George Michael (53) overleden

Wilde dit overlijdensbericht in eerste instantie niet geloven, maar is toch waar.

George Michael overleden, oud lid van Wham! stierf vredig thuis, aldus publicist.

[i]LONDEN - Het ultieme kerstnummer Last Christmas krijgt nu wel een erg verdrietige betekenis. De Britse popzanger George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn publicist, aldus de BBC, die laat weten dat het oud-lid van de band Wham! vredig thuis is overleden.

Het is niet bekend waar Michael precies door is komen te overlijden, maar de politie meldt dat er geen verdachte omstandigheden zijn.

,Tot ons grote verdriet bevestigen we dat onze geliefde zoon, broer en vriend George is overleden, vredig thuis in de kerstperiode’’, luidt de officiële verklaring van zijn publicist, die tevens vraagt de privacy van de familie te respecteren.

Ambulancepersoneel arriveerde rond 13.42 uur (lokale tijd) op zijn terrein in het plaatsje Goring-on-Thames in de regio South East England. De popartiest moest in 2011 meerdere concerten afzeggen vanwege gezondheidsklachten.

In verschillende ziekenhuizen is hij toen behandeld voor een zware longontsteking. Hij kreeg toen een zogeheten tracheotomie, waarbij een buisje wordt aangebracht in de luchtpijp via een snede in de hals.
Het grote succes

Georgios Kyriacos Panayiotou (25 juni 1963, met een Grieks-Cypriotische vader) begon zijn grote succes met het duo Wham! dat hij in 1981 oprichtte met zijn beste vriend Andrew Ridgeley. Binnen een jaar scoorde het tweetal verschillende top tien-hits, waaronder Young Guns en Wake me up before you go go, en het overmijdelijke Last Christmas, met bijbehorende knusse sneeuwvideoclip. Michael bleek meer te kunnen - en te willen - en hij ging steeds meer op de solotoer, met instant successen als Careless Whisper en A Different Corner. Hij zocht de controverse met nummers als I Want Your Sex (monogamie), Monkey (drugs), Look At Your Hands (huiselijk geweld). De hits - en zijn eerste soloalbum Faith - vlogen de toonbank over, en de onderscheidingen begonnen binnen te stromen.

George Michael hoorde tot de rijkste Britse musici, met een vermogen van tussen de 65 en 100 miljoen pond. Maar ook waren er drugs, arrestaties, rechtszaken en het overlijden van zijn liefdespartner. Pas laat kwam hij ‘uit de kast’, nadat hij zich jarenlang het imago van een heteromacho had aangemeten. Dat alles leidde tot veel depressies.
Roddels en geruchten

Na jaren van roddels en geruchten over zijn seksuele geaardheid (en een zorgvuldig aangemeten macho-imago) werd George Michael in april 1998 betrapt op onzedelijk gedrag in een openbaar toilet. Hij was ‘uit de kast’, eindelijk, en schreef er het provocerende Outside over, met een videoclip waarin kussende politiemannen. Pas toen werd bekend dat zijn - vrijwel geheime - liefde Anselmo Feleppa enkele jaren eerder was overleden aan aids. In later jaren werd hij nog enkele malen gearresteerd, wegens drugsbezit en dronken rijden. Een krant publiceerde foto’s van de zanger, terwijl die kennelijk juist seks had gehad met een man in de bosschages. Muzikaal was het in die tijd stil rond Michael, en zo waren er meer van die periodes. Hij deed veel voor goede doelen, zoals Band Aid en Live8, en sprak zich ook politiek uit.

George Michael was bovendien nooit bang om nieuwe muzikale paden in te slaan en te experimenteren. Na Wham! had hij het wel gehad met gillende tienermeisjes en zo duurde Jesus To a Child (1994) zeven minuten, niet handig voor de radio. Evengoed werd dat nummer opnieuw een grote hit, en niet alleen in Groot-Brittannië.

Najaar 2011 startte George Michael de Symphonica Tour die hem naar vijftien landen moest brengen. In oktober stond hij in Ahoy in Rotterdam. Half november kwam de aankondiging dat de toer moest worden afgebroken, omdat de ster een zware longontsteking had opgelopen.[/i]

Bron:

http://www.telegraaf.nl/prive/27310637/George_Michael_overleden.html

Meer achtergrond informatie.

Heftig! Vind het vooral wel heftig dat het op Kerst is, aangezien een van zijn/hun bekendste nummers Last Christmas is. (Mijn favo kerstnummer overigens, maar dat doet er niet toe). Rest in Peace.

Echt heel naar nieuws. Heb gisteren nog op Careless Whisper gedanst… RIP.

R.I.P George Michael :frowning_face:

Ik kende hem alleen van het liedje ‘‘last Christmas’’ , wat nu wel een erg dubbele betekenis krijg…

R.I.P. George…

Ken van hem en zijn voormalige band Wham! wel meer liedjes.

Om een goede indruk te krijgen van wat hij muzikaal allemaal gemaakt heeft kun je deze albums eens beluisteren. Dit is de muziek uit zijn beste jaren.

Wham! - The Final (verzamelaar met de hits tot eind 1986)
George Michael - Faith (eerste solo album uit 1987)

Ik schrok meecht rot toen ik het hoorde!
Ik ben al maanden lang voor kerst last christmas aan het luisteren. Ook dus die avond en ik zet t lied uit ga nog ff kijken op me telefoon en ik zag op internet dat ie op deze jonge leeftijd al overleden is😬

Ik kan hier echt wel om huilen, mijn mam al helemaal. Wat een geweldige zanger was dat, wat een stem en wat een muziek.