Gap Year: Africa

Hee, ik ben van plan om nadat ik mijn vwo-diploma gehaald heb, er een jaar tussenuit te gaan. Ik wil graag naar Afrika (Ghana of Oeganda/Uganda) om daar eerst drie maanden vrijwilligerswerk te gaan doen, en daarna drie maanden te gaan backpacken. Ik wil eerst het vrijwilligerswerk doen omdat het me heel erg aanspreekt, om de cultuur te leren kennen en de lokalen daar te kunnen helpen. Bovendien leer je de taal van het land, waardoor ik mij in de drie maanden dat ik ga backpacken beter kan oriënteren.
Het is duur, voor drie maanden Ghana betaal je ong. 2500 euro (excl. vliegtickets) en voor drie maanden Uganda ong 1900 euro. (Vandaar dat ik ook nog wil backpacken, dat lijkt me goedkoper :stuck_out_tongue:)
Heeft iemand ervaring met een gap year? En naar welk continent? Hoe heb je dat ervaren? Hoe heb je het gefinancieerd?
En met welke organisatie ben je gegaan?!

Bedankt als je je ervaringen wil delen!

Please, geen reacties als:
Niet doen dan begin je nooit meer aan je studie enzo.

Vliegtickets zijn rond de 700, 800 euro voor een retour. Bij de prijzen zijn inbegrepen kost & inwoning, vervoer en begeleiding. En verder alles wat je daar nodig hebt. Het ligt er natuurlijk ook aan met welke maatschappij je vliegt en met welke organisatie je heen gaat.

Backpacken door Uganda/Ghana? Levensmoe ofzo?

wauw, wel vet!
alleen wat duur zeg!

Daarom ga ik ook met ee organisatie, met meerdere mensen. Niet in mn eentje, dan is het echt niet veilig, dat snap ik ook heus wel.

Ik wou het net zeggen.

Een jongen die ik ken is met een organisatie naar Ghana geweest en vond het geen leuke ervaring, omdat hij zich niet ‘veilig’ voelde. Ik wou zelf ook naar Ghana gaan, om daar vrijwilligerswerk in een weeshuis te doen (ook met een organisatie met begeleiding en zo), maar hij heeft het me heel hard afgeraden. Omdat het zeker als meisje heel onveilig is…

Om eerlijk te zijn zou ik dan eerder naar Zuid-Afrika of zo gaan. Dat is toch ietsje veiliger.

Ik wou zeggen, om te backpacken zou ik eerder naar Zuid-Afrika gaan! Maar je kan het natuurlijk wel combineren met vrijwilligerswerk ergens anders :]
Maar dat is zó duur joh, kan je dan niet beter wat korter vrijwilligerswerk doen?

Ik heb vorig jaar ook een ‘gap year’ gehad, maar ik ben naar Thailand geweest. Ik heb ook vrijwilligerswerk gedaan, maar dat was ‘maar’ 7 weken. :stuck_out_tongue:
Oh, en ik ben met Travel Active geweest!