Gecombineerde studie?

Hoi meiden,
ik studeer op het moment Bedrijfskunde aan de universiteit, maar eigenlijk valt het me heel erg tegen. Ik vind het vrij theoretisch (ja, misschien past hbo beter) en van de vakken vond ik tot nu toe 1/7 interessant.
Ik ben me nu aan het orienteren op andere studies, en ga ook nog praten met de studieadviseur etc, maar dacht, misschien kunnen jullie me ook helpen met het orienteren. Ik zal hieronder aangeven wat mijn interesses zijn/'droom’beroepen, misschien hebben jullie een idee voor een bepaalde studie.

Mijn interessegebieden zijn:
-economie (wiskunde)
-psychologie
-sociologie
-kunst (in de vorm van schrijven en fotograferen)

Als beroepen lijken me leuk:
-partyplanner/werken bij een evenementen bureau
-‘iets’ in de reclame
-managen van een afdeling van een bedrijf
-fotograaf
-psycholoog
-schrijver

Als je de universiteit te theoretisch vindt, is HBO inderdaad misschien meer wat voor je. Je interessegebieden en beroepen liggen best wel ver uiteen, ik denk niet dat er een opleiding is waar alles wat je interesseert aan bod komt waarmee je ook nog een beroep kan uitoefenen dat je zegt leuk te vinden. Als ik jou was zou ik gewoon heel veel brochures aanvragen bij zowel universiteit als HBO en goed gaan zoeken naar wat je écht wil doen. Succes. :slightly_smiling_face:

Communicatie en Informatiewetenschappen in Nijmegen!
Je focust daar op het bedrijfsleven, en bij vakken als externe communicatie en interculturele communicatie leer je over psychologische en sociologische processen in bijvoorbeeld reclames. Je focust ook op het bedrijfsleven door vakken als organisatie&management en marketing. De studie wordt ook wel bedrijfscommunicatie genoemd en is de perfecte basis voor bijna alle beroepen die jij leuk vindt!

Je interessegebieden zijn nogal vaag. Wat is het nou, sociologie of psychologie? De verschillen zijn enorm groot. Je hebt het over economie (wiskunde). Doel je dan op statistiek, macro-, meso- of micro-economie? Het is zonder twijfel handig om eerst duidelijke interessegebieden voor jezelf op papier te zetten. Je moet dan niet alleen zoeken naar vakken, maar naar het bredere plaatje. Houd je van schrijven, organiseren, lezen, presenteren, creatief bezig zijn? Je gaf aan dat je dat allemaal wel leuk vindt, maar je moet toch echt keuzes maken. Maak het ordinaal, niet nominaal.

Waar studeer je nu? En wordt het niet minder breed in de komende jaren? (: Wel iets om naar te kijken, dan is het misschien wel de moeite waard om nog even door te zetten.

Ik studeer zelf Bedrijfseconomie, dus wel vergelijkbaar denk ik. Bij ons wordt het steeds minder breed, mag je steeds meer zelf kiezen, en je krijgt ook steeds meer praktische opdrachten in plaats van alleen maar theorie.
En je kunt dit vakgebied (economie) ook prima combineren met bijvoorbeeld pyschologie, denk aan specialiseren richting marketing/consumentengedrag. Zo zou je ook ‘iets’ met reclame kunnen en bijvoorbeeld de marketingafdeling van een bedrijf kunnen managen.
Wat ik eigenlijk wil zeggen: schuif je eigen opleiding niet te snel aan de kant. :stuck_out_tongue: