fontys echt zo'n slechte school?

Zal het kort houden. Ik heb keuze tussen 2 scholen avans of fontys. Ik.hoor van alles en iedereen dat dat super slecht onderwijs is vooral in Eindhoven, onregelde zooi blablabla. Maar het punt is; die sxhool+ stad scoort bij mij alleen maar pluspunten en voordelen ( bv heel kort reizen, ken de stad, leuke stad, mooie school), bovendien errug handig als i het ov wordt afgeschaft, omdat het zo kort reizen is is een dagretour 5,60 :’) dus ben dan zoooveel minder geld kwijt. behalve het onderwijs, dat.is een big minpunt.

Avans daarentegen staat op nr1 vn beste hbo.instellingen, in het begin toen ik net van de open dag kwam probeerde ik mezelf voor de gek te houden dat ik het wel een leuke school vond, niet echt :’) Zag mezelf er niet rondlopen tbh. Bovendien is het lang reizen, elke dag 53 minuten heen en terug,4 jaar lang. Vond de stad ook niks, helemaal niet leuk.

Ik ga nog wel een meeloopdag doen maar toch daar gaan ze je niet vertellen dat het een slechte school is… Kan iemand die op fontys ( liefst brabant) zit mij eerlijk vertellen of het echt zo’n slechte instelling is?
Voor mijn gevoel is dit bijna een onmohelijke keuze…

Locatie Eindhoven weet ik niet maar ik zit sinds dit jaar in Tilburg op t Fontys en ik heb er eigenlijk helemaal niks op aan te merken ! (Mijn opleiding is vrij klein dus misschien dat dat er ook wel mee te maken heeft?)

Best wel raar want ik heb nooit echt slechte ervaringen gehoord over t Fontys ? maar misschien kan je iemand vinden die dezelfde opleiding doet ? Diegene zou je dr dan alles over kunnen vertellen

Echt niet? In mijn ongeving echt heel vaak. Ook als je googled fontys slechte school. En je hebt dus op jouw school niey veel aan te merken? (:
Jaa ik hoop zo iemand te vinden die daar op school zit… ken niet veel mensen die al studeren dus probeer ik t zo

ik kan bij zo n beoordelingsding van scholen en opleidingen komen via het portaal van mn studie :’) ik ga even voor je kijken naar mwd (dat wil je doen toch?) op fontys. een ogenblik! (als je dit niet al gezien hebt haha)

Ik ken een paar mensen die verschillende opleidingen doen in Eindhoven op Fontys en allemaal hebben ze vaak kritiek op de school, met name over de administratie en de hulpvaardigheid/bekwaamheid van de medewerkers.

Maar goed, ik volg er zelf geen les, dus ik heb het ook maar van horen zeggen.

Huh? Fontys slecht? Echt nog nóóit wat over gehoord. Maar idd, nu ik op internet kijk, zie ik veel reacties erover.
Een vriend van mij zit daarop en heeft er ook niets op aan te merken hoor (: (Tilburg)


http://img94.imageshack.us/img94/8734/mwdt.jpg

dit staat erbij:
Het zuiden In het zuidoosten van het land is Den Bosch Avans de aanrader. Tweede in de totale lijst, met veel lof voor het lesprogramma, de docenten en het goede contact tussen student en instelling. In het zuidwesten vind je een prima alternatief in Vlissingen, zonder minpunten en met extra waardering voor de heldere informatievoorziening. Het brede social works in Sittard haalt een solide score. Breda en Nijmegen zijn eventueel opties als je de andere steden niet zit zitten, maar verwacht er geen al te hoge kwaliteit. Eindhoven valt onder het hbo-gemiddelde. De opzet van een brede opleiding met specialisaties is dus niet altijd even succesvol. Sittard stond vorig jaar nog in de top drie, maar kende afgelopen jaar blijkbaar een groep kritischere studenten.
Ons advies Wanneer je kwaliteit zoekt en actief christen bent zijn Ede en Zwolle de beste opties. Wil je een openbare opleiding, of gewoon in een andere plek studeren, dan kun je in het zuiden naar Den Bosch of Vlissingen. In de Randstad zijn Haarlem en Amsterdam de beste opties.

Jaa precies dat kom je ook op internet tegen dus zal niet een broodje aap verhaal zijn…

wat ik hier neerzette komt trouwens van de keuzegids voor voltijd hbo opleidingen 2013 :stuck_out_tongue: het ging wel om mwd toch? voor andere opleidingen kan ik ook kijken

Precies waar ik bang voor was.
Maar nu sta ik.voor de keuze voor welke school ik dan ga. Want fontys is voor mkj in alle opzichten ideaal en avans niet…
ugh. Heb ik eiiiindelijk kboop qua studie doorgehakt keijg ik dit.

nee hoeft niet, is de juisge studie. Thank youu

volgens mij scoren ze beiden slecht op het expertoordeel. dat is het belangrijkste, mensen die er verstand van hebben beoordeelden dat dus. de rest is door studenten zelf beoordeeld. hou in je achterhoofd dat studenten zelf, vooral als ze zelf zakken, overal negatief over zijn :wink:.

dus afgaande op het expertoordeel zal ik lekker naar fontys gaan

Als de opleiding op Fontys echt dé opleiding voor jou is, zou ik die zeker doen! Op het HBO moet je echt een studie kiezen die je echt leuk vindt, anders is de kans groot dat je na een tijdje afhaakt. En misschien heeft de school dan wel niet zo’n beste naam, als je een bv stage met aanzien doet, naar het buitenland gaat, een master doet etc. dan maakt dat een hoop goed, toch?

Waar kun je het expertoordeel zien?
Bedankt btw (: maar ik ben gewoon zo slecht in zulke keuzes maken…

je ziet bij dat plaatje zo n rijtje met + e - en 0 enzo
aan het eind ergens staat ‘expertoordeel’
de dingen daarvoor zijn door studenten beoordeeld (zoals faciliteiten) en dan het expertoordeel, dat is door professionals beoordeeld.

De studie ia hetzelfde daar ben ik al over uit, alleen tja fontys is zo aantrekkelijk door het korte reizen, leuke school, leuke stad.
Bedankt voor je tips (:

oh en trouwens: hogescholen zijn qua informatie geven enzo over het algemeen fucked up. dat is niet bij specifiek 1 school zo ofzo… echt niet

1 uur valt nog wel te doen en je kan toch gewoon van school switchen als ze het ov afschaffen

Oh dat had ik dat even verkeerd begrepen, haha! In dat geval: nog steeds wat ik al zei, maar dan met de plek waar je je het beste voelt. Ik voel me op mijn hogeschool en in de stad waar ik studeer ontzettend thuis en dat maakt studeren naar mijn mening nét even wat prettiger.

Op zich he, ligt het er ook gewoon aan wat jij er zélf van vindt. Ik zie hierboven staan dat Breda Avans slecht beoordeeld wordt. Maar bijna al mijn vrienden zitten daarop en níémand heeft er wat slechts over te zeggen, ze vinden het echt 'n fijne school. Dus die beoordeling klopt daar misschien voor 'n paar mensen.