Fysiotherapie opleiding

Hallo,

Ik zit er al 3 jaar over na te denken om fysiotherapie te gaan doen. En eindelijk kon ik me aanmelden voor de opleiding fysiotherapie. Dit heb ik gedaan bij de HU.
Ik heb aan de decentrale selectie meegedaan… helaas sta ik op de wachtlijst.
1 t/m 298 direct geselecteerd alles wat daarna komt staat op de wachtlijst ik heb nummer 348.

Ik acht de kans dat ik ingeloot wordt vrij klein. Zijn er nog mensen die tips hebben?! voor een tussen studie of een andere opleiding fysiotherapie ? :grinning:

ik hoor het heel graag.

Wat vind je van Ergotherapie? Het heeft veel raakvlakken met Fysiotherapie :slightly_smiling_face:

Ik studeer ergotherapie :grinning:. Ergotherapie is nog vrij onbekend bij veel mensen, maar het is niet zo als bij fysio dat er een overschot is aan therapeuten. Dat is ook de rede dat er bij ergotherapie geen loting plaats vind.

Wat houdt ergotherapie eigenlijk in?

Waar kun je de opleiding ergotherapie volgen?

In Amsterdam, Rotterdam, Heerlen en Nijmegen.

Ergotherapeuten stellen mensen in staat de dagelijkse dingen in de eigen omgeving zo zelfstandig mogelijk te doen.

Ergotherapie richt zich vooral op het dagelijks handelen en wordt ingezet wanneer activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan, zoals aankleden, schrijven, eten, boodschappen doen, telefoneren, opstaan, fietsen, autorijden, (huishoudelijk) werk of hobby’s niet meer (volledig) lukken. Allemaal handelingen die eigenlijk heel “normaal” zijn of zouden moeten zijn. De ergotherapeut bekijkt samen met de cliënt hoe hij of zij deze activiteiten weer zo normaal mogelijk kan oppakken.

Ergotherapeuten versterken het dagelijkse handelen. Ze werken praktisch en leren hun cliënten de dingen die voor hen belangrijk zijn weer zelf te doen. De ergotherapeut kijkt in die situaties samen met de cliënt wat hij of zij wél kan en in welke omgeving dat moet gebeuren. Wat zijn de mogelijkheden op school, in huis of op het werk? En wat moet en kan er verbeteren? Dat geldt niet alleen voor de inrichting van een huis of kantoor of eventuele hulpmiddelen, maar het heeft ook betrekking op de mensen om de cliënt heen. Of dat nu familie, vrienden, collega’s, medescholieren, werknemers, werkgevers of hulpverleners zijn.

Kortom het is heel breed en je kan werken met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.
Je kan een eigen praktijk op richten, werken in een gezondheidscentrum, ziekenhuis, revalidatiecentrum, mytyl/tytylschool, speciaal onderwijs, verpleeghuis, adviesbureau, gemeente (WMO adviseur bijv.) hulpmiddelen leverancier, arbodienst etc.

Cesar therapie ook erg leuk!

Hey!

Ben je wel ingeloot nu? (: