in 1 keer veel informatie. Dit is niet op je neer te drukken maar om je te helpen. De meeste meiden zijn ook vanaf nul of lager begonnen en weten daardoor wat slecht is en wat je kan verbeteren. Dus alles wat word geschreven is alleen behulpzaam bedoelt zodat je ervan kan leren en je gezond kan afvallen.

Wij zien hier heel gericht op het gezonde. Dus genoeg eten is daar een groot punt bij. Dus als je een bericht plaatst met “Ik wil afvallen, ik ga nu maar 3 keer per dag eten en 20 workouts doen” Dan komt daar soms een harde opmerking over. Waarom? Omdat het de aanleiding is voor eetstoornissen en daarvoor willen wij je behoeden. Sommige hebben tegen een eetstoornis aangezeten en anderen hebben het meegemaakt, daarom word er fel op gereageerd want kunnen wij zorgen dat iemand niet die kant op gaat, dan gaan we er voor.

Ik wil dun zijn deze zomer, dus er moet x aantal kilo af in een korte tijd.
Nee, Spieren zijn veel belangrijker voor een bikini readybody. Spieren zorgen voor dat strakke effect. En de vraag is, wil je zo snel mogelijk veel kilo’s eraf? Nee inderdaad het is alleen maar tijdelijk. Want als je gaat afvallen op de slechte manier dus zo weinig mogelijk kcal inname nemen, kom je alleen maar in de problemen. Lichaam spaarstand, uiteindelijk heb je de kracht er niet meer voor om je alles te ontzeggen, leid tot vreetbuien, die leiden tot kilo’s en dan boemklap je hebt je oude gewicht + wat extra’s. Je voelt je alleen maar vreselijker.

Nu denk je, okay dan ga ik toch veel sporten elke dag keihard. Kassa, dat is ook slecht, je gaat vanzelf pijn krijgen en dat ga je negeren wat leid tot blessures wat leid tot niet sporten waardoor je een soort van controle kwijt raakt over je levensritme, waardoor je meer gaat eten en wat aankomt… waardoor je niet happy bent

En inderdaad snel afvallen voor de zomer. Waarom? Als je een bikini body wilt, moet je spieren opbouwen… als je snel wilt afvallen voor de zomer heb je vaak de kans dat je in de zomer juist dikker wordt. Vanwege minder eten voor de zomer en tijdens de zomer eet iedereen (ijs, patat, bbq etc) en jij dus ook waardoor je aankomt aka zomerkilo’s. En dan begint het drama weer van voren af aan.

De sleutel is: Afvallen als het nodig is en het op een gezonde (dus normaal eten, wel gezonder en iets minder qua calorieen dan normaal is voor vrouwen ongeveer 2000-2200) En paar keer sporten in de week.

Belangrijk is om te weten wat je BMI is
Over BMI word veel gezegd, sommige zeggen dat het heilig is en anderen vinden het onzin. In mijn visie is bmi een belangrijke tool die aangeeft of je wel of niet ondergewicht hebt. Het laat zien of je een te lage bodymassa hebt.
Via deze link http://nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm kan je je BMI uitrekenen en er staat ook een legenda wat nu eigenlijk gezond is. Kom je lager uit dan 18.5 en wil je toch strakker worden dan is het misschien een idee om te gaan kijken naar spierkracht oefeningen, door je spieren te ‘ontwikkelen’ word je lichaam strakker. Het is alleen zo dat spieren je gewicht omhoog kan laten gaan. Het nummer word meer maar de Centimeters worden minder.

http://media-cache-ec3.pinterest.com/upload/64880050851390380_0ZCKgAqp_b.jpg

Daarom is het onzin om alleen naar het nummer te kijken dat geeft de onderstaande afbeelding heel goed weer. Strak zijn is zoveel mooier dan alleen dun zijn.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQq-dKjE4r4drIuxZQvWZbLHuarhdOHXwbOR59A72iaAxt-UPxJWw

