Gesloten

Post verwijderd.

Zoek op internet voor goedkope en makkelijke gerechten.

Soep (zelf maken), daarbij afbakbroodjes.
Pasta met groenten, gehakt en passata (tomatensaus) en de passata zelf kruiden.
Aardappels, groente en vlees

Albert Heijn heeft nu goede aanbiedingen (2e gratis), maar weet niet of je de mogelijkheid hebt om daar naar toe te gaan.

Spinazie a la creme (is rond de 45 cent) en dan Penne/Tagiatella. Kan ook met spagetthi of macaroni maar vind dikkere pasta persoonlijk lekkerder hier bij.

Je kan er spek of hamreepjes bij toevoegen.

Verder een tip om groente op de markt te kopen of bij buitenlandse winkeltjes, en groenten van het seizoen eten! Stamppot is ook niet duur om te maken!

Rijstgerechten zonder vlees, of vlees in de aanbieding halen, is ook goedkoop!

Eten voor alleen jezelf? Dan pasta’s e.d.
Wraps kan je zelf maken en vullen met groente en sla van de markt.
Soepjes met afbakbroodjes inderdaad.

Die 20 euro, is dat voor een persoon? Dus alleen voor jezelf?

Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn, voor 20 euro kun je gerust een week lang eten :wink:. Aardappelen en groente op de markt kopen vind ik zelf voordeliger (hier op de markt koop ik 1,5 kg aardappelen voor 1,50). Brood kun je eventueel bij de Aldi of Lidl kopen, invriezen en elke dag uit de vriezer halen wat je zelf nodig bent.

Als je bijvoorbeeld op maandag aardappelen kookt, met bijvoorbeeld wat sla er bij of groente en een stukje vlees (vlees kun je in een voordeelverpakking kopen en weer invriezen) ben je voor ongeveer 4 euro klaar.

Op dinsdag kun je de aardappelen die je over hebt weer opbakken. Kijk voor eventuele groente eens in je koelkast of voorraadkast. Als je het gebakken hebt, is het ook lekker om er een of 2 eieren door te doen. Vlees kun je eventueel overslaan. Het kost je dan niets omdat je alles opmaakt van de dag ervoor.

Op woensdag kun je pasta maken, neem hierbij géén pakje van Honig, Heins Tomato Frito kost bijvoorbeeld maar 70 cent, dit kun je zelf weer op smaak maken met de kruiden die je in huis hebt. Paprikapoeder is dan ook erg lekker. Een pak macaroni kost bij de Coop 66 cent, pastagroenten van de Coop kosten 1,99. Je kan er natuurlijk ook alleen prei, paprika en ui door doen, dat zal iets voordeliger zijn. In plaats van gehakt kun je er ook smac door doen, of hamblokjes. Dat is weer wat voordeliger dan gehakt. Een blikje smac kost bij de Coop 1 euro. Je kan dus op woensdag voor 3,36 klaar zijn.

Donderdag: van de ingrediënten van woensdag kun je een grote pan pasta maken, hier kun je donderdag ook van eten. Wat je dan eventueel nog over hebt kun je invriezen voor een volgende keer.

Vrijdag: hamburgers, een pak hamburgers van Markant kost 2,62. Je hebt dan 12 hamburgers. Je kunt de rest invriezen voor een volgende keer.

Zaterdag: Soep in blik met afbakbroodjes. Kost gemiddeld 2,50

Zondag: Broodje met iets wat je nog in huis hebt. Kosten: 0,-. Je kan natuurlijk ook vragen aan ouders of andere familie of je daar kunt eten.

Totaal van de kosten: 12,48.

Hier komt dan nog een brood bij, weet niet of je een grote eter bent, maar aan 1 brood heb ik genoeg voor mij alleen. Bij de Lidl kost een brood €1,-. Voor het drinken kun je ranja kopen, die zijn tegenwoordig ook niet duurder dan €1,-. Broodbeleg kun je bij de Lidl of Aldi goedkoop kopen en eventueel een pak melk, dan red jij je wel met 20 euro :wink:

Het is even puzzelen en opletten terwijl je boodschappen doet. Maar het lukt wel! Succes :wink:

Post verwijderd.

Naar een dorp verder gaan waar een goedkopere supermarkt zit? Daarnaast is groente/fruit van de groenteboer ook goedkoper dan de supermarkt.

Post verwijderd.

Post verwijderd.

Oké. Zoek het lekker uit zeg.

Je kan ook gewoon naar budget recepten googelen dan. Onze tips wil je toch niet :’)

Ik kan als student vaak ook van 20 euro per week eten, maar ik ga dan wel naar de markt en ik eet vegetarisch. Maar dat wil je allemaal niet, dus dan kan je net zo goed gewoon google gebruiken dan.

Serena van beautylab heeft 3 euro food filmpjes opgenomen, staan op youtube. Misschien zit daar wat tussen? Verder facebook groepen met goedkope recepten/crisis recepten. Als je daar op zoekt op facebook kom je van alles tegen.

En deze sites zit vast wat tussen!

https://www.bijstandsgerechten.nl/

Sorry maar dat heb je niet specifiek gezegd. Je zei wel verkrijgbaar bij de supermarkt. Maar niet dat het nergens anders mocht zijn…

Prima een brood en een pot pindakaas! Probleem opgelost! :tada:

Als je goedkoop wilt gaan, moet je meer tijd spenderen of meer energie spenderen.

meer tijd spenderen: ipv ‘klaargemaakt’ zelf maken en dat scheelt een paar centen, of extra moeite doen en als je kan, proberen om ergens anders te vinden.
Je moet soms creatief zijn en wat opofferingen maken.

Ipv genoodzaakt te zijn tot 1 supermarkt, probeer als je kan (eventueel vragen om met iemand mee te gaan of dat je kan meerijden)
en koop daar droogwaren,…

Het zou je sieren iets vriendelijker te reageren, men probeert je te helpen.

Als je niet naar die supermarkt kan, een zak pasta is echt niet duur. Kan je lang meedoen. En dan wat groenten. Diepvries is vaak het goedkoopst. En kies daarnaast voor sultana’s/brood etc voor overdag. Een brood kan je als je het invriest super lang meedoen. Voor tussendoor zijn rijstwafels 0,30 cent bij de meeste supermarkten, kan je nog tussendoor om te snacken nemen als je zin hebt. :slightly_smiling_face:

En meloen is nu in de aanbieding bij de appie. Twee voor de prijs van een. Die in stukjes snijden en dan in bakjes doen. Heb je elke dag wat :slightly_smiling_face:

Wordt lid van facebook groepen voor kliekjes en resten. Vaak kun je dan gratis eten ophalen

Derde keer? Het staat in dit topic nergens anders. Misschien moet je zelf eens wat meer info geven als je vind dat je met deze tips niks kan.