Geestelijke Handicap

Het eerste stuk hoef je niet perse te lezen, want het is een stuk wat ik heb meegemaakt.

[i]Of hoe je het mag noemen.
Ik heb het even bij onzin geplaatst omdat dit meer gaat over hoe ik me ergens aan kan ergeren en ben benieuwd hoe anderen erover denken.

Maar mijn stiefmoeder die ziet overal een soort geestelijke handicap in.
Dan zoekt ze op internet allemaal van die dingen op en dan zegt ze ja ik denk dat je dat, dat of dat hebt omdat je zo doet.
OVERAL ziet zij een geestelijke handicap in.
Je hebt altijd wat.
Naja ik ben naar zo’n onderzoekers-centrum geweest, ik dacht tsja, oke als jij het zegt?
Ik zal bewijzen dat er niks aan de hand is.
Was dus ook zo, ik had helemaal niks. Hebben we dat rapport gekregen, staat we dus in dat er niks is.
Komt mijn stiefmoeder aan, nou ik denk dat je dit hebt of ik denk dat je dat hebt.
Niet gedacht dat je niks zou hebben, ze zullen het vast wel fout hebben.

En ik erger(de) me er zo ERG aan, en naja ik woon nu bij mijn moeder en nu zit ze helemaal te roepen dat ik Borderline heb of pdd-nos of adhd en ga zo maar door.(en dat die vrouw dat aan hun verteld heeft, en ik mocht dat niet weten enz.)
Dus ik heb een haterig mailtje terug gestuurd, ik ergerde me gewoon dood en ik moet toegeven dat een haterig mailtje nooit goed uitpakt, maarja.
Nu begint ze te roepen, o wat reageer je fel! Er is zeker wat mis met je.
En dan denk ik van, er is altijd wat.
Als je blij bent is er iets, als ik boos ben en als ik dan soms fel kan reageren is er iets, als ik dagdroom is er iets, als ik chaggie ben en ongesteld ben is er iets.

En dan denk ik van HOU ALSJEBLIEFT OP![/i]


Goed mijn lulverhaal dus.
Maar ik had dus op sites opgezocht naar allemaal verschillende handicappen. (geestelijk)
Alleen er stonden dingen bij van dat ik dacht; dat heeft iedereen wel toch?
Bij borderline stond dat je bij een bepaald punt beter bent dan bij een ander punt.
vb; dat je goed bent in talen maar niet in wiskunde enz.

En er staan zoveel dingen in dat ik denk van; dan zou iedereen een geestelijke handicap moeten hebben.
En ik erger me er gewoon aan, dat je dan eigenlijk in hokjes word geplaatst.
“o die reageert zo, dus die heeft *dat* en dan doet ze zo en zo en dan zit ze zo in elkaar” en dan ken je die persoon ineens ofzo.

Dusja, ik erger me er gewoon heel erg aan.
Maar ik ben dus benieuwd hoe anderen erover denken.

nobody??

Ik heb een lange tijd met hetzelfde verhaal gelopen, mensen die zeiden dat er wat aan de hand was… verschillende gesprekken gehad maar er was nooit een duidelijke uitslag uitgekomen. Voor mezelf wou ik wel weten of er echt iets aan de hand was en heb toen een test laten doen bij de GGZ, toen kwam er uit dat ik PDD-NOS heb.

Ik moet dit nog steeds leren accepteren, maar het gaat langzaam wel steeds beter. Ook woon ik nu samen met me vriend en die helpt en ondersteunt me goed in de dingen waarin hij weet waar ik ‘beperkt’ in ben. Verder heb ik wel vriendinnen/vrienden gehad die er geen begrip voor hadden en me hebben laten vallen, omdat ik volgens een testje anders was. Maar nu heb ik gelukkig nog wel goede vriendinnen die het wel begrijpen!

O dat is wel beter =)

Gewone mensen moeten zich daar gewoon niet over uitspreken. Als je hoofdpijn hebt kan je ook op het internet gaan rondzoeken en uitkomen dat je een tumor hebt ofzo…

Laat het over aan de specialisten denk ik dan.

Dat zeker, maar heb jij het gevoel dat je in andere dingen anders bent dan andere?

Als je zo zeker bent dat zij het fout hebben, kan het niet zijn dat jij het fout hebt? Misschien is er inderdaad wel iets, maar vind je zelf van niet. En inderdaad, iedereen heeft wel een van de borderline-symptomen. Het gaat juist om de combinatie van alle (of minstens 7 van de 9) symptomen en zelfs dan kan het nog op toeval berusten (ik heb dat namelijk ook, op de zelfmoordneigingen en het paranoïde na - de 2 ergste symptomen zegmaar).

Ga anders zelf naar het GGZ net zoals ohmygottie. Het is niet zo erg als je ‘iets’ hebt hoor, jij doet het meteen af als ‘geestelijk gehandicapt’ terwijl ik daarbij toch eerder denk aan iemand die in een verzorgingsinstelling zit en het inlevingsvermogen heeft van een 3-jarige.

Wat ik dus bedoel is: en als je nou borderline of iets dergelijks zou hebben, wat dan nog? Je hebt er zelf blijkbaar geen last van, dus na een diagnose ook niet. Als ze er weer over beginnen zeg dan met ‘oh ja dat heb ik vast wel’, en maak je er niet druk over.

Idd. Die mensen hebben daar jaren voor gestudeerd dus die weten wel waar ze het over hebben, in tegenstelling tot jouw stiefmoeder.

Volgens mij maakt ze zich meer druk om het feit dat haar dingen worden aangepraat door een ondeskundig persoon… Dus dat er misschien niets aan de hand is, maar alleen dat mensen vinden dat er iets aan de hand is.
Enfin. Heel vervelend! Ik zou er erg onzeker van worden…

Je kan iemand echt niet zomaar bestempelen met de ‘ziekte’ borderline, ik ben met iemand opgegroeid - m’n moeder - die dat heeft (ernstige stemmingswisselingen, meerdere persoonlijkheidsstoornis, zelfmoordneigingen) dit moeten mensen beoordelen die er echt verstand van hebben, je kan niet zomaar zeggen “jij hebt dat en dat en dat”

Iedereen heeft wel dingen die ‘niet kloppen’ haha, en wel 's last van stemmingswisselingen etc. maar daardoor kan je niet meteen zeggen ‘oke jij hebt dat want jij hebt last van dat’ dat is natuurlijk onzin.

Je moet je ook niet een ‘geestelijke handicap’ aan laten praten door iemand, als je zelf nergens last van hebt … (:

Ik ben nu ook wel blij dat ik weet wat er aan de hand is. Ik ging voordat ik het wist 5 dagen in de week naar school waarvan ik daarna steeds in het weekend ziek was, of soms een week niet naar school ging omdat ik echt moe was. De huisarts dacht dat ik oververmoeid was… maar het bleef.

Na de uitslag van PDD-nos heb ik een wahjong kunnen aanvragen ( dat is een uitkering voor mensen met een bepaalde handicap) omdat ik niet 5 dagen in de week naar school kan en ook niet 5 dagen kan werken omdat het teveel en te vermoeiend voor me is. Dat klinkt natuurlijk wel fijn… om helemaal niet naar school te hoeven maar het is ook erg tegenstrijdig omdat je iets wel wil maar het niet kan. Ik zit momenteel ook thuis omdat ik een bedrijf moet zoeken die maar met mij kan omgaan, en extra begeleiding kan geven tijdens het werken, terwijl een doorsnee persoon daar minder moeite mee heeft, moet ik daarbij hulp hebben.

Het is fijn dat ik nu wel mensen heb die me begrijpen! Want ik voelde me in de tijd dat ik het niet wist erg ongelukkig… maar nu voel ik me steeds meer begrepen.

Heeft iedereen haar verhaal wel gelezen?
Ze heeft over niemand gezegd dat diegene borderline heeft,
de dokters hebben haar getest en ze heeft geen geestelijke handicap. Het probleem is dat haar stiefmoeder haar dat wel graag aan praat.

Ik zou het gewoon negeren, je stiefmoeder kan nog zoveel lullen dat je van alles hebt, maar uiteindelijk zorgt dat er niet voor dat je ook daadwerkelijk iets krijgt.
http://30.media.tumblr.com/tumblr_kyby7pa0J81qzxzwwo1_500.gif

Of vraag aan je vader of ie met haar wil praten. Dat ie zegt dat specialisten er meer van afweten dan haar en dat ze er mee moet stoppen omdat jij er last van hebt?

wist je dat er ook een naam is voor mensen die overal ziektes en handicaps in zien en dat graag anderen of zichzelf aanpraten hehe

Sowieso is niemand ‘normaal’. Iedereen is wel een beetje gek (: in meer of mindere mate.

Ik heb op het moment ook vreselijke moodswings, en soms een kut humeur en soms heel blij. Maar ik kom net uit een depressie (en ik ben ongesteld, dat heeft er vast ook wat mee te maken).

Maar ik heb ook een test gehad (zeer hoogbegaafd kwam eruit, ik denk nog steeds dat het een foutje was xD). Maar ik heb een mentor gehad die dacht dta ik autisme had en weet ik veel wat allemaal.
Er zijn altijd mensen die vanalles zeggen. maar laat het gewoon aan de prof’s over. Die weten er meer overe en hebben er voor gestudeerd, vertel dat je stiefmoeder maar.
Of ga anders opzoeken wat ZIJ allemaal wel niet heeft (je zult genoeg vinden, en anders gewoon wachten tot ze ongesteld wordt, elke vrouw heeft wel een aantal tekens van geestelijke handicap’s als ze ongesteld is). Als je dat een tijdje volhoud is ze het snel zat denk ik. En schuif anders eens die test uitslag onder haar neus.
Of verzin zelf een syndroom voor overal syndromen in zien.
(oke, allemaal kinderachtige oplossingen maar je kan het proberen).

Een lekker nutteloze reactie, maar ik zou gewoon een aantal tekens (die veel voorkomen) van syndromen opzoeken en dat elke keer als zij moodswings heeft of weet ik veel wat, zeggen: Goh, heb je geen…/Hee dat is het syndroom van…/Ik zou je maar laten testen, volgensmij is dat…
Ect. en dat de hele dag volhouden.

Einde van dit zeer nutteloze bericht.

En onthoud, we zijn allemaal in meer of mindere maten gek.

En wie dat niet is…

is een alien.

@Doesnt_matter

ik ben vóór jouw aanpak >:-)
Haha

Ach, 80 procent van de Nederlanders zegt wel eens een dwanghandeling uit te voeren. Er is echt niets mis met je hoor! Als je er zelf in gaat geloven dat je ‘anders’ bent, dan ga je je ook zo gedragen.

weet niet zo goed wat ik hierop moet zeggen, als het egt zo erg is denk ik dat je stiefmoeder eerder een handicap heeft pff wat een onzin spreekt zij uit zeg!!

-