Geconcentreerd blijven

Ik heb een vraagje, weet iemand hoelang je geconcentreerd kan blijven leren en hoelang je dingen op kan slaan tot je een pauze nodig hebt?

Ik ben aan het plannen voor de examens en ik wil mijn hele dag volplannen met leren, maar ik weet niet na hoeveel tijd je het beste een pauze kunt nemen. En hoe lang nemen jullie dan altijd een pauze?

http://forum.girlscene.nl/forum/school/algemeen-topic-leertips-vragen-concentratieproblemen-plannen-etc.-309862.0.html

Kan denk ik wel in bovenstaand topic!
En verder verschilt het heel erg per persoon.
Dat heeft onder andere te maken met je spanningsboog en manier van leren.

Vijftig minuten studeren met tien minuten rust schijnt de ideale verhouding te zijn. Als je langer dan een uur aaneen studeert, nemen je hersens veel minder info op, dus dat is totaal niet effectief. Raar maar waar: als je meer pauze neemt, ben je eerder klaar! Ga tijdens zo’n break ook echt even lekker weg uit je kamer, zodat je helemaal uit je leeromgeving bent. En als je het echt helemaal hebt gehad: ga sporten

[size=1em]http://www.tkmst.nl/huiswerkhulp/artikel/12236/slim-leren.html

Ik heb concentratieproblemen en ik hou dit schema aan:
20 minuten leren
5 minuten pauze
20 minuten leren
5 minuten pauze
20 minuten leren
20 minuten pauze

In die korte pauzes mag ik op mn telefoon kijken (daar staat ook de wekker op aan) en pak ik wat te drinken/ ga ik naar de wc/ check ik gurlsien/ het nieuws etc. In de lange pauze ga ik even wat anders doen, opruimen ofzo

Het verschilt inderdaad heel erg per persoon. Kijk voor jezelf hoelang je je ongeveer kan concentreren. Bij mij is 20 minuten echt het maximum maar dit kan voor jou heel anders zijn natuurlijk.