for lange/skinny girls/ ben ik te lang?

heey dames
ik ben 15 en 1.70
ik kan moeilijk jeans halen die mijn lengte en benen past?
heel frustrerend heb jij de zelfde probleem? en weet je een oplossing? please reageer
dit heeft echt een impact op mijn zelfverzekerheid !! :frowning_face: :frowning_face:

p.s.
ik heb vriendinnen van kleinere lengte
maar ik zou ook graag een keer in hakken willen
lopen, maar ik durf het niet en ben dat veel mensen
me aanstaren of uitlachen vanwege me lengte iemand tips?
of jou eigen verhaal zal me zeer helpen!!

1.70 is echt absoluut niet mega lang. De gemiddelde lengte van een Nederlandse vrouw is 1.69…

1.70 is helemaal niet absurd lang.
Ik ben 1.81 en ik kan ook gewoon broeken vinden.

Ik ben 1.70 en zo’n beetje al mijn vrienden en vriendinnen zijn langer. Volgens mij is 1.70 heel gemiddeld.

1.70 is eerder aan de kleine kant dan aan de grote kant imo

Ik ben 1.72 en kan met gemak broeken vinden. Vaak zijn de pijpen nog iets aan de lange kant ook. Misschien is het een idee om een keer bij andere kleding winkels te kijken dan waar je nu je kleding koopt?

H&M heeft vaak heel veel verschillende lengtematen.
En verder vind ik je 1.70m wel meevallen hoor! Je kunt prima hakken dragen.

Ik vind trouwens dat dat altijd wel kan, ook al ben je 1.90m :slightly_smiling_face:

Yeah sure, lang :’). Wees blij met je lengte. Ik snap ook niet waar jij je broeken vandaan haalt want ik ben 1.82 ongeveer en mijn broeken zitten perfect.

ik ben 1,78 en broeken kan k gwn vinden geen problemen ofzo mee hoor…

… ik zou serieus mijn linkerarm weg geven als ik 1.70 zou kunnen zijn.

Waar koop jij je broeken dan dat ze niet goed passen?

Je bent niet eens lang

Ik herken je probleem, maar moet wel zeggen dat ik het raar vind dat je geen broeken kan vinden. Ben je echt wel 1.70? Misschien ben je wel langer dan je bent. Ik ben zo’n 1.76 en de meeste standaard broeken zijn net iets te kort voor mij. Maar ik ben wel 6 cm langer dan jij, dus dan zouden ze in verhouding bij jou prima moeten zitten.

Edit: ik bedenk me nu pas dat je natuurlijk ook lange benen kunt hebben in verhouding tot de rest van je lichaam. Ik denk dat ik dit ook heb.

Herkenbaar probleem. Ik ben 1.74 maar heb in verhouding redelijk lange benen. Ook ben ik redelijk dun en helaas is dat in deze maatschappij nogal moeilijk. Ik heb maat 26/34 en daarvan vind je bijna niks meer in de winkel.

Mensen, even duidelijk: De TS stelt zich NIET aan. Lange benen en dun zijn kunnen namelijk een heel groot probleem zijn aangezien van mijn maat je bijna nergens broeken vindt. Er zijn namelijk ook mensen met lange benen in verhouding tot hun bovenlichaam. Toen ik nog 1.70 was had ik hetzelfde probleem. Ik kan me hier zo druk om maken omdat mensen vaker hebben gezegd dat ik loog en heus wel broeken zou kunnen vinden.

TS: de Only heeft meestal wel minstens 1 model in mijn maat, weet niet of jij dezelfde maat hebt maar goed. Ook de Monki en Pull&Bear schijnt ook broeken te hebben.

Ik ben zelf ongeveer 1.76 en bij de H&M zijn de broeken met lengtemaat 34 mij nog zelfs net iets te lang.

Hoe je kan nou vragen: ben ik te lang? alsof je daar wat aan kan veranderen

Je hoeft toch niet onzeker te zijn over je lengte? Broeken zouden geen probleem moeten zijn, zelfs h&m heeft bijvoorbeeld best lange broeken - ook al is het soms even zoeken. En zelfs als je opmerkingen krijgt wennen die wel (ik ben 1.80 en toren boven bijna al mijn vrienden uit) dus wees trots op je lengte en draag maar hakken, je zult je hier steeds beter bij gaan voelen!

Ik ken het probleem ook, ik heb ook ellenlange benen - dat heeft niets met lengte maken. Een vriendin van mij is groter dan ik en heeft kortere benen. Mijn jeans koop ik vaak in een gespecialiseerde jeanswinkel, maar dat is niet voor iedereen haalbaar wegens het prijskaartje.
In de winkels (Mexx, Esprit, WE, Only e.d.) kan je hulp vragen aan het winkelpersoneel. Zij weten welke soorten types/modellen jeans ze hebben en welke het beste bij je passen.

WELKE WINKEL? Ik ben echt hard op zoek naar winkels die broeken in mijn maat hebben die geen skinny en niet wijd zijn. Maar helaas zullen mijn ouders dat waarschijnlijk wel te duur vinden maar alles beter dan een dag gaan shoppen en 100 winkels in en uit te zijn geweest en niks hebben gevonden dat past, laat staan leuk is.

Oh, en mensen: ZEG NIET DAT BROEKEN GEEN PROBLEEM ZOUDEN MOETEN ZIJN. Ugh. Dat zijn ze voor mij en een aantal anderen waaronder blijkbaar ook de TS wel