Gelogen over mijn verleden en nu problemen..

Hoi meiden.

Ik zit al heel erg lang met iets en kan het bijna bij niemand kwijt. Tis wel een super lange verhaal dus hoop toch dat iemand het leest en misschien tips voor me heeft.

Ik heb sinds 9 maanden een vriend. Voor hem had ik een relatie van 3 jaar. De eerste 7 maanden van mijn relatie ging goed en de laatste 2 jaar niet. Ik ben een Turks meisje maar ik ben niet zo heel streng opgevoed. Ik had in mijn relatie na 5e maand paar kleine dingen toegelaten. Ik heb zelf niks gedaan bij hem.(ik was toen 16). 3e keer toen ik bij hem thuis kwam wilde hij opeens in mijn broek gaan maar ik wilde het niet meer, twijfelde zwaar aan mijn gevoelens. Omdat ik dat niet wilde kreeg ik meteen een klap en ben die dag voor het eerst in mijn leven mishandeld. Door problemen met mijn ouders kon ik het ook niet bij hun kwijt. 2 jaar later moest ik verloven met hem, ik wilde niet verder leven en was van plan om zelfmoord te plegen. Dezelfde jaar kwam ik bij een leuke jonge in de klas.(ik heb in die 3 jaar geen contact met jongens gehad zelf niet met neven). Op zijn verjaardag feliciteerde ik heb via WhatsApp. Sinds die dag kregen we contact en gingen we elke dag Appen tot 3 a 4 uur snachts. Voor het eerst werd ik verliefd en kreeg ik extreme gevoelens voor hem. Toen we een keer serieuze gesprek hadden vroeg hij mij of ik ontmaagd was, ik zei ja terwijl ik dat helemaal niet was. Ik weet niet of het toen groot praten of stoer doen was, maar was dom van mij.

Na lang praten wilde hij het proberen met mij en wilde ervoor zorgen dat ik van mij ‘vriend’ af kwam. Ik heb daarna nog flink klappen gehad en problemen met mijn vriend maar ben uiteindelijk toch van hem afgekomen na een lange tijd. 2 maanden erna kreeg ik relatie met de jonge waar ik verliefd op was(nog steeds ben). Ik ben ontmaagd door hem en durfde het niet te zeggen tegen hem omdat ik met mijn domme kop ervoor had gezegd dat ik al ontmaagd was…

3 maanden nadat we wat hadden kon ik het niet meer hebben en heb ik hem de waarheid verteld… hij was in shock en kon het bijna niet geloven. Sinds DIE dag gaat het helemaal fout tussen ons, hij gelooft niet dat hij me heeft ontmaagd en denkt dat ik over alles lieg over wat er is gebeurd in m’n verleden. Dit speelt nu al 6 maanden ik krijg geen liefde en voel het niet. Ik zie hem in de week heel erg vaak en we hebben het alleen over dat. Hij wilt het niet uitmaken omdat hij zegt dat hij voor het eerst echt verliefd was geworden in zijn leven. Tot op de dag van vandaag hebben we t er nog steeds over en het gaat alleen maar slechter en slechter… Ik weet niet meer wat ik moet doen, ik heb op alles gezworen dat ik de waarheid spreek, maar hij wilt het nog steeds niet geloven. Ik hou van hem en ik ben bang om mijn eerste kwijt te raken.

Heeft iemand tips van wat ik kan doen? praten helpt niet meer want we praten nou al 6 maanden elke dag erover… ipv dat t beter wordt gaat het slechter…

help me… :’(

(sorry voor zo’n lange rot verhaal)

Vind het wel lekker overdreven dat hij zo reageert. Tuurlijk is het kut dat je er niet meteen eerlijk over was, maar waarom meteen zo’n probleem ervan maken? Er verandert toch niks? Ik zou goed met hem erover praten.

Heb t zo vaak met hem erover gehad en inderdaad ik zei ook dat hij overdreef. Maar nee, hij zit er zo erg mee dat het heel onze relatie verpest.

In dat geval zou ik het heel simpel voor hem maken. Het was voordat je iets met hem had. Hij heeft er in principe helemaal niets mee te maken. Het enige wat je anders had moeten doen, was dat je hebt gelogen. Je moet hem duidelijk maken dat het in het verleden ligt en dat het niet meer relevant is. Zeker niet in jullie relatie. Dit kan hij accepteren en het vergeven. Anders is er weinig relatie meer over denk ik zonder vertrouwen.