Het is duidelijk dat beide even zwaar zijn maar het vet neemt veel meer plek in beslag. Dus is het geval dat je BMI goed is of te licht is het een goed idee om naar het blijf into shape topic te gaan: http://forum.girlscene.nl/forum/-sport/blijf-shape-en-ga-voor-gezond-2-247815.0.html
Of naar project sixpack, waar echt word gewerkt aan een strakke buik, http://forum.girlscene.nl/forum/-sport/project-sixpackstrakke-buik-262587.0.html
Als je al bent afgevallen en op gewicht wilt blijven of strakker wilt worden kan je eens kijken in dit topic: http://forum.girlscene.nl/forum/-sport/blijf-shape-en-ga-voor-gezond-2-247815.0.html
Heb je meer overgewicht hebben wij ook dit topic: http://forum.girlscene.nl/forum/-sport/afvaltopic-voor-meiden-met-meerextreem-overgewicht-229864.0.html
En natuurlijk is er ook een work-out topic: http://forum.girlscene.nl/forum/-sport/workout-topic-234720.0.html
Zoals er al eerder is gezegt, wil je weten waar je thuishoort of wil je tips kan je dat gewoon hier vragen.

Ik weeg me iedere dag en ben sinds gister 3 kilo bijgekomen!
De bovenstaande regel komt vaker voor in dit topic dan wat je denkt, mensen die iedere dag op de weegschaal springen en hopen dat het zakt en dan opeen eens aantal kilo meer zien.
Je gewicht is niet iets vast, dat schommelt heel erg. daarom zeggen we dat je maar 1 keer per week moet wegen. Stel dat je bijvoorbeeld ongesteld moet worden, dan houdt je meer vocht vast. Zo een kilo erbij. Stel dat je 1 of 2 dagen niet gepoept hebt. Zo weer een kilo erbij. Als je redelijk veel gegeten hebt die dag? Dat kan zo 3 kilo schelen. Net veel gedronken? Elke liter is een kilo.

Dus richt je niet teveel op dat nummer, maar weeg je eens in de week. En doe jezelf er mogelijk bij meten.

Nieuwe mensen
Iedereen is welkom in dit topic zolang ze zich houden aan de regels. Het is natuurlijk lastig om zomaar in een topic te komen waar allemaal bekenden van elkaar zitten. Maar gewoon gezellig meedoen. Handig is als je wat verteld over jezelf zoals je naam, doelen en wat je wilt veranderen. Wil je je gewicht delen en je lengte kan dit natuurlijk ook, je hoeft je niet te schamen om wie je bent omdat iedereen ergens moet beginnen, we werken allemaal naar hetzelfde doel.
Wij hebben een lijstje met namen waarmee iedereen kan worden aangesproken. Wil je op dit lijstje en blijf je langer dan een week in dit topic? Gewoon even vragen!

Namen lijst.

DennaMichelle: Denna
Mine: Mieke
Lifesgood: Lifesgood
dutchfitwomen: M
xBLONDE: Gina
toxiciteit : Suzanne
Melkje: Renate
Diana: Diana
breathtaking_: Janne
PerfectSecret: Tamara
SharG: Sharon
Labyrinthine: Hannah
Winterwinds: Marloes
Fruitella: Fruitella
loveyouall : Irene
Corien: Corien
Storyline: Sylvia
Demi: Demi
Miya: Anne
Yuiop: Yvon
Coccolare: Coco
NPZ: N
strongislove: strongislove

Gezien er wat verwarring is qua kcal eten…
Minder kcal eten is niet per definitie afvallen.
Je moet weten hoeveel je lichaam verbrand daarvoor gebruik je deze formule: van Harris Benedict
Deze site rekent dat perfect uit.
http://www.runinfo.nl/caloriebehoefte-harris-benedict.htm

Het laat zien wat je rust verbranding is en wat je nodig hebt op een dag. Het is zo dat je ongeveer 500kcal eraf kan halen als je wilt afvallen. Let wel op dat je niet onder je BMR of 1500kcal gaat eten.

Verder als je heel intensief gaat sporten is het nodig om meer te eten.

Het is best lastig om te kijken hoeveel je nodig hebt, heb je vragen stel ze in het topic zodat iemand je kan helpen.


Voeding is 80% van afvallen en heel belangrijk. Je hoeft niet meteen alles af te wegen en te tellen maar kleine aanpassingen in voeding zijn handig.

Drinken
Het is zo dat veel mensen gezond eten maar onbewust veel kcal eraan drinken. Cola bevat enorm veel suiker en kcal

Water is gewoon een stuk gezonder en helpt bij afvallen. Maar om nu alleen op water te leven is voor veel mensen niet te halen. Gelukkig zijn er ook nog alternatieven zoals thee en siroop. Veel meiden drinken groene thee omdat deze bijdraagt aan afvallen maar iedere vorm van thee is goed, zolang je er maar niet 10 suikerklontjes ingooit.
Verder normale siroop bevat veel suikers en dat willen we natuurlijk niet. Slimpie is een goede vervanging, het heeft bijna geen kcal en is in meerdere smaken verkrijgbaar. Belangrijk is om te kijken naar wat is toegevoegd bij het drinken, er kan groot op een fles staan ‘Geen suiker, 0kcal, geen vet” maar vaak worden aan die producten aspartaam of andere chemische dingen toegevoegd en je wilt juist zo zuiver mogelijk drinken en eten.

Waarom nou water?
Ons lichaam bestaat voor bijna ⅔ deel uit water. Belangrijke lichaamsfuncties zullen stilvallen zonder voldoende water. Per dag verlies je zo´n anderhalve liter vocht door te ademen, zweten of via de ontlasting. Bij een normaal voedingspatroon verwerken we zo´n 3 liter water per dag. 2 liter hiervan krijgen we binnen via water, koffie, thee, frisdrank, vruchtensap of alcohol. De rest krijgen we uit groenten en fruit en andere voedingsstoffen. Je kan geen boek openslaan over voeding, afvallen of diëten of het staat er wel; drink veel water, liefst 2 liter per dag. Maar waarom is water drinken, naast bovenstaande informatie, eigenlijk gezond? Lees onderstaande feiten en zie zelf het nut in van water drinken.

 • Als je dorst hebt, gaat je lichaam water vasthouden als reserves. Hierdoor wordt je zwaarder. Water is ook het beste tegen de dorst.
 • Door water te drinken, verminder je je eetlust. Door zo´n 10 minuten voor de maaltijd een glas water te drinken, zal je tijdens de maaltijd minder trek hebben.
 • Vetten worden minder snel opgeslagen in het lichaam als je goed water drinkt.
 • Een goede oplossing tegen constipatie is water drinken. Ook voor je lever is water goed.
 • Afval- en gifstoffen worden gemakkelijker uit het lichaam verwijderd als je veel water drinkt. Water zorgt er ook voor dat zuurstof en voedingsstof goed in het bloed verspreid worden.
  En nu denk je, auw hoer me niet kind. Ik kan echt nooit zoveel water drinken per dag. Je kan makkelijk met wat ‘trucjes’ je water intake verhogen. Neem overal waar je heen gaat een flesje water mee en probeer bewust af en toe een slok te nemen en voor je het weet is die leeg. Je kan ook een aantal literflessen vullen met als doel die voor de avond op te drinken. Verder is het natuurlijk ook een optie om voor iedere maaltijd en snack een glas water te drinken.

Hongerstand
Het is niet aan te raden om minder dan 1500 calorieën per dag te eten, gewoonweg omdat dat ongeveer de grens is tussen genoeg voedingsstoffen krijgen om gezond te blijven en je lichaam in staat van uithongering brengen. Op het moment dat je namelijk te weinig calorieën binnenkrijgt, loop je niet alleen de kans of vitamine tekorten, maar je lichaam zal ook de stofwisseling aanpassen om er voor te zorgen dat het minder energie gebruikt, en dat is iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen!


Etiketten lezen

Veel mensen roepen “Als je minder eet val je af” Dus ze gaan uit van het verminderen van het aantal kcal. Dit klopt niet helemaal. Kcal moet je zien als brandstof, gewoon een stof die je verbruikt om alles te doen oa ademen en bewegen. Waar je op moet letter zijn de voedingsstoffen.

Koolhydraten
Simpele koolhydraten worden vrijwel direct omgezet in vet, of je moet zo intensief bezig zijn dat het meteen verbruikt wordt of je moet een hoge verbranding hebben waardoor het wel wordt gebruikt, als het uiteraard niet met emmers tegelijk genuttigd wordt.

Complexe koolhydraten moeten eerst worden verteerd waardoor het wat meer verspreid in je bloedbaan komt, waardoor de kans op een overschot om om te zetten naar vet veel geringer is. Maar als jij de hele dag op je luie reet zit en 10 boterhammen naar binnenwerkt ‘omdat het gezond is’ dan moet je niet gek op kijken als je in een paar maanden modder vet bent.

Eiwit
Eiwitten worden omgezet in aminozuren en die worden vooral gebruikt om onder andere spierweefsel te repareren/aan te zetten, maar ook andere weefsels te repareren, te groeien, voor van alles en nog wat. Een teveel aan eiwit wordt gewoon afgebroken, echter een teveel (als in, echt teveel) aan eiwitten kan wel voor ernstige problemen zorgen.

Vetten
Vetten komen in veel soorten voor, waaronder enkelvoudige on- en verzadigde vetten en meervoudige on- en verzadigde vetten. Vetten worden gewoon bij je andere vetreserves geplaatst totdat ze nodig zijn. De verzadigde vetten kun je het beste vermijden omdat die zonder moeite bij je vetreserves kunnen aansluiten, er voor zorgen dat andere vetten en zelfs afvalstoffen er makkelijk op aansluiten maar je lichaam heeft er wel wat meer moeite mee om ze weer af te breken.
Onverzadigde vetten moeten eerst een beetje bewerkt worden, maar ook niet veel. Die zullen echter makkelijker weer worden afgebroken. Voor de rest worden vetten gebruikt om vitamines en andere belangrijke stoffen te transporteren.

Wil je bijhouden hoeveel je eet en of het gezond is?
https://mijn.voedingscentrum.nl/ heeft een handige tool die daarbij kan helpen. Maar er zijn genoeg apps en websites in de omloop die hetzelfde doen.

Eten om de 3 – 4 uur
Belangrijk is om regelmatig te eten. Een goed patroon is 6-7 keer eten op een dag. Ongeveer wat je moet eten op een dag is dit. Het aantal is afhankelijk van hoeveel kcal je nodig hebt per dag maar je kan ongeveer kijken dat je in de ochtend meer kcal binnen krijgt dan in de avond gezien je gedurende de dag verbrand

Ontbijt: [2-3 boterhammen of zelfde aantal in vezels, melkproduct en mogelijk fruit]
Tussendoor: [Fruit,groente,noten,melkproduct]
Lunch: [3-4 boterhammen met gevarieerd beleg]
Tussendoor: [Fruit,groente,noten,melkproduct]
Avondmaaltijd: [50% groente, 25% aardappel of pasta 25% Vlees]
Tussendoor: [Fruit,groente,noten,melkproduct]

Goede tussendoortjes zijn fruit [2x per dag] groente & noten
Of een lekkere smootie!
En zorg dat je 2x een melkproduct nuttigt. Eiwitten zijn ideaal voor na het sporten.

Voedingstoffen
Je zult je wel afvragen waarom komen er altijd opmerkingen over ‘meer vezels’ ‘meer eiwitten’ deze dingen zijn belangrijk voor een goed voedingspatroon en om een sexy lichaam te creëren. Dus hieronder even kort wat waar goed voor is.

De redenen waarom vezels gezond zijn
Vezels verteren niet in je lichaam, ze verlaten het lichaam weer via de ontlasting. In je darmen nemen vezels vocht op. Dit heeft een gunstige werking op de stoelgang. Mensen die problemen hebben met hun stoelgang moeten erop letten dat ze voldoende vezels binnen krijgen.
Voedingsvezels hebben een gunstige werking op het slechte cholesterol in je bloed. Met een goede cholesterolgehalte heb je minder kans op hart- en vaatziektes.
Vezels zorgen voor een langer gevuld gevoel. Ze leveren geen calorieën, maar wel vulling in je maag. Dit is vooral belangrijk als je aan het afslanken bent.
Vezels vertragen het voedseltransport door de darmen, waardoor de bloedsuikerspiegel langzamer stijgt en daalt, dit zou een positief effect kunnen hebben op het voorkomen van diabetes type 2, maar dit is nog niet wetenschappelijk aangetoond.
Per dag heeft een mens ongeveer 30-40 gram voedingsvezels nodig, dit is echter afhankelijk van je lengte, gewicht en geslacht. Je kunt ongeveer uitgaan van de formule 14,2 gram per 1000 calorieën.

http://us.123rf.com/400wm/400/400/nyul/nyul1012/nyul101200111/8398124-goodlooking-guy-doing-push-up-in-gym-workout-on-polyfoam-mattress-smiling-at-camera.jpg

Eiwitten
Alle cellen in het menselijk lichaam bevatten eiwitten. Een volwassen persoon bestaat gemiddeld voor 12 kilo uit eiwit. Het lichaam maakt deze eiwitten uit aminozuren. Als eiwitten beschadigd zijn verwijdert het lichaam deze eiwitten en gaat ze vervolgens vervangen. Hiervoor gebruikt het lichaam de aminozuren uit het beschadigde eiwit, maar er gaan ook aminozuren bij verloren. Daarnaast gaan ook aminozuren verloren bij bijvoorbeeld zweten en urineren. Eiwitten en aminozuren moeten dus steeds opnieuw worden aangevuld en zijn een belangrijk deel van onze voeding. De hoeveelheid eiwit die nodig is verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld genomen hebben gezonde mensen 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Volgens de gezondheidsraad dient minimaal tien procent van de calorieën afkomstig te zijn uit eiwitten.
Eiwitten zijn de bouwstenen van de spieren. Zij garanderen snel spierherstel en spiergroei. Zonder eiwitten kun je geen spieren opbouwen. Het lichaam moet eiwitten afbreken tot aminozuren om spieren op te bouwen. Dus hoe vaak je ook traint, als je onvoldoende eiwitten binnenkrijgt zul je geen spieren opbouwen. Verder is belangrijk te weten dat je spieren voortdurend worden afgebroken door training. Naarmate je ze meer en intensiever gebruikt, is de spierafbraak groter. Sporters en mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten hebben dus meer eiwitten nodig, dan mensen die geen lichamelijke arbeid verrichten. Als je niet voldoende eiwitten binnen krijgt, groei je niet en herstel je niet! Dus zeker voor krachtsporters is voldoende eiwit een ‘must’.

Eetbuien, Tips en wat je kan doen om ze tegen te gaan.
Er is sprake van een eetbui wanneer binnen korte tijd (binnen 2 uur) een overdreven grote hoeveelheid voedsel wordt gegeten. Eetbuien worden hierom ook wel vreetbuien genoemd. 1 zakje chips is geen vreetbui.
Dus wat kan je er tegen doen?

Zoek de oorzaak:
Een eetbui word meestal ergens door veroorzaakt. Dit kunnen verschillende oorzaken zijn waar straks wat meer over word geschreven. Een idee is om bij te houden hoe je je voelt voordat je een eetbui krijgt, waar je je bevind en om welke tijd dit gebeurt. Deze factoren kunnen je misschien helpen om uit te vinden 'Waarom je gaat eten"
Hoe voel je je
Stel je hebt de hele week goed gegeten, je heb aardig wat beweging gehad en alles gaat goed. Daarna ben je op een feestje en iemand dringt je een stuk taart op. Je weigert en weigert totdat je toch uiteindelijk toegeeft. 1 stuk taart worden twee stukken, er komt een glas cola bij en wat chips.
Er zijn twee manieren om hiermee om te gaan, we zijn vaker geneigd om te denken “De dag is verpest, nu kan ik beter opgeven want ik val toch nooit af” > Negatief gevoel wat uit in een vreetbui.
Je kan ook denken "Ik verdiende het om te genieten, ik heb de hele week goed gedaan. Ik zit zeker weten aan 80% gezond. Die 20% ongezond is helemaal geen ramp: > Positief gevoel, iets wat minder snel zal uitdraaien op een eetbui.
Eet je genoeg gedurende de dag?
Honger is een kreng, en er zijn twee manieren om met honger om te gaan. Of je zorgt dat je genoeg eet gedurende de dag ‘3 keer een maaltijd en minimaal 3 tussendoortjes’ en gaat het honger gevoel uit de weg. Of je gaat net zo lang wachten totdat je zoveel honger hebt dat je gaat eten en eten. Je lichaam doet er ongeveer 30 minuten over om het signaal te geven dat je vol zit. Dus je blijft honger hebben terwijl je al vol zit. Daardoor eet je meer en meer omdat je van het gevoel wilt afzijn. Dus zorgen dat je dat gevoel niet krijgt is meestal een betere optie.
Verveling
Ik denk dat wel allemaal wel eens het gevoel hebben gehad van ‘meh wat zal ik gaan doen’ en voor dat je het weet zit je met je hoofd in de koelkast of met je hand in een zak chips. Meestal hebben we dit soort momenten om een bepaalde tijd. Weet je dit van jezelf zet je een bak popcorn/schaaltje yoghurt/lading worteltjes of een andere gezonde snack neer. Verveel je je, hop naar je gezonde snack.
Leren nee zeggen, zet je grenzen en geef je zwakheden aan.
Soms heb je iets waar je echt van houd, dat kan een bepaald soort chocolade zijn of mm’s of…Zodra het in huis is weet je gewoon dat het daar ligt in de kast op je te wachten. En te wachten en te wachten. Uiteindelijk denk je dan “SCREW HET, het is speciaal voor mij gekocht en ik eet het op” maar als je aangeeft aan jezelf/je ouder dat je het liever niet in huis hebt. Dan heb je ook niet die verleiding. Dan kan je het eens in de zoveel kopen als een verwen moment. Dat werkt meestal beter dan dat je weet dat iedere dag een lading voor je in de kast zit.
Grenzen stellen is meestal heel belangrijk zeker als je moeilijk nee kan zeggen. Geef aan aan je ouders/vrienden/bekende dat je liever niet wilt dat ze je snoep blijven aanbieden. Vooral op feestjes is het meestal lastig als iedereen de hele tijd een bak chips voor je neus houd. Geef aan dat je wat steun wilt omdat je het moeilijk vind om al dat lekkers te weerstaan, meestal komt er begrip vanuit de ander en zullen ze je helpen.

Sporten is de andere 20% van afvallen. Het is belangrijk dat je kcal verbrand zodat deze niet worden omgezet in vet.

Om vet te verbranden en vooral een mooi lichaam te krijgen is een combinatie van cardio en spierkracht oefeningen belangrijk.

Cardio
Cardio is alles waardoor je hartslag omhoog gaat en waardoor je lichaam gaat verbranden. Het kan van alles zijn. Touwtje springen, rennen, joggen, hoelahoepen, dansen en nog veel meer. Beweeg je en zweet je? Dan is het bijna 100% zeker cardio. Om af te vallen is cardio belangrijk.

Spierkracht
Naast cardio moet je ook oefeningen doen om spieren te ontwikkelen. Nu heb ik het niet over arnold schwarzenegger gespierd maar over een mooie strakke lichaam zoals een VS model.
Via deze link kan je een enorm aantal bodyweight oefeningen vinden met youtube link.

Hierbij gebruik je dus je eigen lichaam als gewichten.

Losse oefeningen
Nu is het natuurlijk zo dat iedere oefening voor een ander lichaamsdeel is en om hier nu een hele lijst uit te typen met 8889 oefeningen is ook overdreven. Wel is het zo dat veel meiden werken aan een mooie buik. Een grote ‘fout’ die word gemaakt is dat er situps of crunches worden gedaan, je traint daardoor 1 soort spier en je belast vooral je nek. Veel nadelen voor iets wat weinig effect heeft.

Als je een goede midsectie wilt opbouwen, met sterke onderrugspieren en abdominalsdie een stootje kunnen opvangen, dan kun je de crunch beter vervangen door een oefening als de plank, zeggen de betere trainers al een paar jaar. Een studie van Pennsylvania State University, die binnenkort verschijnt in de Journal of Strength and Conditioning. Bij deze link staat een hele uitleg waarom je beter een plank oefening kan doen.(http://forum.bodynet.nl/oefeningen/54351-bewijs-plank-beter-voor-core-crunch.html)
Planking is niet alleen statisch in 1 positie hanging maar er kunnen ook variaties worden gedaan
Via deze link kan je verschillende variaties zien:
http://fitnessista.com/2012/05/10-ways-to-plank/
Geen idee hoe je moet beginnen? Dan is de plank challenge een goed idee.

Naast het werken aan je buik kan je ook squats doen voor een mooie kont. Nu vraag je je misschien af, wat is een squat? Dit youtube filmpje legt heel goed de basis uit: http://www.youtube.com/watch?v=QKKZ9AGYTi4 want zonder goede basis kan je wel 100 keer een oefening doen maar dan heeft het weinig effect.
Maar waarom zijn squats nou zo geweldig, als je je alleen richt op afvallen en niet op het trainen krijg je een heel ander resultaat. Dit plaatje geeft het goed weer.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDCYQ--IN3v_HEUHy9u--WYZgo_I44G9sRgczNjZtjM_A003T_ZA

Voor squats bestaat er ook een challenge die je kan doen, als je geen idee hebt waar je moet beginnen.

Lunges zijn een ideale oefening omdat je weinig ruimte nodig hebt en toch enkele lichaamsdelen traint waaronder billen & bovenbenen. Nog een voordeel van een lunge is dat je het over tijd zwaarder kan maken door het toevoegen van gewichten. Bij 1.20 kan je bij dit filmpje goed zien hoe je een lunge doet http://www.youtube.com/watch?v=m_RYVmpWDq4

Weet je niet waar je moet beginnen? Bouw het rustig op met een schema.

Yoga
Yoga is een oude leer die verschillende voordelen heeft, het zou dom zijn om te zeggen dat het alleen voor spirituele rust is en niks meer. Yoga helpt het lichaam ook. Hier staat een interessant artikel over enkele voordelen van Yoga en welke poses waarbij baat hebben: http://www.mindbodygreen.com/0-5118/8-Ways-Yoga-Can-Promote-Weight-Loss.html
Kort samengevat zijn er 8 voordelen voor je lichaam.

 1. Het kan de lever stimuleren om beter te gaan werken [aka, draagt bij het zuiveren/detoxen van je lichaam van vet en het zuiveren van je bloed]
 2. Versnelt het metabolisme [Dus een snellere en betere verbranding]
 3. Reguleert de PH balans [Als je een te laag PH hebt dan verdedigt het lichaam zich door vet op te slaan]
 4. Balans vinden tussen het sympathetic and parasympathetic systeem [aka ontstressen]
 5. Het lichaam verwarmen [Daardoor ga je vet verbranden]
 6. Het lichaam verplaatsen door kracht [kracht training en balans]
 7. Hartslag verhogen [Goed om af te vallen]
 8. De Darmen makkelijker kunnen legen [Waardoor je minder bloated bent]

Deze youtube heeft enkele yoga videos [alhoewel ik moet bekennen dat dit niet echt leuk is om te doen] http://www.youtube.com/user/yogatic?feature=watch

Meestal kan je ook zelf een routine maken door verschilende poses te gebruiken die passen bij jou doel.

30 day shred

Voordeel:Het werkt en je hebt een routine wat je iedere dag kan volgen. Na 30 dagen heb je resultaat
Nadeel: 10 dagen iedere dag dezelfde oefening doen kan niet leuk zijn. Je gaat 30 dagen achterelkaar door ookal heb je spierpijn.

blogilates:
Blogilates zijn workouts door Cassey Ho[http://www.blogilates.com/] de workouts zijn op modern muziek en vooral leuk.
Weet je niet waar je moet beginnen met workouts? Kijk eens hier:
http://www.youtube.com/user/blogilates/featured

Beachbody workouts
http://www.teambeachbody.com/ heeft enkele workout programma’s die goede resultaten boeken. Deze kan je bestellen en volgen via DVD’s. Hier staat een hele lijst van workouts http://www.teambeachbody.com/get-fit/fitness-programs

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqdpC-_sVMB2jQWILKPw4z8AZG9GPRCDzJ1PAG724_Pb9BQBCF

Grote Work-out video links collection

Enkele populaire workouts zijn
Insanity – dit is vooral cardio based en hoge intensiviteit, zels mensen die fit zijn hebben hier moeite mee dus het is minder geschikt voor beginners.
P90x – dit is vooral gericht op het trainen van spieren en het krijgen van spieren. Ideaal om een strak lichaam te krijgen
Les Mills Combat – deze workout is vechtsport gerelateerd en is een hele goede ververbrander.
Brazil Butt lift – zoals de naam al aangeeft traint dit vooral de billen.

Let op, vraag hier niet naar download links. Het verspreiden van deze workouts is illegaal en het topic kan erdoor worden verwijdert en dan willen wij natuurlijk niet. Plaats dan hier geen download links van beachbody workouts

Dans gerelateerde work-outs
Dans workouts zijn over het algemeen leuk en goede cardio. Eigenlijk alles waar je beweegt en je hartslag omhoog krijgt is cardio. In de tijd van games zijn er tegenwoordig ook veel workout spellen zoals Zumba voor de Wii en Xbox en Just dance. Deze spellen maken dagelijks 30 minuten bewegen leuk. Dus mis je de motivatie kan je kijken naar deze spellen.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRm24bh02E-XsA24WYQnL9w8Wi_RsJpJisQm8t7HDQvlydCKIKh

Verdere oefeningen geordend voor ieder lichaamsdeel. Staan hier
http://activebunny.tumblr.com/post/35630400630/fuckyeahfitblr-ratherbehealthy-full-body

Gelijk maar beginnen met een motivatiepost :dancer:

zoooo, nu ga ik eten :grinning:

