Gevoel dat ik niet buiten mag

Hallo,

Heeft er iemand nog het probleem dat die het gevoel heeft dat die “niet buiten mag”?

Het zit namelijk zo, ik ben 20 jaar mijn ouders zijn gescheiden en ik ben bijna altijd bij mijn moeder. Elke keer als ik buiten school iets wil gaan doen moet ik zeggen naar waar ik wil, met wie ik weg ga, en vanwaar ik die persoon ken (ik spreek vaak af via tinder) . En ik krijg ook altijd de opmerking dat “ik voor school moet werken”.
Ik heb zo vaak geen zin om te vragen of ik “buiten mag” dat ik soms men afspraken maar afzeg. Ik heb geen zin in haar gezaag. Ook als ik gewoon naar buiten stap om te gaan fietsen op de dijk krijg ik meteen de vraag, “wa ga de doen?” En dan zeg ik “fietsen”. En dan zegt zij, “me wie”. En als ik dan alleen zeg gelooft ze me niet.

Ik voel me gevangen in mijn huis. Opgesloten op mijn kamer. Op die momenten heb ik spijt dat ik niet op kot zit.

Heeft iemand tips om het dan toch maar te vragen, ookal weet ik dat ik vragen ga krijgen enzo

Groetjes

Ik vind het klinken als of jouw moeder heel controlerend is. Je bent 20, volwassen, dan hoef je je toch niet meer te verantwoorden lijkt mij.
Ja, je woont thuis, dus ja, je zult haar regels volgen, maar een beetje vrijheid lijkt mij hier wel op zijn plaats

1 like

Mocht je toevallig bij een psycholoog lopen, al is het voor heel iets anders, dan zou je je moeder eens mee kunnen nemen en daar bespreken wat je dwars zit. Heb ik ook een keer gedaan.

Ja ik herken dit wel. Ik ben 21 en mijn moeder wil ook altijd weten wat ik ga doen. En als ik met een jongen afspreek, wil ze dat ik een foto laat zien en achteraf wil ze verslag van wat we gedaan hebben (lol).
Ze doet het vanuit goede intenties, maar ik ben toch al bijna 4 jaar volwassen en ben er inmiddels wel klaar mee. Maar aangezien ik nog thuis woon, weet ik ook niet goed hoe ik dit moet aanpakken…

1 like

Bedankt ik voel me wel gesteund dat ik niet de enige ben

Ja true :+1:. Nu, vraag ik het meestal gwn. Meestal krijg ik wel een ja maar het blijft vervelend van dingen altijd te moeten zeggen/vragen.

Mijn moeder verandert niet van gedachten hoor. Laatst, was mijn gsm plat en mijn les was gedaan. Ik wist niet zeker of mijn moeder me kwam ophalen. Dus ik pakte maar gwn de bus naar huis. En zij was al bang dat er “iets ergs” was gebeurt. Like die kan overdrijven hoor. Das echt een angstige persoon. Maar ja het zou kunnen als het echt te erg wordt.

Mijn moeder kan ook erg controlerend zijn en ik ben 22. Heb je nog broers of zussen?

Ouders en vooral moeders hebben dit van nature… Vaders zijn vaak overbezorgd over hun dochter.

Op zich is dit niet verkeerd, alleen wat anderen ook zeggen, ga in gesprek en maak duidelijke afspraken.

Je moet als volwassen vrouw op je eigen benen kunnen gaan staan.

Ik zij het vanmorgen nog. Ik ga dus naar facts in Gent zaterdag, omdat er een vriend da had gevraagd. En zij was zo van waarom ga je daar zelf naartoe. En ik was zo van, als je da ni wilde moest je maar zeggen da ik niet mocht gaan hè. En zij was zo van. “Ja nee dan zeg je weer da je niks mag.”
En ik was zo van, "Ik vind het geen probleem als je af en toe eens “nee” zegt. Ik vind het irritant da ik nooit buiten kan zonder uitleg. Ik voel mij echt gevangen.
En zij was zo van, “zolang je onder mijn dak woont moet ik weten waar da je bent. Als er iets gebeurt kan ik toch ni tegen de politie zeggen da ik geen idee heb waar je bent. Ik ben een betrokke moeder klaar”
En ik was zo van "1 das ni waar je moet ook weten me wie en hoe da ik hem ken en 2. De vorige keer zij je nog als je da ni meer ging doen als ik een diploma heb. 3. Febe (mijn jongere zus) moet da toch ook ni
En zij was zo van “ja zij zit op kot”

Me haar daarover praten is gwn zinloos.

Dat je moeder wil weten waar je bent, omdat ze zegt van: Als er wat gebeurd, is op zich niet verkeerd.
Als ze daar geen misbruik van maakt door constant te controleren.
Je kan daar denk ik afspraken over maken, bv zeggen ik wil je vertellen uit zorg voor als er iets gebeurd.
Maar dat ze er verder niets mee moet doen.