Geen Honger

ik heb de laatste 2 maanden vaak gewoon helemaal geen honger.
soms leef ik een hele dag op 1 stukje chocola.
En ik weet niet waar dit vandaan komt. Ik ben niet ziek ofzo, en ik wil ook niet afslanken oid, dus dat is het ook niet.
En ik vraag me af, heeft iemand van jullie hier ook last van? Hoe komt dit bij jullie?

x

hmms ik heb er geen last van.
Maar heb je misschien ergens anders nog wel last van?
misselijkheid? Moe? andere vage klachten?
vaak hangt dat samen met geen eetlust hebben…

heb je mss net iets emotioneels meegemaakt? (bv liefdesverdriet ofzo) dan heb ik ook nooit honger. mss kan je gewoon eens naar je huisarts ofzo.

tis trouwens wel belangrijk dat, hoewel je geen honger hebt, je gewoon blijft eten. leven van een stukje chocola is te weinig zelfs al heb je eigenlijk geen trek. probeer dus toch steeds 3 maaltijden te eten, ook al is het minder dan anders.

Nee heb ik eigenlijk geen last van.
Val je nu niet ontzettend af?
Je moet jezelf gewoon aanzetten tot eten, want dit gaat zo niet goed, dalijk kan je maag geen grote hoeveelheden eten meer aan omdat het het niet meer gewend is. Dan moet je naar een dieetist, miss wel naar een kliniek…
Als ik jou was zou ik er snel iets aan veranderen.

Ik heb juist altijd honger! oftewel ik eet altijd

Wat men hierboven zegt, dat een emotioneel probleem deze reactie kan veroorzaken, kan heel goed kloppen. Ook kan stress een veroorzaker zijn. Heb je binnenkort examens of een belangrijk iets waar je wellicht zenuwachtig voor kan zijn?

hmm , als je geen alst heb van misselijkheid kan je miss beter langs de dokter gaan, weet je moeder dit ??

zou kunnen dat het komt door stress oid. heb wel veel going on.
maar het is niet dat ik bijna nooit meer eet, vaak dwing ik mezelf wel gewoon om even wat te eten, maar daarna word ik altijd misselijk.
naja, ik kijk het nog wel even aan. misschien als ik m’n problemen een beetje oplos het wel weggaat.

ik heb laatste tijd ook totaal geen honger :S word steeds misselijk als ik een boterham of iets eet.
mja misschien komt het door examens enzo… of een griepje
heb ook steeds geen trek in avondeten… mn ma is nu helemaal wantrouwig omdat ik normaal best wel veel eet, ze denkt dat ik een eetstoornis heb ofzo :stuck_out_tongue:

Wel kut voor je :frowning_face: Misschien helpt vloeibaar voedsel ook wel, omdat dat minder vullend aanvoelt? Ikzelf eet wel normaal, maar ik drink echt heel weinig en ik heb bijna geen dorst. Soms drink ik een of twee glazen per dag :stuck_out_tongue: Ik hoop voor je dat je snel weer een beetje eetlust krijgt

k weet niet of het zo is hoor maar ik las toevallig net de cosmo girl
en daar stond in iets over (lichte depressie) en dan zou je ook geen honger
hebben ofzo. maar dat van jou is wel extreem, mischien even belletje/bezoekje
aan de huisarts?

sorry, dubbelpost, k was nogal enthousiast ofzo

luduvudu?

Het hoeft niks te zijn…
Ik ken een jongen die ook nooit een hongergevoel heeft, en daardoor vaak te weinig at maar dat zelf niet voelde. Als je maar zorgt dat je tóch alle voedingstoffen binnenkrijgt (zou je ff op internet moeten checken) is er ook niks aan de hand. Maarja, als je serieus maar een stukje chocola op een dag eet snap je vast zelf ook wel dat je niet slim bezig bent :stuck_out_tongue: (niet lullig bedoeld hoor (; )

Ik ben in de kerstvakantie opeens erg ziek geweest, met overgeven enzo. Toen dat over was, had ik opeens absoluut geen honger meer. Maar doordat mijn hongergevoel weg was, en een tijdje alles wat ik at er weer uit kwam was ik in korte tijd 2-3 kilo afgevallen.

Mijn tip :

Zorg wel dat je dingen binnenkrijgt. Zoek dingen waar je wel trek in hebt, maar die je normaal niet eet. Fruit bijvoorbeeld, het is erg gezond met vitamines enzo. Je eetlust komt denk ik gewoon vanzelf weer terug.

Misschien maakt je lichaam het hormoon waardoor je een honger gevoel krijgt tijdelijk niet meer aan omdat er iets is gebeurt ofzo? Naja gewoon blijven eten en hopen dat het goedkomt, en anders zou ik toch nog even naar de huisarts gaan.

ja, heb ik ook gehad. het begon met geen honger hebben enseu, en op een gegeven moment werd ik wel ziek. ik had bacteriën in myn darm ofso. misschien heeft het iets met je darmen te maken? verder kan ik je niet helpen. xd’.

Ik heb altijd eigenlijk wel honger :stuck_out_tongue:
Misschien helpt het om wel gewoon te eten ook als je geen honger hebt?
En als je dan nog niet je eetlust terug krijgt, ga dan wel ff langs de dokter ofzo… want je kan niet leven zonder eten, dat is slecht! :stuck_out_tongue: En je wil niet doodgaan toch?

ik heb het ook, maar ik blijf gewoon eten.
alleen soms is het maar een halve boterham in plaats van een hele ofzo.
Maar ik probeer toch zoveel mogelijk te eten.