OOoooo motivatie post! Die laatste is echt super.
Eet smakelijk!

yaay nieuw topic :upside_down_face:

ik was zo slim om nog op het oude topic te reageren xD

ik ga morgen een nieuwe weegschaal kopen bij de action omdat de gene die ik nu heb nog zo’n oude is, je weet wel met een ronddraaiend dingetje waar je het verschil tussen 60 en 70 kilo niet eens kan zien xD

anyways, ik ben 56 kilo +/-, 172 cm en mn streefgewicht is 50 kg. ik hoef echt niet perse precies 50 kilo zijn, ik heb heel veel spieren en misschien nog 8 kilo vet ofzo, ik wil gewoon gezonder zijn en mooier en bla bla bla je kent het verhaaltje wel.
Ze wilt echt niet dat ik weer begin, ze wordt al gek als ik een keer niet lunch terwijl ze zelf meestal alleen maar avondeten eet -.- ik heb het al een paar keer met haar er over gehad en ook dat ik het gezond zal doen, maar ze is bang dat ik weer terug val en daarom wilt ze het niet :s

Wauw, mooi nieuw topic, en super beginpost ! Trouwens zou je mij er misschien ook nog bij willen zetten? Mijn naam is Daisy.

heel mooi geworden denna :wink:

172 en 50 kilo vind ik wel erg weinig. Ik ben even lang en wil zeker niet onder de 60 komen.

Ik persoonlijk denk dat je beter kan werken aan /zwaarder worden/ ipv afvallen.
Hiermee bedoel ik btw niet zwaarder worden door eten en verder niks doen. Maar door spierkracht oefeningen, wat je wilt lijkt me is spieren ipv vet.

Dit is mijn favoriete voorbeeld. De linker is duidelijk lichter maar ziet optisch zwaarder uit dan de rechter, terwijl de rechter een mooier [gespierd] lijf heeft.

http://media-cache-ec3.pinterest.com/upload/64880050851390380_0ZCKgAqp_b.jpg

Dankjewel!
En je staat erbij. :grin:

Dankjewel! Langzaam maar zeker ga ik alle grote topics aanpassen op GS. Eerst het ebay topic en nu deze

Jij ook dankjewel (:

En trouwens, 172cm en 50 kg zit je al in ondergewicht, dus ik denk niet dat het heel gezond is…

pff ik heb al dagen niet meer kunnen reageren omdat het thuis niet goed gaat…
mijn mobiel + internet zijn beiden voor een week afgepakt, vandaar dat ik niet meer reageer… ik haat het want ik ben juist de motivatie nodig om verder te gaan, maar oke ik zit nu stiekem op de laptop van mijn moeder (die weg is).
ik hoop dat ik begin deze week mijn mob en internet terugkrijg, dus jullie horen het vanzelf!
waarom is er trouwens een nieuw topic?$

en mag mijn naam in de beginpost?

Over ondergewicht gesproken 172 met 56 kilo [wat nu is] is ookal richting randje ondergewicht. Want 54.6 is een bmi van 18.5. Dus 1.4 kilo eraf en het is ondergewicht.

Alhoewel wel rekening ermee moet worden gehouden met leeftijd. Als ze jonger is dan 18 is bmi niet zo streng.

ik ben trouwens weer weg…

Ah ik hoop dat het thuis beter gaat.
Er is een nieuw topic omdat we niet zelf de namen konden aanpassen, zoveel nieuwe meiden en zoveel meiden die weg zijn gegaan. + extra info.

Tuurlijk mag je erin, als je me ookal weer je naam verteld. :grinning:

Yeeey good work Denna!

Dankjewel!

Als je iets mist, moet je even roepen :grin:

maar 60 kilo en gespierd is anders dan 60 kilo en vet he. ik was vooral vet toen ik 67 kilo was :wink:

wow dat ziet er inderdaad heel anders uit. ik wil ook niet zo broodmager worden ik wil nog mn spieren houden ect. maar ik heb bijvoorbeeld op mn buik een vetlaagje waardoor je niet goed ziet dat ik eigenlijk een (lichte) sixpack heb. en dat is echt jammer :\

@daisy, ik ben 16 jaar. ik heb geen idee hoe oud iedereen hier is maar 50 kilo is voor mij nog genoeg :3

(bmi van 50 kilo is 16,9)
16 jaar <16,6 16,6-24,37 24,37-29,43 >29,43