Geld inzameling's actie voor ziek jongetje

[i]Heeee !

Een vriend van ons van de basisschool is opeens erg ziek geworden,
hij heeft een bijzondere soort botk*anker die wel te genezen, maar dat kan alleen in Amerika voor heel veel geld! Zijn ouders en wij willen natuurlijk super graag dat hij beter word! Nu willen wij een geld inzameling’s actie houden zodat hij snel weer beter is, maar we hebben echt geen idee wat we dan kunnen doen! Wie van jullie heeft een goed idee en helpt daarmee het zieke jongetje verder ?

Liefs, ons. [/i]

Ik neem aan dat hij dat wel in het ziekenhuis kan vragen, aan zijn oncoloog?

Fietsen voor het goede doel, klusjes doen aan huis, cupcakes/cake bakken en verkopen, een dans-dag organiseren voor het goede doel?

[i]Uhm, hij is ongeveer 40.000 euro nodig om naar Amerika te gaan !!
Dat is super veel geld wat zijn ouders niet zo 123 kunnen betalen…
Dus dan moeten er super veel cakejes worden gebakken !
@krullevaar hoezo moet zijn oncoloog weten wat voor inzameling’s actie wij moeten organiseren ?

[/i]

Alle kleine beetjes helpen toch : ) Met geen enkel activiteit haal je in 1 dag zomaar even 40.000 euro op.

Nee, maar de oncoloog heeft vast wel tips ofzo, wat mensen vaak doen in zo’n situatie. hij heeft connecties etc., en weet wat je het beste kunt doen.
Wordt het niet verzekerd…?

@YOURDREAM , ja, daar heb je wel gelijk aan…
Maar als je cupcakes wil bakken moet je super veel spullen kopen, en omdat dat geld naar dat jongetje toe gaat krijgen wij dat geld niet zo snel terug…
Maar toch erg bedankt !

@krullevaar
Helaas word het niet verzekerd…
Maar hij organiseert deze inzameling’s actie ook niet zelf hoor, dat doen wij als verassing :grin:

Heeft iemand please nog een idee?
Hij is het geld echt hard nodig !
:open_mouth:

Ik denk dat het vooral belangrijk is om een heel groot netwerk op te bouwen en op die manier veel mensen te bereiken met dit nieuws. Maak dus een website speciaal voor dit doel, ga flyeren, hang posters op. Organiseer een hardloopwedstrijd of zoiets in die richting. Zorg dat zoveel mensen ervanaf weten en willen helpen.

@CHERRYBLOSSOMS
Heel er bedankt voor je tips ! Sponsorloop is wel erg leeuk maar zo gewoon !
Dus heeft iemand anders nog tips? Plaats gewoon het domste ding dat in je op komt ! :grin:

@Radiomonsterrr bedankt voor je idee! Maar als we goed willen flyeren enzo, moeten we wel eerst een idee hebben wat we gaan doen voor actie voor lieve Juul !

Eerst een sponsorloop ofzo bedenken en dan als tip doorgeven aan Hart van Nederland? :slightly_smiling_face:

Zoals radiomonster zegt, maak een facebook pagina ofzo en trommel íedereen op die bij hem in de klas gezeten heeft, hem goed kent, leraren etc. Vraag ze om te doneren of om deel te nemen aan eventuele acties en je komt al heel ver denk ik!

Misschien kan je een soort van concert organiseren. Dat je verschillende bandjes vraagt om op te treden, en dan posters ophangt enzo…

@winterwinds , hihi ook erg bedankt voor de tip om het tegen de hele wereld te vertellen maar, we moeten eerst nog wel een idee hebben wat we voor lieve Juul zouden kunnen doen ! En misschien iets anders dan een sponsorloop , want dat doet iedereen al voor een ernstig ziek kindje, maar dit is een bijzonder ernstig ziek kindje en daar bij hoort wel iets anders dan een sponsorloop denk ik…

Bij zoveel mogelijk basisscholen, een actie houden dat die kinderen dingen moeten verkopen.

@LittleGirlBlue erg goed idee ! Maar we wonen in een erg klein dorpje, misschien dat m’n buurman boer harms wil zingen maar dat word niet echt een groot succes dat veel geld op levert… :slightly_smiling_face:

Je kan een fuif organiseren, of op een kerstmarkt met jenever staan, of ontbijten verkopen. Dat laatste is echt handig, want je maakt namelijk geen verlies, omdat je de ontbijten pas een week later op zondag gaat brengen (:

Ik snap niet waarom je de sponsorloop niet wilt doen omdat het zo ‘gewoontjes’ is. Geld is geld. Daarnaast kan je nog genoeg andere activiteiten doen die misschien leuker zijn, maar zie dit gewoon als een extra.