Gamen op laptop die voor studie zeer waardevol is?

Meiden, jullie zullen vast wel de game Sims 4 kennen. :grinning_face_with_smiling_eyes: (een game die véél gb inneemt). ik speel deze af en toe op mijn vaste pc, omdat ik mijn 2 jaar oude HP laptop (die gewoon ‘gemiddeld’ is qua specificaties) optimaal functioneel en snel wil houden omdat hij onmisbaar is in mijn studie

Maar nu ga ik op vakantie en ik zou Sims 4 graag meenemen. misschien op mijn laptop. mijn vraag; kan dit de kwaliteit van mijn laptop beïnvloeden? dat hij trager wordt? het gebruik van internet en Word is nu namelijk echt optimaal en heel snel, maar ik ben bang dat dit minder/langzamer wordt naarmate er games op staan en hij ook intensiever gebruikt wordt.

is dit een fabel of een feit?

Mijn eerste vraag is waarom je op vakantie zou gaan gamen? Ik game ook, makkelijk 8-12 uur per dag maar dat is toch niet wat je doet op vakantie? Maargoed.

Je kan het spel gewoon installeren.

Ik vind dat daar niet over geoordeeld hoeft te worden, niet echt relevant tot mijn vraag toch… maar ik zal mijn keuze toch maar even verantwoorden dan
het is geen standaard vakantie, maar een vakantie om weg te zijn van de omgeving. sommige mensen gaan op vakantie om hun eigen ‘alledaagse’ ding te doen, maar dan in een andere omgeving. :wink:

Kan je niet gewoon je PC meenemen dan?

nee, helaas niet

dus het moet óf op mijn laptop, óf niet

Nou ja, alles wordt op gegeven moment trager met gebruik. Door hitte gaan je onderdelen langzaam achteruit en hoe vaker hij hitte produceert, hoe sneller dat gebeurt. Dus ja, dat gebeurt dan wel. Maar dat gebeurt ook als je de hele dag video’s kijkt of webspelletjes speelt. Dus ja, je laptop zal altijd trager worden als je hem gebruikt, maar dat is hoe computers in elkaar zitten. Als je er heel erg bang voor bent, kan je beter nooit meer iets gaan doen met je laptop en enkel op papier werken, lol. Het is niet alsof hij direct een minuut langer zal zijn hierdoor, maar ik vind je angst wel erg ongegrond. Computers kunnen daarnaast hele hoge temperaturen doorstaan, wat niet heel goed voor hen is, maar zolang je er zorgvuldig mee omgaat zal er weinig gebeuren.

Interessant bedankt! ja mijn angst komt vooral doordat ik denk dat intensief gebruik ook de processor etc sneller laat slijten. is dat dan ook het geval? of is het puur de hitte?