Geschiedenis

Hoihoi!

Ik moet voor morgen een opdracht voor geschiedenis inleveren, het gaat over de prehistorie. :’)

Dit is de opdracht:
Vind een beeldbron op het internet die je kunt plaatsen bij één van de drie kenmerkende aspecten.
(1. Levenswijze jagers en verzamelaars, 2. Ontstaan van landbouw en landbouwsamenleving, 3. Ontstaan van stedelijke gemeenschapen.)

Ik kan alleen geen een geschikt plaatje vinden, zou iemand me kunnen helpen?

Liefs

Niemand?

Deze?

bij het derde aspect. Alleen landbouwgemeenschappen zouden deze kunnen hebben bouwen: jagers & verzamelaars waren namelijk met een te kleine groep om zo’n “Groot” werk te kunnen hebben bouwen. Ook waren jagers &verzamelaars continu bezig met voedsel te verzamelen: landbouwers hadden in bepaalde periodes tijd over om zulke dingen te bouwen en dat hadden jagers niet.

Haha dit was bij mijn schoolexamen vorig jaar een opdracht :slightly_smiling_face:

Bij 1 kun je van alles bedenken dat maar met jagen/verzamelen te maken heeft. Dus een hoop paddestoelen, nomadententen etc.
2 zou ik die van Roos321 doen, en bij 3 zou ik als ik jou was iets met handel doen. Stedelijke gemeenschappen konden ontstaan omdat de landbouw steeds verder gevorderd raakte waardoor de productie groot genoeg was om iedereen te voeden en waardoor sommige boeren zich op andere gebieden konden gaan specialiseren. Door die specialisatie, waardoor er verschillende producten ontstonden, ontstond ook de handel.

Oeps ja ik bedoelde ook bij twee inderdaad!

Dit is echt zo’n makkelijke opdracht die je in 5 minuten kan klaren, doe toch eens wat meer moeite zeg.