Dat klopt. ik heb het hem ook gezegd dat t me speet, maar dat het niks veranderd aan onze relatie en zijn antwoord daar op is ; Ik heb altijd gedacht dat ik met je oud wilde worden, maar nu wil ik wel weten wat ik eigenlijk echt ben van jou. In het begin heb ik mezelf geaccepteerd als de 2e maar nu weet ik niet meer wat ik ben.

Dan zou ik het nog makkelijker tegen hem zeggen. Hij zal nooit meer jouw eerste worden. En als dit zijn gedachtes zo drastisch verandert, dan is dat vrij snel. Moet je nog maar zien hoe hij reageert wanneer er echt grote problemen voor de deur staan.

Je moet er eens goed voor gaan zitten met je vriend!
Vertel hem dat je het echt erg vind dat het zo slecht gaat doordat jij de waarheid hebt verteld. Je moet het aangeven, en echt goed duidelijk zijn. Na zo’n goed gesprek komt er vaak wel een vervolg uit.

we hebben het er al 6 maanden over. Ik heb het hem helemaal vanaf t begin verteld en heb hem ook gezegd dat ik het jammer vind dat ik hem de waarheid heb verteld. Heb hem ook vaak gezegd wat had ik dan moeten doen? doorgaan met de leugens? Je hebt toch liever dat ik je de waarheid vertel en dan zegt hij onze 3 maanden waren de mooiste maanden en het blijkt allemaal gelogen te zijn. Ik voel me altijd zo schuldig wanneer hij dat zegt maar ik weet niet meer wat ik moet doen. Heb nooit eerder zo een schuldgevoel gehad. Het doet me echt pijn.

Je moet geen schuldgevoel hebben! Het is niet jou fout dat hij zo reageert. Jij bent degene die het juiste heeft gedaan door de waarheid te vertellen.

Ik heb spijt dat ik de waarheid heb verteld. Als ik dat niet had gedaan was het waarschijnlijk perfect gegaan tussen ons.

Maar dan zit je altijd met een leugen die je bij je draagt…

als je bleef liegen kwam de waarheid vanzelf wel… er is altijd een moment waarop je je verspreekt en dan heb je nog een veel groter probleem. het is goed dat je het alsnog verteld hebt en ik vind dat hij heel overdreven reageert. kijk dat hij in het begin zoiets had van nouja ik vind het niet leuk van je dat je gelogen heb kan ik nog begrijpen maar zes maanden? is overdreven. good luck meid

weet even niet meer wat ik moet doen :frowning_face:

Hij reageert wel heel heftig vind ik, oke ik snap dat het niet fijn is dat je er over hebt gelogen maar ik zou er veel meer kapot van zijn als ik hem was, als het andersom was geweest en je had gelogen over dat je nog maagd zou zijn terwijl dat niet zo zou zijn. Wat is er erg (op de leugen na) dat hij jou ontmaagd heeft. Ik zie het probleem verder niet.

Vertrouwen is het belangrijkste wat er is, en nu ben je eindelijk eerlijk (wat ik absoluut aanmoedig) en dan gaat jullie hele relatie er onder lijden. Tuurlijk, je hebt zijn vertrouwen beschaamd maar ik kan me veel ergere dingen bedenken waarover iemand in een relatie zou kunnen liegen.

Als het bergafwaarts blijft gaan zou ik er over na gaan denken om deze jongen voor een keuze gaan stellen. Vraag hem of hij er nog toekomst in ziet om het vertrouwen weer op te bouwen. Is zijn antwoord nee, kies dan voor jezelf en je eigen geluk. Zo kan het toch ook niet doorgaan, je lijdt hier verschrikkelijk onder en zo word jij niet gelukkig.

Sorry dat ik het zeg maar je vriend klinkt best wel als een euhmm tja l*l. Het is toch logisch dat je zulk soort dingen niet meteen aan iemand verteld. Je ex heeft je vertrouwen in mannen natuurlijk beschadigd. Jij kan er echt niks aan doen dat hij zo stom doet. Ik heb niet echt tips voor je iig heel veel succes.